Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Младост-София

Мнения: 275
Търся рецепта на торта с бишкоти  италиански. Купих си такива от хит без да имам и най малка идея за какво са ми Thinking Сещам се сега за тирамису , но други подобни  имали ?
Ясно е, че ще трябва сиропче ...след това  и кремче...ако може да се получи нещо върховно вкусно.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
чичко Гугъл знае много по въпроса  Wink

1
2
3
4
5
6
7
8
9
...
Цитирай

София

Мнения: 5 000
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=330800.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=332608.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=208279.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=183368.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=238736.0

Мога и още да ти извадя ..... Laughing Laughing Laughing
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Тирамису е първото, което ми дойде на ум и на мен, но не е подходящо за деца.
Иначе, аз го обожаваммммммммммммммммм!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Тирамису не е подходящо за деца.

Защо?  Thinking
Цитирай

София

Мнения: 125

Предполагам заради кафето и алкохола Thinking
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Предполагам заради кафето и алкохола Thinking

Е, за деца става - и двете са в минимално количество и няма проблем  Peace
Като пият кола и ядат шоколад - то е същото  Smile
Цитирай

Младост-София

Мнения: 275
 hahaha   Видях същата тема като моята , моля за извинение.
  thenmaster  , Блонди   благодаря много за съдействието . За сега преписах ръчно в тетрадка  два листа с кремове за бишкотена торта, остава да си избера един и разбира се да я направя.
« Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 09:13 от linna »
Цитирай

на брега на морето

Мнения: 1 782
Ето ти една изпитана многократно рецепта, която обожаваме: правиш крем от 4 жълтъка, 1 чаша пудра захар и 1 пакетче меко масло. Сгъстяваш на огъня 3-4 супени лъжици брашно с 0.5 л прясно мляко. Когато изстине прибави масления крем лъжица по лъжица. Половината от него оцвети с 2 с.л. какао. Потапяш бишкотите в мляко и ги подреждаш в съд, например тавичка - ред бишкоти, ред крем жълт и кафяв. Завършваш с крем и украсяваш с ядки по желание. Аз го правя само с голямо количество настърган шоколад. Слагаш в хладилника ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за 1 ден или 1 нощ. Става страхотен!
« Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 12:30 от Доналд Тръмп »
Цитирай

Woolton-on-Thames

Мнения: 110
Тази рецепта с масления крем изглеждя страхотно, и аз ще пробвам.
Цитирай

на брега на морето

Мнения: 1 782
Уверявам те, че е невероятна. Пропуснах да кажа, че сгъстеното мляко трябва да е студено, за да не се разтопи маслото, когато ги съединяваш. И бишкотите само се топват в прясното мляко иначе се напояват прекалено и стават на попара. Съдът задължително да е със стени, защото кремът не е от най-гъстите и малко потича. Аз го правя с български бишкоти, от големите, и съдът ми поема два реда по 7 парчета. Ако го правиш в кръгла чиния на празните места слагаш парчена счупени на 2 бишкоти. И поръсваш много настърган шоколад, аз слагам аеро, 2 броя, предварително престояли в камерата на хладилника.  chef  chef  chef
Цитирай


Мнения: 2 379
А аз предполагам заради суровите яйца Peace

А тази торта, на Доналд Тръмп е много подобна на тази, която мама правеше едно време, но добавяше и крокан (тя така му вика) което е карамел с орехи, натрошени в блендер примерно или хаванче (едно време нямахме блендер и  мама там го счукваше). Не слагаше какао, а крема беше смесен от брашнения и маслен крем + карамеля и коняк, ром или от сорта. Peace
Цитирай

на брега на морето

Мнения: 1 782
С крокана става по-богат на вкус. Изобщо всеки може да си направи варианти към крема. А какаото понеже е в повече (? с.л. са доста за толкова малко количество крем) дава леко горчив вкус и е като контра на сладкия жълт крем. Опитай с какао, аз слагам 1 с..л. и съчетанието на двата крема е.......ох, окапах се. Много те моля да ми кажеш рецептата за крокана, защото много го обичам, но не знам как се прави. newsm53 newsm53 newsm53
Цитирай


Мнения: 2 379
Извинявам се за забавения отговор.

По мамината рецепта е 250 гр захар с 2 с. л. вода и няколко капки лимон. И на котлона до кефлибар, или по тъмно, според вкуса и може да се изспипе в тава намазана с мазнина леко или върху пекарска хартия, може да се сложат изпечени ядки (или сурови) и върху тях да се изсипе карамела и после в блендера или хаванче.

Ако някой го прави по друг начин - да казва, аз този си знам Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.