Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 258
Уважаеми д-р Гърчев,
След мисед (първа бременност,на 34г.) преди няколко месеца направих генетични и имунологични изследвания.Установи се,че имам завишени НК-клетки-20%.Лекарката (специалист по генетика) каза,че следва да се обърна към АГ специалист.Каква терапия според Вас трябва да се направи?
Искам да Ви попитам и дали има нужда от допълнителни изследвания при следните резултати на 3 ден от МЦ:
LH-6.4  /до12,6/
FSH-9.87 /до 12,5/
Prolactin-246,6  /72-511/
Estradiol-31,33 /24,5-195/
Благодаря!
Цитирай


Мнения: 136
Виждам ,че хормоналните Ви изследвания са в норма.Дайте ми повече информация за срока на аборта и за тези НК-20%.
Цитирай

Варна

Мнения: 258
Благодаря Ви за отговора,д-р Гърчев!
Абразиото беше през януари тази година,диагнозата-кухо яйце,мисед в 5-6г.с.,не е установяван пулс. Имунологичните изследвания са направени в клиниката в Плевен,при което се установи завешена субпопулация NK клетки-20% (т.н. клетки-убийци)-/реф.2-11/, съответно обща популация Т-лимфоцити-62%  /реф.67-76/.
Относно хормоните-лекарите,към които се обърнах смятат,че засега няма нужда от проследяване по време на цикъла,както и от фоликуметрия, тъй като е първа бременност.Притеснява ме ниската стойност на естрадиола и тази на FSH (към горна граница). В минали месеци LH и FSH са били около 7 или 8 и в близко до 1:1 на 3-ти ден от МЦ.Трудно ми е да преценя дали са в норма и през останалите фази и дали не остават пак гранични. Какво значение има естрадиола по време на цикъла и особено,ако е нисък?Преодолимо ли е това?
Благодаря за отделеното време!
Цитирай


Мнения: 136
При толкова ранен срок на бременността причините са обичайно в самия продукт на зачатие.На Ваше място бих оставил тълкуването на лекуващия лекар , още повече ,че се касае за резултати в норма.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.