Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 20 окт. 2008, 12:12 ч.
  • Преглеждания  2 853  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 125
Често правя едно бързо и страшно вкусно пилешко мезе.Ето и рецептата.

1.Пилешки гърди-0,700 гр.поне
2.Голяма глава чесън-идеята е да има много чесън за това не е проблем и повече да се сложи.
3.Соев сос /аз ползвам Унисоса на Маги/
4.Черен пипер..останалите подправки са по избор.

Гърдите се нарязват на кубчета и се изпържват до златисто, като предварително са овкусени с черен пипер и подправки по избор/аз слагам и малко инд.къри/.Предварително обелваме и нарязваме на малки парчета чесъна и добавяме при него соев сос може би около 30 мл./аз слагам на око, но сосче си трябва повечко/.В готовата марина сипваме изпържените пилешки хапки.Оставяме сместа да попие поне 2 ч., като е хубаво честичко да разбърквате /аз сипвам сместа в кутия от сладолед и така лесно смесвам чрез "раздрусване"/.Мезето се поднася студено.

Реклама
# 1
  • New Zealand
  • Мнения: 5 184
Мммммммм, чесъна и соевия сос накрая, така ли?
След термичната обработка?

# 2
  • София
  • Мнения: 125
Мммммммм, чесъна и соевия сос накрая, така ли?
След термичната обработка?
След обработка на пилешките хапки ги добавяш тях при чесъна и соевият сос, а не обратното в смисъл те не минават през никаква термична обработка.

# 3
  • Мнения: 4 279
Мммм вкусно звучи Simple Smile

# 4
  • New Zealand
  • Мнения: 5 184
Разбрах.
Благодарско!   chef  bouquet

# 5
  • Варна
  • Мнения: 549
звучи лесно за приготвяне.
А с друго месо правила ли си?

# 6
  • София
  • Мнения: 125
да си призная не съм го правила с друго месо, нямам си и идея защо.Бих пробвала със свинско например.Телешкото е прекалено жилаво и не се подава на бърза обработка, не мисля, че ще е добре с него.С филе от риба не знам как ще е на вкус, може би ще е доста интересно. newsm78

# 7
  • Варна
  • Мнения: 549
Често правя едно бързо и страшно вкусно пилешко мезе.Ето и рецептата.

1.Пилешки гърди-0,700 гр.поне
2.Голяма глава чесън-идеята е да има много чесън за това не е проблем и повече да се сложи.
3.Соев сос /аз ползвам Унисоса на Маги/
4.Черен пипер..останалите подправки са по избор.

Гърдите се нарязват на кубчета и се изпържват до златисто, като предварително са овкусени с черен пипер и подправки по избор/аз слагам и малко инд.къри/.Предварително обелваме и нарязваме на малки парчета чесъна и добавяме при него соев сос може би около 30 мл./аз слагам на око, но сосче си трябва повечко/.В готовата марина сипваме изпържените пилешки хапки.Оставяме сместа да попие поне 2 ч., като е хубаво честичко да разбърквате /аз сипвам сместа в кутия от сладолед и така лесно смесвам чрез "раздрусване"/.Мезето се поднася студено.





Кажи ми моля те какви точно подправки слагаш?

# 8
  • Мнения: 2 869
Охххх направо ми изтекоха лигите.
Благодаря   bouquet

# 9
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 832
Много интересно звучи, ама не мога да ям много чесън, а и не го обичам особено. Пада ми кръвното от чесъна. Rolling Eyes Confused

# 10
  • София
  • Мнения: 3 541
О, това ще го направя на половинката. Обожава чесън и ще е много доволен.
Благодаря!  bouquet

# 11
  • Мнения: 655
мерси за хубавата идея,идеална е за вкъщи,защото у дома пилешкото е на почит,а пиенето вечер на биричка е ритуал Simple Smileсега си имаме и ново мезе.мерси,че сподели мезето с нас  bouquet  bouquet

# 12
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Звучи лесно мезе,благодаря за рецептата. Hug

# 13
  • София
  • Мнения: 125
За нищо момичета.Ще чакам да чуя отзивите ви  Hug
Само един съвет-не слагайте много подправки /черен пипер и къри слагам само/ за да не се загуби идеята на чесъна и соевото сосче.

# 14
  • Мнения: 2 869
Тъкмо го направих. Получи се стрхотно! Още веднъж благодаря  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт