Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

Шумен

Мнения: 459
кекс "МОЛИВКО"

Продукти:
6 яйца;
2 ч.ч захар;
2 ч.ч брашно;
6 с.л олио;
6 с.л лимонада или оранжада.

За шоколадовия сироп-125 гр краве масло,1 ч.ч захар,1 ч.ч вода,2-3 с.л какао,пудра захар за поръсване.
1 молив  Very Happy

Яйцата и захарта се разбиват много добре докато сместа се удвои 2-3 пътии захарта напълно се стопи.След това се прибавят постепенно оранжадата, олиото и брашното без да се спира миксера но на най- ниската степен.Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена форма за кекс/Моята е тефлонова с дупка/ и се пече в предварително загрята фурна.След като се опече се прехвърля в поднос и с помощта на молив се правят дупки в кекса, които започват отгоре и стигат до долу.В тях ,след като кекса поизстине малко, се налива сиропа, който се приготвя така:
В малка тенджерка  на по слаб огън се слагат маслото, водата ,захарта и какаото и се бърка ,докато стане еднородна и малко по гъстичка сместа.С лъжица се налива във всяка дупка.
Сладкишът се поръсва с пудра захар.
« Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 23:04 от ива »
Цитирай
Извинявай, това както рецептата на "Кекс с дупки" от последния брой на сп. "Кулинарен журнал" ли е?
Цитирай

София

Мнения: 559
звучи много вкусно, особено с тези моливени дупки с пълнеж... Love ще изпробвам скоро
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Това е рецептата за кекса с дупки от Кулинарен журнал,аз вчера го правих,страхотен е.
Цитирай

Gijon(Asturias)-Русе

Мнения: 52
Благодаря за рецептата   bouquet скоро ще го пробвам
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Звучи доста интересно.
radost24, а в разрез как е? Видях твоя кекс в другата тема, но много ми е интересно как се получава като се среже newsm78 И колко време му е нужно, за да поеме сиропа?

Благодаря за рецептата    bouquet Ще го пробвам    chef
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
ilrai78  -сиропчето поема бързо,около 20 мин,на другия ден е още по-вкусен.
Ето разрез
Цитирай


Мнения: 487
Вчера правих кекса взех рецептата от Кулинарен журнал стана наистина много вкусен , но и ужасно сладък може би е добре да се слага по малко захар.
Цитирай

Варна

Мнения: 191
искам да ви напомня за тази рецепта!От както съм я прочела редовно го правя по разни поводи. Невероятно вкусен е и винаги е сполучлив.Благодаря на ива за публикуването й. Опитайте и Вие. Hug
Цитирай
Благодаря за напомнянето.Ще се пробва.
Цитирай


Мнения: 930
отивам да го правя щом толкова го хвалите
Цитирай


Мнения: 1 645
Ще се пробва ....обичам каксове,но само аз си ги ям  Laughing
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 229
Аз тизи сладкиш съм го правила преди доста години само че заливката е с прясно мляко вместо вода.Децата като бяха малки много се забавляваха с този молив и дупченето.
Цитирай


Мнения: 2 464
Правих го един път,много хубаво кексче Peace

Ето го

Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
искам да ви напомня за тази рецепта!От както съм я прочела редовно го правя по разни поводи. Невероятно вкусен е и винаги е сполучлив.Благодаря на ива за публикуването й. Опитайте и Вие. Hug

 Tired Tired Tired Ако седна да напомням за хубави рецепти отпреди месеци и години, къде ще му излезе края  Crazy

И аз какво благодариш на Ива - за промененото заглавие, за неспоменаването откъде е рецептата или за какво?  Rolling Eyes
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора