Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 43 отговора

Pomorie

Мнения: 160
Искам да ви помоля да ми дадете подробна рецепта за крем карамел. До сега не съм правила и незнам как става? Мерсиии!!!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 490
Моята е:
6 яйца, 6 с.л. захар, литър прясно мляко, 2 ванилии.
Разтопяваш на дъното на чашките или на тавата отделно захар, до мелчнокафяв цвят, да не ти загаря. Отделно си разбиваш сместта за крем-карамела и изсипваш в чашките. Печеш на водна баня, като гледаш да не ти завира водата в тавата. Ползвай пълномаслено мляко.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 344
8 яйца, 1ч.ч захар, 1л. мляко, 2 ванилии, 1/2ч.ч. захар за карамела.

На котлона загрявам млякото със захарта, докато се разтопи. Свалям от огъня и бавно изсипвам яйчената смес при непрекъснато бъркане, за да не се пресекат яйцата. Слагам и ванилията. В метален съд слагам захарта за карамел, поръсвам я с малко вода и я слагам на котлона. Щом стане готова я изсипвам в купичките, отгоре заливам със сместа. Пека на водна баня на 160-170градуса. Внимавай да не ти заври водата, защото крема ще ти стане на шупли, а не гладък.
Цитирай

Варна

Мнения: 568
Моята рецепта е същата като на Тeopr. по същият начин го приготвям, но във водата от време на време доливам студена такава. Става чудесен!
Цитирай

в капчица роса

Мнения: 800
на литър мляко слагам 4 яйца, слагала съм и 6, но тогава ми се струва , че мирише неприятно на яйца  newsm78
на водна баня рядко го слагам
Цитирай


Мнения: 4 280
Моята е:
6 яйца, 6 с.л. захар, литър прясно мляко, 2 ванилии.
Разтопяваш на дъното на чашките или на тавата отделно захар, до мелчнокафяв цвят, да не ти загаря. Отделно си разбиваш сместта за крем-карамела и изсипваш в чашките. Печеш на водна баня, като гледаш да не ти завира водата в тавата.
И аз го правя по същия начин
А напоследък повече с кроасани го правя Smile
Цитирай


Мнения: 3 047
Сиара как се прави с кроасани   :bouquet:
« Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 13:17 от iguanka »
Цитирай


Мнения: 4 280
киара как се прави с кроасани   :bouquet:
Сиара Smile
ето: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=337295.0
Цитирай


Мнения: 3 047
благодаря, Сиара  bouquet  Ще го опитам  Hug
Цитирай


Мнения: 4 280
благодаря, Сиара   :bouquet:  Ще го опитам  Hug
Peace Hug после кажи как стана Smile
Цитирай


Мнения: 51
Момичетата са ти обяснили принцпно как се прави крем-карамел.
Аз ще ти опиша стъпка по стъпка как го правя.Досега нямам фал!

1.6- 8 яйца
2.1 ч.чаша захар и още 1/2 за карамела
3.1л.мляко
4.2-3 ванилии

Сваряваш млякото и слагаш чашата захар да се разтопи.
Разбиваш яйцата/аз ги разбивам с тел/.
След като малко се е еохладло млякото го смесваш с яйцата/аз го сипвам при яйцата ,но обратния ред е май по- правилно/все едно/Задължително прецеждаш  сместа!!!
В метален съд слагаш половинката чаша захар да се карамелизира до светло кафяв цвят.
Веднага я сипваш в чашките ,защото бързо се втдърдява.
След това сипваш сместа в купичките ли чашките и ги слагаш на водна баня най-долу във фурната на 150-160 градуса за 1 час.
Водата не завира и става перфектен.Може малко повече време да отнеме зависи от фурната о ти го пробвай като го разрежеш с нож и ако не полепва значи е ок.
Само да уточня ,че аз не го правя да се зачервява горе,Остава си жълтичък.
Успех  и  дано да съм ти помогнала!
Цитирай

Montreal

Мнения: 682
Обожавам крем карамел, но вече четвърта или пета година само се ядосвам като го правя. Откакто съм с нова фурна,на ново място и с други продукти- винаги, ама абсолютно винаги ми става на шупли  ooooh! Печа на ниска степен, водата никога не завира, пробвала съм да прецеждам сместа, варила съм предварително млякото и т.н. Тук във форума съм изчела хиляди съвети, обаче не става и това е. Или фурната ми е виновна, или продуктите, или въздуха около мен! Сигурна съм, че причината не в мен, защото преди години правех често и винаги ставаше отличен. Сега ще пробвам по някоя от вашите рецепти. Моята рецепта е със същото количество продукти като на snejana haj. Виждам, че някои печат без водна баня и с по-малко яйца. Освен този път да пробвам така. Искам и аз гладък, гладък крем карамел  Crossing Arms.
Цитирай


Мнения: 2 619
Аз също не мога да си вредя крем Карамел-а.
Не мога и не мога да го направя както трябва.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 490
...

От прясното мляко ще да е  Peace
Когато дори малко е разредено с вода или не е пълномаслено, шуплите са налице  Rolling Eyes
Цитирай

Montreal

Мнения: 682

От прясното мляко ще да е  Peace
Когато дори малко е разредено с вода или не е пълномаслено, шуплите са налице  Rolling Eyes
Това, че млякото трябва да е пълномаслено, не го знаех. Но пък аз обикновено купувам такова с масленост 3.25%. Не вярвам да е разредено с вода. Но не се отказвам, пак ще пробвам. Вкъщи се харесва и с шупли, само аз си недоволствам.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 43 отговора