Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора

Абсурдистан

Мнения: 3 240
Някой правил ли си е в домашни условия пъстърма и/или филе елена.
Много ги обичаме и даваме луди пари за тях. Та се чудех как се прави в домашни условия.
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Аз не съм правила филе"Елена"
но затова пък успешно съм се пробвала в пастърма.
Взимам рибицата и я заравям в морска едра сол.
След около 15,20 дена я изваждам и я накисвам във вода за 12 часа.
После я увивам в домакинска хартия и я затискам отдолу и отгоре с две тежест- да се сплесне.
В една тава си слагам червен пипер, сол, чубрица и различни подправки каквито обичаме в къщи.
Хубаво овалвам и натривам месото.
Слагам на месото един конец и го слагам на проветриво място за ден ,два.
Става същото като пастърма
Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 240
Аз не съм правила филе"Елена"
но затова пък успешно съм се пробвала в пастърма.
Взимам рибицата и я заравям в морска едра сол.
След около 15,20 дена я изваждам и я накисвам във вода за 12 часа.
После я увивам в домакинска хартия и я затискам отдолу и отгоре с две тежест- да се сплесне.
В една тава си слагам червен пипер, сол, чубрица и различни подправки каквито обичаме в къщи.
Хубаво овалвам и натривам месото.
Слагам на месото един конец и го слагам на проветриво място за ден ,два.
Става същото като пастърма

От свинско или от телешко месо взимаш рибицата
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Свинско ,понеже имаме,
а телешкото трябва да го купувам.
А телешко не обичам - много ми е жилаво.
Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 240
аз имам свинско бонфиле - ще стане ли с него, защото е малко сухо?
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Точно това е най- хубавото.
Пастърмата си е суха.
Можеш да сложиш и лютив пипер.
Става по пикантно.
Цитирай

Montreal

Мнения: 682
desi minkova , и аз, т.е. мъжът  Wink ми прави свински рибици по същата рецепта, но държи месото в едра сол само едно или най-много две денонощия. След като го оваля в подправките го нарежда върху скаричка с една тавичка отдолу и го слага в хладилника да се суши. Ти защо толкова дълго го държиш в сол? Не става ли много солено?
Цитирай

Ст.Загора

Мнения: 171
Аз не съм правила филе"Елена"
но затова пък успешно съм се пробвала в пастърма.
Взимам рибицата и я заравям в морска едра сол.
След около 15,20 дена я изваждам и я накисвам във вода за 12 часа.
После я увивам в домакинска хартия и я затискам отдолу и отгоре с две тежест- да се сплесне.
В една тава си слагам червен пипер, сол, чубрица и различни подправки каквито обичаме в къщи.
Хубаво овалвам и натривам месото.
Слагам на месото един конец и го слагам на проветриво място за ден ,два.
Става същото като пастърма
Peace,само,че аз го държа в сол от 24-48 часа,защото иначе ни е много солена.
Цитирай


Мнения: 3 010
За правя такава пастърма - и свинска и телешка, но телешката е по-вкусна - колкото и да е суха свинската риципа си е по-тежко месо.

Цитирай

София

Мнения: 4 993
Ето информацийка още...

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=248301.0
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора