Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 окт. 2008, 22:37 ч.

кекс Моливко

  • 11 954
  • 20
  •   1
Отговори
  • Шумен
  • Мнения: 465
кекс "МОЛИВКО"

Продукти:
6 яйца;
2 ч.ч захар;
2 ч.ч брашно;
6 с.л олио;
6 с.л лимонада или оранжада.

За шоколадовия сироп-125 гр краве масло,1 ч.ч захар,1 ч.ч вода,2-3 с.л какао,пудра захар за поръсване.
1 молив  Grinning

Яйцата и захарта се разбиват много добре докато сместа се удвои 2-3 пътии захарта напълно се стопи.След това се прибавят постепенно оранжадата, олиото и брашното без да се спира миксера но на най- ниската степен.Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена форма за кекс/Моята е тефлонова с дупка/ и се пече в предварително загрята фурна.След като се опече се прехвърля в поднос и с помощта на молив се правят дупки в кекса, които започват отгоре и стигат до долу.В тях ,след като кекса поизстине малко, се налива сиропа, който се приготвя така:
В малка тенджерка  на по слаб огън се слагат маслото, водата ,захарта и какаото и се бърка ,докато стане еднородна и малко по гъстичка сместа.С лъжица се налива във всяка дупка.
Сладкишът се поръсва с пудра захар.

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 23:04 от ива

# 1
Извинявай, това както рецептата на "Кекс с дупки" от последния брой на сп. "Кулинарен журнал" ли е?

# 2
  • София
  • Мнения: 559
звучи много вкусно, особено с тези моливени дупки с пълнеж... Heart Eyes ще изпробвам скоро

# 3
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Това е рецептата за кекса с дупки от Кулинарен журнал,аз вчера го правих,страхотен е.

# 4
  • Gijon(Asturias)-Русе
  • Мнения: 52
Благодаря за рецептата   bouquet скоро ще го пробвам

# 5
  • сред люляците
  • Мнения: 716
Звучи доста интересно.
radost24, а в разрез как е? Видях твоя кекс в другата тема, но много ми е интересно как се получава като се среже newsm78 И колко време му е нужно, за да поеме сиропа?

Благодаря за рецептата    bouquet Ще го пробвам    chef

# 6
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
ilrai78  -сиропчето поема бързо,около 20 мин,на другия ден е още по-вкусен.
Ето разрез

# 7
  • Мнения: 491
Вчера правих кекса взех рецептата от Кулинарен журнал стана наистина много вкусен , но и ужасно сладък може би е добре да се слага по малко захар.

# 8
  • Варна
  • Мнения: 191
искам да ви напомня за тази рецепта!От както съм я прочела редовно го правя по разни поводи. Невероятно вкусен е и винаги е сполучлив.Благодаря на ива за публикуването й. Опитайте и Вие. Hug

# 9
Благодаря за напомнянето.Ще се пробва.

# 10
  • Мнения: 930
отивам да го правя щом толкова го хвалите

# 11
  • Мнения: 1 851
Ще се пробва ....обичам каксове,но само аз си ги ям  Laughing

# 12
  • БУРГАС
  • Мнения: 229
Аз тизи сладкиш съм го правила преди доста години само че заливката е с прясно мляко вместо вода.Децата като бяха малки много се забавляваха с този молив и дупченето.

# 13
  • Мнения: 2 540
Правих го един път,много хубаво кексче Peace

Ето го

# 14
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
искам да ви напомня за тази рецепта!От както съм я прочела редовно го правя по разни поводи. Невероятно вкусен е и винаги е сполучлив.Благодаря на ива за публикуването й. Опитайте и Вие. Hug

 Tired Tired Tired Ако седна да напомням за хубави рецепти отпреди месеци и години, къде ще му излезе края  Crazy

И аз какво благодариш на Ива - за промененото заглавие, за неспоменаването откъде е рецептата или за какво?  Rolling Eyes

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт