Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 окт. 2008, 12:25 ч.

Домашни вафлички. Пълнежи и кремове за тях.

  • 29 894
  • 95
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 961
Здравейте и тук. Доста търсих дали има подобна темичка, но не открих нищо. Тъй като започнаха да изникват въпроси КАКВО ДА ПРАВИМ С ВАФЛЕНИТЕ КОРИЧКИ, реших да отворя нова темичка и да си споделяме експериментите.


Ето някои вече изпробвани неща:
ВАФЛИЧКИ С ШОКОЛАДОВ ПЪЛНЕЖ - ХРУС

500 гр. Кувертюр /бял, натурален, млечен, смес/
1 каф. чашка олио
3 кори /30Х30/

Кувертюра се разтопява и към него се прибавя олиото. Разбърква се добре и се поливат корите на 2 нива. След като изстине, вафлите се нарязват в желаните форми.
Могат да се добавят ядки, кокос или добавки по желание.
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile
ВАФЛИЧКИ С ЛОКУМ И БЯЛ КУВЕРТЮР

3 вафлени кори
400 гр. кувертюр
2/3 каф. ч.  олио
1 кутия локум

Локума се стопява на водна баня или МВ. Кувертюра също се стопява  и към него се добавя олиото. Смесват се с локумената смес /става на конци и трохи като пресечено/ Сместта се намазва на две нива  и вафлите се нарязват по желание.
  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Нещо което пробвах преди малко и съм очарована от резултатите.
 Grinning Grinning Grinning
ВАФЛИЧКИ С ШОКОЛАД И КРЕМИЖЕЛ.
ХРУС
3 вафлени кори
500 грама кувертюр
1 каф. ч. олио
1 чаена чаша Кремижел - суха смес
3 чаени чаши вода

Кувертюра се стопява на водна баня или МВ и се смесва с олиото. Кремижела се разбива с водата за около 5 минути. Двата крема се смесват с миксер. Намазват се корите на две нива. Крема стана доста, може да се направи с 4 кори. Трябва да се консумират скоро, защото корите омекват от крема.

Същия експеримент но със сух сладолед вместо Кремижел. Също много добра комбинация
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile
ВАФЛИЧКИ СЪС СМЕТАНА И ШОКОЛАД ХРУС

3 кори
250 мл. Сладкарска течна сметана
500 гр. Натурален или друг кувертюр.
1 каф.ч. олио

Сметаната се разбива до гъстота на кексово тесто.  Кувертюра зе разтопява на водна баня или МВ. Двата крема са смесват на бавна скорост на миксера. Мажат се вафлите на 2 нива и след изстиване се нарязват по желание.Трябва да се консумират скоро, защото корите омекват от крема.

Това са нещата които съм пробвала досега. Издирвам една стара разкошна рецепта с крем с яйца, но като я намеря тогава ще я споделя.

Надявам се да ни е вкусничко в тази тема и да съберем доста интересни рецепти. Пък другия път, ще си докараме цял камион с корички.....  Joy

Публикувах темата, не където трябва , за което се извинявам. Иска ми се да я преместя в ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ, но незнам как. Моля за помощ.  bouquet

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 21:49 от van444eto

# 1
  • София
  • Мнения: 816
Еее браво Ванче, аз съм яла едни божествено вкусни вафлички с карамел и орехи, но трябва да попитам за рецептата и ще я включа.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 929
А аз да ви питам вие ли си правите вафлените кори(и как,ако е така), или се купуват готови?

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 1 328
А ние които нямаме вашлени кори как да изпробваме рецептите Crossing Arms
Шегувам се - наистина много вкусно изглежда, така че ще ги следя, пък някой ден може и да пробвам

# 4
  • Мнения: 185
ето ви рецепта за вафлички, аз я правя често, и сменям пълнежите

50 мл царевично олио/слагам обикновенно/
50 гр захар ,  80 гр брашно
1 ч.л ванилиня, сметана за украсата
2 малки яйца , сладко от вишни е на рецептата, слагам каквото имам
щипка сол, щипка бакплуверг

Олиото, захарта+валинията+яйцата се разбиват с миксер, прибавя се брашното+солта. Бие се до получаването на гладка смес.
Намазва се скарата за вафли /мисля знаете как изглежда/ всяка порция се намазва с олио и се печат вафличките.

Украсяват се със сметана  желирани вишни, череши, или сладко,/аз ползвам сладко, че не ми се играе

ето снимки на вафлички http://www.snimka.bg/album.php?album_id=297278&pid=8427909


основната австр.рецепта е - 125гр масло,4 яйца, 200 гр брашно, щипка сол, 250 мл мляко, 1 ванилия, 75 гр захар,1ч.л бакплуверг. Жълтъците се разбиват отделно от белтъците и после всичко се смества. Във формата се слага по 1-2 суп лъжици от сместа и се пече 3-4 мин.
има и вафлички с овесени ядки, с шоколад, с кокос,...
да ви е сладко  chef

# 5
  • у дома
  • Мнения: 1 554
аз пък искам рецепта за НУГА КРЕМ и да си направя такива вафли  Crazy Crazy
открих интересни рецепти, които мисля да изпробвам:


торта от Вафлени кори на Джемма

6 вафлени кори
200 гр масло
1/2 чаша мляко
200 гр xалва
300 гр шоколад
1/2 чаша заxар

В тенджера се слага млякото и маслото, като се стопи се слага захарта, халвата и шоколада. Вари се около 5 мин. Разбърква се на крем. Маже се върху корите. Отгоре се поръсва с орехи.

ЛИНК към оригиналната рецепта и снимки  Mr. Green


НУГА ХАЛВА

Първо се карамелизира захар- колкото повече, толкова повече. Когато почне да покафенява се слага шепа ядки- орехи или фъстъци. След като се получи хубав карамел, още течен се изсипва върху лист алуминиево фолио и се слага на хладно. След това се разбиват няколко жълтъка (примерно 5) и се изсипват върху карамела с ядки, отгоре се слага разбита течна сметана, а за "капак" разбитите на сняг белтъци от яйцата. Всичко се заглажда хубаво и се слага в хладилник до хубаво втвърдяване.

когато пък спретна такива, ще пусна и доклад със снимки  Mr. Green

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 761
ето ви рецепта за вафлички, аз я правя често, и сменям пълнежите

канинова, това се казва гофрети на български Wink

тук са дадени рецепти за тънките вафлени кори, от които се правят вафли в бг.

пише се бакпулвер - както на немски, така и на български  Hug

за да не съм офф: един път правих вафли с разтопен локум и кондензирано подсладено мляко.
много вкусни, ама много сладки...
иначе на опаковката имаше поне 6 рецепти за торти с вафлените кори - всички калориини бомби  Rolling Eyes
не съм ги записала съответно...

# 7
  • Мнения: 452
Да ви кажа, аз имам от Русия една вафельница но така и не съм я ползвала за вафли,пекла съм палачинки,но стават много твърди и чупливи /може би точно това са вафлите-незнам/.Ако някой знае как да си опека на нея вафли, моля да сподели.

# 8
  • у дома
  • Мнения: 1 554
van444eeee, може да сложиш снимчица на вафлените кори в първия пост, само при добро желание, разбира се   Mr. Green Hug

# 9
  • София
  • Мнения: 1 961
Блу- сложих снимчици.
На гофретника наистина могат да се правят корички. Но никога не съм имала рецепта. Трябва да погледна в моя дали няма някакви рецептички.
А аз да ви питам вие ли си правите вафлените кори(и как,ако е така), или се купуват готови?
В нашия случай ги закупихме от фирма "Илчовски94" Варна. Ама това е една друга история, която приключи вчера. Ако решим да правим друга поръчка, ще обявя и тук. Коричките им са разкошни, но за съжаление не се продават свободно на пазара. Поне аз незнам да има. Доста съм търсила, но не съм намирала.

# 10
  • Враца
  • Мнения: 484
Ванчеееее,чак ме хвана яд,че ни си поръчах и кори,но като гледам с тази тема скоро ще ви се свършат вафлите Joy Joy Joy и май ще правиш нова поръчка с "изолация",тоя път за целия блок  hahaha hahaha hahaha(това беше вместо запис   bouquet)

# 11
  • София
  • Мнения: 1 961
Благодаря на модераторите че откликнаха и преместиха темата там, където и е мястото!   bouquet

# 12
  • Мнения: 550
Ето и от мен рецепта (доста е старичка и буквално я преписвам от тефтера на майка):

ДОМАШНИ ВАФЛИЧКИ

3 кори вафли

ЗА КРЕМАI
5 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
Разбива се и се слага на котлона, като непрекъснато се бърка. Оставя се да изстине и се бърка от време на време.

II
1 пак. краве масло
1/2 ч.ч. пудра захар
2 ванилии
Всичко се смесва и хубаво се разбива.

Двата крема I + II се смесват. Дели се на две и се мажат корите (по мои спомени и от двете страни). Притискат се (например с дъска за хляб....) и се оставят да престоят 24 часа (кой ще ги чака чак толкова, но поне една нощ). Нарязват се (който както му харесва)

Стават страхотни  newsm47


Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 19:23 от Тedy

# 13
  • Мнения: 2 873
От къде ги взимате тези корички бе?  newsm78

# 14
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 622
Браво Ванче за сладката тема!   bouquet

Ето и моят принос:

Пълнени вафли

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт