Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Балчик

Мнения: 44
Здравейте!
Немци типично по немски подариха на майка ми употребявана машина за хляб. Естествено без инструкция за ползване или книжка с рецепти. Машината се казва "SHG BB 475"
 
Бутоните ги разчетохме, но тънкостите, процедурите и коя програма за коя рецепта е - остават непозната територия. Надеждата ми е някоя от вас да има или същата или с подобни параметри и да прояви любезност да помага.
 Рецептите за машина за хляб във форума 10-11 ги прерових, но без процедурите не смея да рискувам. На всичкото отгоре всички сме на ІІ етап на диетата на Дюкан, така че и не можем да дегустираме опитите на сляпо.
Предварително благодаря за съдействието!
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 284

Немци типично по немски подариха на майка ми употребявана машина за хляб.

това не го разбрах  newsm78
какво процедури ти трябват?

1 нормална
2 бял хляб
3 пълнозърнест хляб
4 сладък хляб
5 бързо печене
6 тесто с мая
7 тесто за спагети
8 кисело мляко
9 мармалад
10 само печене

горе дисплея показва


                  за 750 гр.    1000гр.   1250гр
таймер                                                          втасване   

разбъркване                                                 печене

месене                                                           подгряване

почивка                                                         край

 (коричка)  светла    средна    тъмна   бърза



успех

Цитирай


Мнения: 5 125
Brotgrosse - големина на хляба; с този бутон нагласяваш различните грамажи (най-горе, над дисплея)

Kruste - степен на препичане на коричката; с този бутон нагласяваш как да е изпечен хлябът - hell/светло ; mittel/средно; dunkel/тъмно.

От страни на дисплея са различните етапи на процеса - втасване, печене и т.н.

Основните правила са: първо се слагат в казанчето само течните продукти (вода, мляко, яйца и т.н.), върху тях - сухите (брашно, суха мая, захар, сол). За печенето не е необходимо да се махат перките за месене, просто хляба става с две дупки отдолу.

В първите теми за машина за хляб има много изчерпателна информация.
Цитирай

Балчик

Мнения: 44
Благодаря и на двама ви  Hug
Ще разуча
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 918
Моята машина бифинет изглежда по същият начин, една рецепта от книжката й само съм правила, моята е с два контейнера по 500гр.
http://www.tanyap.snimka.bg/album.php?album_id=125524

za 500gr.

180мл вода
2м.л  захар
1 м.л сол
3 м.л  олио
315гр. брашно
1,5м.л. мая

за бърза програма 2 мерителни лъжици мая
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.