Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SF

Мнения: 187
Имаше една специално с варени жълтъци и ставаха страхотни!!!
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Не открих точно рецепта за жълъдчета с варени жълтъци, но намерих за други сладки с такива. Виж дали тези ще ти свършват работа:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=279724.msg7366977
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
С варени жълтъци съм правила маслени розички, страшно са вкусни, ако искаш, ще ти дам рецептата  Smile
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
  Преди 100 години  правих някакви таралежчета по една руска рецепта,пак с  варени жълтъци.Помня ,че бяха вкусни,с орехова ядка в средата,но......белтъците......дълго се чудех тогава,какво да ги правя?Май повече не я повторих тази рецепта....
Цитирай

SF

Мнения: 187
Блонди ще съм ти благодарна!

  bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
3 твърдо сварени яйца
2 пакетчета масло
4 с.л. пудра захар
2 ванилии
2 ч.ч. брашно

Взимаш на яйцата жълтъците. В съд, със заоблено дъно, ги стриваш, докато са още горещи с дървена лъжица. Добавяш омекналото (не разтопено) масло и бъркаш, докато стане кремообразна сместта. Прибавяш последователно захарта, ванилията и пресятото брашно. От полученото меко тесто взимаш по малко и с шприц си оформяш розичките в хубаво намаслената (с масло, не с олио) тава. Печеш в умерена фурна до леко розово. Внимавай да не ги изпуснеш, бързо изгарят. Веднага, щом ги извадиш, ги поръсваш с пудра захар. Оставяш да изстинат, иначе ще се натрошат, и тогава ги вадиш от тавата.  Smile
Ако искаш, може преди печенето в средата на връхчето да си боднеш някаква украска - парченце орехче, шаренко сладкарско топче...  Hug
Цитирай


Мнения: 1
Жълъдчета
1ч.ч.свинска мас, 2 яйца, 1ч.ч. пудра захар.Меси се твърдо тесто.Взема се от тестото и се слага в чаена лъжичка. Слагат се в тавичка с плоската страна и се пекат.После се слепват с мармалад и се потапят в разтопен шокалад и смлени орехи.
Цитирай

Woolton-on-Thames

Мнения: 110
3 твърдо сварени яйца
2 пакетчета масло
4 с.л. пудра захар
2 ванилии
2 ч.ч. брашно

Взимаш на яйцата жълтъците. В съд, със заоблено дъно, ги стриваш, докато са още горещи с дървена лъжица. Добавяш омекналото (не разтопено) масло и бъркаш, докато стане кремообразна сместта. Прибавяш последователно захарта, ванилията и пресятото брашно. От полученото меко тесто взимаш по малко и с шприц си оформяш розичките в хубаво намаслената (с масло, не с олио) тава. Печеш в умерена фурна до леко розово. Внимавай да не ги изпуснеш, бързо изгарят. Веднага, щом ги извадиш, ги поръсваш с пудра захар. Оставяш да изстинат, иначе ще се натрошат, и тогава ги вадиш от тавата.  Smile
Ако искаш, може преди печенето в средата на връхчето да си боднеш някаква украска - парченце орехче, шаренко сладкарско топче...  Hug
Рецептата е невероятна, съветвам всеки да я пробва, аз ги обожавам.
Цитирай


Мнения: 2 800
Ще я пробвам и аз. Благодаря!  bouquet
Цитирай

на брега на морето

Мнения: 1 780
Има едни кръгли метални преси, с които се пече на котлон. Слага се предварително приготвено специално тесто в гнездо и след изпичане се получават кухи половинки на жълъдчета, шишарки и разни други дребосъци. След това се пълнят с крем по желание, овалват се в шоколад, ръсят се със стърготини и изобщо с каквоте се сетите. За съжаление ги продаваха много отдавна и сигурно малко от нас ги имат. Моята преса е за плътни сладкишчета.  chef  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.