Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 95 отговора

София

Мнения: 1 958
Здравейте и тук. Доста търсих дали има подобна темичка, но не открих нищо. Тъй като започнаха да изникват въпроси КАКВО ДА ПРАВИМ С ВАФЛЕНИТЕ КОРИЧКИ, реших да отворя нова темичка и да си споделяме експериментите.


Ето някои вече изпробвани неща:
ВАФЛИЧКИ С ШОКОЛАДОВ ПЪЛНЕЖ - ХРУС

500 гр. Кувертюр /бял, натурален, млечен, смес/
1 каф. чашка олио
3 кори /30Х30/

Кувертюра се разтопява и към него се прибавя олиото. Разбърква се добре и се поливат корите на 2 нива. След като изстине, вафлите се нарязват в желаните форми.
Могат да се добавят ядки, кокос или добавки по желание.
 Smile Smile Smile
ВАФЛИЧКИ С ЛОКУМ И БЯЛ КУВЕРТЮР

3 вафлени кори
400 гр. кувертюр
2/3 каф. ч.  олио
1 кутия локум

Локума се стопява на водна баня или МВ. Кувертюра също се стопява  и към него се добавя олиото. Смесват се с локумената смес /става на конци и трохи като пресечено/ Сместта се намазва на две нива  и вафлите се нарязват по желание.
  Smile Smile Smile

Нещо което пробвах преди малко и съм очарована от резултатите.
 Very Happy Very Happy Very Happy
ВАФЛИЧКИ С ШОКОЛАД И КРЕМИЖЕЛ.
ХРУС
3 вафлени кори
500 грама кувертюр
1 каф. ч. олио
1 чаена чаша Кремижел - суха смес
3 чаени чаши вода

Кувертюра се стопява на водна баня или МВ и се смесва с олиото. Кремижела се разбива с водата за около 5 минути. Двата крема се смесват с миксер. Намазват се корите на две нива. Крема стана доста, може да се направи с 4 кори. Трябва да се консумират скоро, защото корите омекват от крема.

Същия експеримент но със сух сладолед вместо Кремижел. Също много добра комбинация
 Smile Smile Smile
ВАФЛИЧКИ СЪС СМЕТАНА И ШОКОЛАД ХРУС

3 кори
250 мл. Сладкарска течна сметана
500 гр. Натурален или друг кувертюр.
1 каф.ч. олио

Сметаната се разбива до гъстота на кексово тесто.  Кувертюра зе разтопява на водна баня или МВ. Двата крема са смесват на бавна скорост на миксера. Мажат се вафлите на 2 нива и след изстиване се нарязват по желание.Трябва да се консумират скоро, защото корите омекват от крема.

Това са нещата които съм пробвала досега. Издирвам една стара разкошна рецепта с крем с яйца, но като я намеря тогава ще я споделя.

Надявам се да ни е вкусничко в тази тема и да съберем доста интересни рецепти. Пък другия път, ще си докараме цял камион с корички.....  35

Публикувах темата, не където трябва , за което се извинявам. Иска ми се да я преместя в ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ, но незнам как. Моля за помощ.  bouquet
« Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 21:49 от van444eto »
Цитирай

София

Мнения: 804
Еее браво Ванче, аз съм яла едни божествено вкусни вафлички с карамел и орехи, но трябва да попитам за рецептата и ще я включа.
Цитирай

Варна

Мнения: 929
А аз да ви питам вие ли си правите вафлените кори(и как,ако е така), или се купуват готови?
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 223
А ние които нямаме вашлени кори как да изпробваме рецептите Crossing Arms
Шегувам се - наистина много вкусно изглежда, така че ще ги следя, пък някой ден може и да пробвам
Цитирай


Мнения: 185
ето ви рецепта за вафлички, аз я правя често, и сменям пълнежите

50 мл царевично олио/слагам обикновенно/
50 гр захар ,  80 гр брашно
1 ч.л ванилиня, сметана за украсата
2 малки яйца , сладко от вишни е на рецептата, слагам каквото имам
щипка сол, щипка бакплуверг

Олиото, захарта+валинията+яйцата се разбиват с миксер, прибавя се брашното+солта. Бие се до получаването на гладка смес.
Намазва се скарата за вафли /мисля знаете как изглежда/ всяка порция се намазва с олио и се печат вафличките.

Украсяват се със сметана  желирани вишни, череши, или сладко,/аз ползвам сладко, че не ми се играе

ето снимки на вафлички http://www.snimka.bg/album.php?album_id=297278&pid=8427909


основната австр.рецепта е - 125гр масло,4 яйца, 200 гр брашно, щипка сол, 250 мл мляко, 1 ванилия, 75 гр захар,1ч.л бакплуверг. Жълтъците се разбиват отделно от белтъците и после всичко се смества. Във формата се слага по 1-2 суп лъжици от сместа и се пече 3-4 мин.
има и вафлички с овесени ядки, с шоколад, с кокос,...
да ви е сладко  chef

Цитирай

у дома

Мнения: 1 553
аз пък искам рецепта за НУГА КРЕМ и да си направя такива вафли  Crazy Crazy
открих интересни рецепти, които мисля да изпробвам:


торта от Вафлени кори на Джемма

6 вафлени кори
200 гр масло
1/2 чаша мляко
200 гр xалва
300 гр шоколад
1/2 чаша заxар

В тенджера се слага млякото и маслото, като се стопи се слага захарта, халвата и шоколада. Вари се около 5 мин. Разбърква се на крем. Маже се върху корите. Отгоре се поръсва с орехи.

ЛИНК към оригиналната рецепта и снимки  Mr. Green


НУГА ХАЛВА

Първо се карамелизира захар- колкото повече, толкова повече. Когато почне да покафенява се слага шепа ядки- орехи или фъстъци. След като се получи хубав карамел, още течен се изсипва върху лист алуминиево фолио и се слага на хладно. След това се разбиват няколко жълтъка (примерно 5) и се изсипват върху карамела с ядки, отгоре се слага разбита течна сметана, а за "капак" разбитите на сняг белтъци от яйцата. Всичко се заглажда хубаво и се слага в хладилник до хубаво втвърдяване.

когато пък спретна такива, ще пусна и доклад със снимки  Mr. Green

Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 321
ето ви рецепта за вафлички, аз я правя често, и сменям пълнежите

канинова, това се казва гофрети на български Wink

тук са дадени рецепти за тънките вафлени кори, от които се правят вафли в бг.

пише се бакпулвер - както на немски, така и на български  Hug

за да не съм офф: един път правих вафли с разтопен локум и кондензирано подсладено мляко.
много вкусни, ама много сладки...
иначе на опаковката имаше поне 6 рецепти за торти с вафлените кори - всички калориини бомби  Rolling Eyes
не съм ги записала съответно...
Цитирай


Мнения: 452
Да ви кажа, аз имам от Русия една вафельница но така и не съм я ползвала за вафли,пекла съм палачинки,но стават много твърди и чупливи /може би точно това са вафлите-незнам/.Ако някой знае как да си опека на нея вафли, моля да сподели.
Цитирай

у дома

Мнения: 1 553
van444eeee, може да сложиш снимчица на вафлените кори в първия пост, само при добро желание, разбира се   Mr. Green Hug
Цитирай

София

Мнения: 1 958
Блу- сложих снимчици.
На гофретника наистина могат да се правят корички. Но никога не съм имала рецепта. Трябва да погледна в моя дали няма някакви рецептички.
А аз да ви питам вие ли си правите вафлените кори(и как,ако е така), или се купуват готови?
В нашия случай ги закупихме от фирма "Илчовски94" Варна. Ама това е една друга история, която приключи вчера. Ако решим да правим друга поръчка, ще обявя и тук. Коричките им са разкошни, но за съжаление не се продават свободно на пазара. Поне аз незнам да има. Доста съм търсила, но не съм намирала.
Цитирай

Враца

Мнения: 484
Ванчеееее,чак ме хвана яд,че ни си поръчах и кори,но като гледам с тази тема скоро ще ви се свършат вафлите 35 35 35 и май ще правиш нова поръчка с "изолация",тоя път за целия блок  hahaha hahaha hahaha(това беше вместо запис   bouquet)
Цитирай

София

Мнения: 1 958
Благодаря на модераторите че откликнаха и преместиха темата там, където и е мястото!   bouquet
Цитирай


Мнения: 524
Ето и от мен рецепта (доста е старичка и буквално я преписвам от тефтера на майка):

ДОМАШНИ ВАФЛИЧКИ

3 кори вафли

ЗА КРЕМАI
5 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
Разбива се и се слага на котлона, като непрекъснато се бърка. Оставя се да изстине и се бърка от време на време.

II
1 пак. краве масло
1/2 ч.ч. пудра захар
2 ванилии
Всичко се смесва и хубаво се разбива.

Двата крема I + II се смесват. Дели се на две и се мажат корите (по мои спомени и от двете страни). Притискат се (например с дъска за хляб....) и се оставят да престоят 24 часа (кой ще ги чака чак толкова, но поне една нощ). Нарязват се (който както му харесва)

Стават страхотни  newsm47


« Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 19:23 от Тedy »
Цитирай


Мнения: 2 846
От къде ги взимате тези корички бе?  newsm78
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 594
Браво Ванче за сладката тема!   bouquet

Ето и моят принос:

Пълнени вафли

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 95 отговора