Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Варна
 • Мнения: 37
Здравейте!
Отдавна исках да направя тази тема за да разбера нещо повече като отзиви и мнения за книгата на д-р Чанг "Тайните на отслабването".Неговата теория за храненето се корени в така нар. китайски даоизъм.Някъде се среща и като таоизъм.Незная как е по-правилно да се нарече.
Принципите на хранене са много прости и четейки книгата ми се струва направо невероятно,че наистина се отслабва по този начин-имайки впредвид лишенията и налудничавите диети,на които се подлагат хората в днешно време  в стремеж да отслабнат.
Та основното в този режим на хранене е:
-Яде се 3 пъти на ден в точно определени часове
-Поемат се най-много 1л и половина течности-не повече-обяснено е доста изчерпателно ЗАЩО
-има обяснени и вътрешни упражнения-на Жерава,на Костенурката и на Елена,а също и коремна фрикция-упражнение за премахване на натрупалите се около ханша и корема тлъстинки-самият автор казва,че всеки очаква да е нещо по-сложно,а всъщност се оказва,че не е така!
-не се яде маргарин
-не се пие по време на самото хранене-може винце на вечеря
-пият се разни отвари
-на ден поне 10 мин.трябва да правите нещо за да се потите
Хубавото е,че нищо не е насила-в смисъл-дори и само един от принципите да спазваш- ще имаш резултат и дори да забравиш да го спазваш пак няма да видиш усилията си унищожени!
Ами това е -в книгата е обяснено защо принципите трябва да са  тези и то доста изчерпателно-сами разбирате ,че не мога аз да съм толкова изчерпателна в един пост!
Пише също,че примерно ако имате за сваляне 1 0 кг. още първата седмица ще свалите 3-4кг.Следващите ще върви по-бавно-около 2 кг.
Има и много обнадеждаващи примери с хора,които са успели да отслабнат!
Ще се радвам ако някой сподели мнение,има отзиви или резултат някакъв от този режим на хранене ако мога така да го нарека!  bouquet
Благодаря,че ме изчетохте!
Ако някой се интересува от нещо описано в книгата ще съм насреща!
 

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 1 408
А би ли казала откъде си я купи-от интернет ли си я поръча или я има свободно в книжарниците?Мен лично доста ме заинтересува въпросната книга.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 37
Аз имам тази книга от години-бях си я поръчала не помня откъде-беше с някакви талони.
Опитвала съм се да спазвам повечето от принципите-ядях в точно определен час,правих коремната фрикция и вътрешните упражнения-сутрин и вечер-те съвсем не се състоят във някакво физическо натоварване-напротив,затова се наричат и вътрешни.Внимавах с поемането на течности-въобще всичко това,което ми беше по силите,го правех!За една седмица тогава от 64 кг. станах 62кг и повярвай ми страшно се изненадах,защото абсолютно не се бях ограничавала по никакъв начин!
При мен проблема беше яденето в определения час и то от гледна точка на самият ми интензивен начин на живот-бях студентка-и затова не бях постоянна!
През годините много често съм се връщала към този режим и най-вече коремната фрикция и разбира се съм се опитвала да се храня 3 пъти на ден в точни часове.За кратко-но ефект имаше-единият път само от фрикцията свалих 1 кг.
Книгата я видях също преди години в една книжарница  във Варна-беше ново издание!
Като съм търсила в гугъл ми излизат някакви неща,но не нещо конкретно като мнения и отзиви или просто нещо повече за книгата!
Мисля си,че тук не е много разпространен този режим,защото хората като че ли са недоверчиви към източните древно-китайски учения и сляпо се хвърлят към създадените  в нашия свят диети така да се каже!
Факт е обаче,че дебел китаец принципно няма-този даоизъм е цяла философия.
Странното е,че хем тези принципи са действали върху мен и е имало ефект,а аз вътрешно също си мисля,че трябва да е по-сложно,че не е възможно да ядеш  и да слабееш!А всъщност е толкова просто!
Това е моят проблем-била съм несериозна и съм търсила нещо,по-сложно,за да съм сигурна,че ще подейства!Много тъпо!
Та затова исках някой ако знае нещо повече за този режим да сподели!
Ако имаш въпроси някакви относно режима,ще пиша-няма проблем!
Пробвай с гугъл да намериш нещо!И аз ще опитам отново! Peace
В повечето случаи името на автора е Стивън Чанг-в гугала излизат неща за др. негова книга-"Цялостна система за самолечение",тя пак е базирана на даоизма.

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 20:30 от sisolinda

# 3
 • Варна
 • Мнения: 37
В тази библиотека http://www.videlina.org/index.php?st=3&cat=autor&text=&page=5000 я има като че ли! Peace

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 1 408
Тук наистина я има,но не продават книги.Ако можеш разкажи по-подробно за режима,макар че осъзнавам,че е доста трудоемко.

# 5
 • Варна
 • Мнения: 37
Няма проблем-съществените неща са ми в главата-дори не е нужно да отварям книгата,за да си припомням!Има дори изречения,които мога дословно да цитирам!До такава степен съм я запечатала в съзнанието си! Laughing Embarassed
Мога да изваждам и да пиша малко по малко важните неща тук!А вече ако имаш въпроси за нещо конкретно и смяташ,че ще ти е от полза да го знаеш-защо примерно нещата стоят по този начин,а не по друг както досега сме чели или знаем от западната медицина-също ще отговарям! Hug
"Това не е режим.Нито метод.Няма трудни за изпълнение упражнения,нито лекарства.Тази формула има връзка с онова,което са прилагали китайците преди 3000 години,когато жената не успявала да отслабне след раждане.Както сами можете да констатирате,китайците нямат проблеми с теглото си.
Държа да подчертая,че не става въпрос да се лишавате,нито да променятенавиците си на живеене.Не е необходимо да избягвате вкусните неща които обичате.
Питате се вероятно какви са резултатитедостигнати от онези,които са следвали моята формула.Аз получавам всеки ден писма от жени,отслабнали по този начин.Ето извадки от тях:
"Моите излишни 19 кг. изчезнаха за два месеца без почти да усетя","Моето идеално тегло се задържа повече от година","Разбрах защо не успявах да отслабна до сега-само месец по-късно кантарът ми показва 11 кг.по-малко",След като отслабнах с 11 кг.мъжът ми заяви,че е влюбен в мен-женени сме от 20 години" ........и т.н.
Ако примерно трябва да отслабнете с 10 кг.,вие ще отслабнете 3,4 до 4 кг. още първата седмица.Следващите седмици ще отслабвате най-малко с 2,5 кг.А ако трябва да намалите повече  от 10 кг.ще върви по-бързоЩе губите средно 3,5 кг.седмично.
Питате се навярно как смея да твърдя,че тази формула ще направи така,че наистина да отслабнете-особено ако никога преди не сте успявали да го постигнете.
В качеството си на лекар трябваше да имам абсолютни доказателства за ефикасността й.Провел съм изпитания върху 208 пациентки с тежки за решаване проблеми с теглотоПодбрах жени,чието наднормено тегло варираше между 15 и 35 кг.Резултатът-след 3 месеца констатирах само 2  неуспешни случая-206 жени бяха достигнали идеалното си тегло.В последвалите 6 месеца нито една не прибави дори 100грама.Вие също ще сте подходящи положително-щом всички тези жени можаха да отслабнат,следвайки формулата,няма основание вие да не можете да го сторите!
Не ви познавам,но съм сигурен,че резултатите ще ви ентусиазират.Ще видите,че когато отслабнете,един нов живот ще се разкрие пред вас!"
ОФ,гонят ме от компа! fightТова е засега !За стимул както се казва!Ще пиша пак по-късно!

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 1 408
Ще чакам с нетърпение,сигурна съм че и други ще се заинтересуват.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 37
Джон Линдсън-оглавяващ Фондацията Тао и сътрудник на Асоциация Съветник по въпросите на здравето в Сан Франциско-Калифорния
"Давам си ясна сметка колко стойностна е тази система по отношение на здравето и ежедневното благополучие.Дори при онези,които с умерен ентусиазъм прилагат принципите,застъпени в тази книга,резултатите са не по-малко добри.И което е най-учудващо-постигнатите подобрения са трайни.Намаляването на теглото може да бъде продължително и ако някой"забрави" да прилага принципите ,понякога в продължение на дни или седмици.Според мен това е много важна проверка за ефикасността на използваните методи!
Едно нещо особено ме порази:някои от тези методики са толкова учудващо прости и естествени,че всеки,който ги прилага,за кратко време може да забележи осезаеми резултати.Пример в това отношение представляват хора с наднормено тегло,дължащо се на задържане на вода.Постановката,че свръх поемането на течности е причина за прекомерното тегло,изглежда толкова проста,че даже когато виждат,че отслабват вследствие намалянето на течности,на тях им е трудно да я приемат.Струва им се,че би трябвало да е нещо по-сложно,но ето,че често не е.
Д-р Чанг ни предоставя данните и необходимите средства за разбиране на всички случаи за излишък или недостиг на килограми.Той ни предоставя една проста диетична програма...Ние разполагаме едновременно с необходимите теоретични данни за разбиране на всички"защо" и с практическите инструменти,за да си докажем обосноваността на теорията и да отслабване по наше усмотрение."
Реших да пиша и част от обосновката в книгата,защото едно е да се хвърлиш с главата напред в даден режим,без да са ти ясни нещата,друго е когато има обоснованост за него.  Hug
Следва глава посветена на последствията от затлъстяването-впечатлих се от следното:
"Възможно е да считате,че няколко кг. в повече нямат голямо значение.Но тези няколко килограма ни се явяват в др светлина,когато си дадем сметка,че за всеки 2,5 см допълнителна мастна тъкан в нашето тяло ние се нуждаем от 6,4 км допълнителни кръвоносни съдове.Това на свой ред кара сърцето да работи повече,изпомпвайки кръв през тези 6,4 км.Това се явява допълнителна работа за този орган.Повишеното кръвно налягане ще го отслаби и накрая ще го повреди......."
Осемте причини за проблемите с теглото:
1.САМООТРАВЯНЕ
Ако храната,която приемате,не е със съответстващ Рн-т.е. с балансирани киселина-основа,тя може да започне да се разлага в стомаха ви преди организмът да е успял да я смели и да вземе хранителните елементи.Иначе казано,преди вие да сте ги усвоили,вредните организми са ги погълнали в стомаха ви.Те ги смилат,като ви оставят отпадъците.Тези остатъци съдържат газове,чието присъствие се усеща в лошия дъх,оригване,изпускане на газове или болки в стомаха.Следователно трябва да се придържаме към един балансиран на  Рн режим,за да избегнем такова самоотравяне.
2.ЗАДЪРЖАНЕ НА ВОДА
Бъбреците са филтрите,които отделят съдържащата се в кръвта вода.Количеството на филтрираната вода зависи следователно от качественото филтриране на бъбреците ви.Нормалните бъбреци могат да отделят приблизително 6 чаши вода за 24 часа.Възможно е и по-голямо количество,но това ще изисква по-усилена работа,а повишеното усилие ще ги отслаби.
Следователно,ако бъбреците ви функционират нормално,вие можете да пиете 1л и половина течности дневно,като запазвате равновесието.Ако приемате повече от обичайния капацитет на бъбреците си-то тази вода ще остане в кръвния поток,за да бъде изхвърлена чрез потта.Ако обаче имате малка възможност за изпотяване,водата ще остане в кожата ви.Постепенно,колкото повече остатъчна вода пристига в областта на кожата,където течността вече се задържа,толкова тъканите в тази част се подуват,за да приемат новото количество.Само"прясната" вода се изхвърля чрез потта."Застоялата" остава и приема още повече отпадъци.Тази натрупана остатъчна течност,може да остане в тази зона един ден,месец и даже година и повече.След известно време тази вода се превръща в слуз.Вие може да си помислите,че сте натрупали излишна тлъстина,а това да е просто тази слуз,настанена между тъканите.Когато това желатинообразно вещество се втвърди достатъчно,ние го наричаме ЦЕЛУЛИТ.
Единственият начин да се избавите от него е ДА ПИЕТЕ ПО-МАЛКО ТЕЧНОСТИ,ограничавайки дневната употреба до литър и половина.Това е МНОГО СЪЩЕСТВЕНО!
Тайната на манипулацията на целулита е да се загреят и да се претрият напластяванията.Колкото повече масажирате в дълбочина,толкова повече те могат да бъдат разбити и изхвърлени.За препоръчване е целулитните натрупвания да се обработват в сауна или на пара."-(аз го правех под душа Peace)
Не може да изядете две големи купи супа и да считате,че не сте пили вода.Имайте предвид всички течности,които сте поели през деня.
За да проверите дали имате целулит,прегледайте местата около задните части,бедрата,корема,горната част отвътре на ръцете и преценете дали под кожата ви се наблюдават желатинообразни меки тъкани.
Ако имате бързи промени в теглото,което ще рече да натрупате или да загубите повече от 2 кг за ден-два,то това означава,че тези промени се дължат на задържане на вода,не на тлъстина.НИКОЯ МАСТНА ТЪКАН НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОБРАЗУВА ИЛИ ДА ИЗЧЕЗНЕ ТАКА БЪРЗО!
Когато натиснете с пръст върху крака или ръката си и задържите малко,а след като го вдигнете забележите бяло петно,то вие задържате вода.Ако не е такъв случаят,то или няма бяло петно,или незабавно изчезва.
Ако вашият лекар диагностицира проблема ви с теглото като причинен от задържане на вода,обичайното медицинско лечение,за нещастие,се провежда чрез диуретични таблетки.Аз бих казал,че тези хапчета са добри да" повалят уморен кон".Защо?Защото този кон-вашите бъбреци в случая-е вече уморен и това именно е причината да задържате вода.Вземайки тези лекарства вие заставяте вашия"кон" да тича още повече.Напълно възможно е за една нощ да загубите 4-5 кг.Лекарят ще ви препоръча да пиете много вода за да "смазвате" и "промивате"бъбреците си.В КРАЙНА СМЕТКА ЩЕ КОНСУМИРАТЕ-И НАКРАЯ ЩЕ ЗАДЪРЖИТЕ- СЪЩОТО КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ПОВЕЧЕ ТЕЧНОСТ,ОТКОЛКОТО ЩЕ ИЗХВЪРЛИТЕ!"(Този пример с лекаря толкова ме мързеше да го напиша Embarassed,но мисля,че ще ви даде по-голяма яснота защо така се получава! Peace HugТъй,че реших да го вмъкна! Simple Smile)
3.НАТРУПВАНЕ НА ТЛЪСТИНИ
Черният дроб е главният филтър на твърдите отпадъци.Отровите и токсините се намират в твърда форма в тялото ни и се нуждаят от смазка,за да бъдат изхвърлени.Тази роля играят мазнините.Следователно ние имаме НУЖДА от мазнини в храната си!
Проблемът се явява,когато мазнината се абсорбира от кръвния поток и така отива в черния дроб.Ако тя е в преголямо количество или структурата й е такава,че организмът не може лесно да я разгради,тогава тя се задържа в чернодробните тъкани,като частично блокира нормалното функциониране на черния дроб.Като последица от този частичен блокаж все повече отпадъци не могат да бъдат филтрирани и изхвърлени.Това води до отравяне на мозъчните клетки от токсините в кръвния поток,което наричаме нервни и умствени разстройства.И това са само някои от многобройните гибелни последици,дължащи се на недобрата чернодробна дейност.....
Но след като се нуждаем от мазнини в хранителния си режим,какъв вид би трябвало да ядем?ЖИВОТИНСКАТА МАЗНИНА Е НАЙ-ТРУДНА ЗА ПРЕРАБОТВАНЕ ОТ ЧЕРНИЯ ДРОБ.ТОВА ОСОБЕНО СЕ ОТНАСЯ ЗА ГОВЕЖДАТА МАЗНИНА.МАЛКО ХОРА СИ ДАВАТ СМЕТКА,ЧЕ МАРГАРИНЪТ Е ОЩЕ ПО-ЛОШ.В ПРОЦЕСА НА ПРОИЗВЕЖДАНЕТО МУ,ТОЙ СЕ ЗАГРЯВА ДО МНОГО ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА,КОЕТО ПРАВИ ХИМИЧЕСКАТА МУ СТРУКТУРА МНОГО УСТОЙЧИВА И ТРУДНА ЗА РАЗЛАГАНЕ И УСВОЯВАНЕ ОТ ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ! Naughty
РАСТИТЕЛНИТЕ МАЗНИНИ СА НАЙ-ПОДХОДЯЩИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ,като на първо място е сусаменото олио,както и всеки др. вид олио,което може да отстраните от пръстите си само чрез изплакване-без сапун или др. почистващо средство.
4.НЕРВИ
Има връзка  между хранителните навици и нервността.
Да вземем например един ленив човек.Той сяда и се задоволява да мисли за нещата,които трябва да свърши.Разбира се,почти никога не ги върши,в резултат на което започва да изпитва чувство на вина,а то на свой ред го прави още по-нервен.Онова,което прави,е да яде постоянно,за да се опита да притъпи онова чувство за вина,дължащо се на бездействието му.Получава се порочен кръг.Колкото по-зле се чувства-толкова повече яде.Колкото по-трудно му е да предприеме нещо-толкова по-зле се чувства....Не е приятно това положение и не се излиза много лесно от него....
5.СЕКСУАЛНА НЕЗАДОВОЛЕНОСТ
6.ПРЕКАЛЯВАНЕ С ХРАНА И НАПИТКИ
7.КАРДИОПАТИЯ...
8.РЕВМАТИЗЪМ,БРОНХИТ И АСТМА
(За последните няколко причини за проблемите с теглото,ако някой се интересува по-подробно,тогава ще ги поясня-сега само ги изброих)

ТАОИСТКИТЕ ПЪТИЩА ЗА ОТСЛАБВАНЕ
1.ДИСЦИПЛИНА-ТРЯБВА ДА СЕ ХРАНИТЕ 3 ПЪТИ ДНЕВНО,В ОПРЕДЕЛЕНИ ЧАСОВЕ.АКО СПАЗВАТЕ ТОВА ПРАВИЛО,НИКОГА НЯМА ДА ЯДЕТЕ ПРЕКОМЕРНО ПОРАДИ СИЛЕН ГЛАД.
Възможно е да ви бъдат необходими няколко дни,за да добиете този нов хранителен навик,но си струва усилието.Ако закуската е в 8 ч. сутрин,наложете си да закусвате в 8...и т.н.НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НИКОГА ЕДНО ХРАНЕНЕ,ЗАЩОТО НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА СПАЗВАТЕ РИТЪМА! Peace

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 19:05 от sisolinda

# 8
 • home!sweet home!
 • Мнения: 505
Чичко Гугъл не казва от къде може да се купи тази книга - явно е апокрифна.
Има ли начин да я сканираш, за да я четем   bouquet

# 9
 • в резерват
 • Мнения: 3 272
 Винаги до сега съм смятала, че пиенето на вода подпомага отслабването....  ooooh! Това да пия поне по 3 л. вода ми беше станало нещо като мания  Embarassed......

 Благодаря на sisolinda за темата   bouquet

# 10
 • Мнения: 201
Заинтригува ме с тази книга. Ще следя темата с интерес.

# 11
 • Горна Оряховица
 • Мнения: 195
Доста интересно  Hug
Чакаме и други откъси, а най-вече тези стома фрикции и упражнения   bouquet

# 12
 • Пазарджик/Лондон
 • Мнения: 2 167
И аз ще следя темата  bouquet.

# 13
 • home!sweet home!
 • Мнения: 505
sisolinda, моля те напиши коя година е издадена книгата и от кое издателство, за да се опитам да я намеря! Благодаря!

# 14
 • Gabrovo
 • Мнения: 910
и аз ще следя темата  bouquet
а за водата досега все съм чувала, че трябва да се пие повече,въпреки че аз повече от 2 литра не мога да изпия

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт