Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

Варна

Мнения: 6 761
Състои се основно от зелки, тук-таме карфиол, моркови.  Confused

Идеи?  newsm78
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Изплакване в гевгир. Друг начин няма. Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 6 761
Изплакване в гевгир. Друг начин няма. Peace

Какво имаш предвид? Като си извадим от бидона зелка, да я изплакваме хубаво ли? Това го правим, но пак си е доста солено.  Confused
Цитирай

София

Мнения: 3 791
Ако става дума за сурова туршия - прибави още от зеленчуците и готово.
Щи долееш и още малко вода.
Цитирай


Мнения: 161
Чувала съм, че се слага белени, надупчени на места сурови картофи.
Те извличали солта. Ама дали е вярно незнам.  newsm78
Не ти пречи да пробваш.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Разреди с вода и оцет.
Което са попили зеленчуците, няма да може да се оправи. Ще си ядете по мъничко  Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 6 761
 Ядва се е, не е съвсем за изхвърляне, но нали солта е "бялата смърт" в големи кол-ва.  Smile
Цитирай


Мнения: 3 330
По принцип когато пресоли някоя туршия слага моркови, защото те поемат много сол.
Така е и при киселото зеле, когато го пресоли слага 1-2 кг моркови и се нормализира солеността му.
Пробвай с моркови. Нищо не рискуваш!  Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Или зелени домати,надупчени с вилица.Те също извличат солта...
Цитирай


Мнения: 805
Аз миналата година пресолих туршията /моркови,карфиол и зелени домати/.За да я обезсоля преди ядене я изкисвах в топличка вода за няколко минути.Изядохме си я .
Цитирай


Мнения: 194
Аз също съм заливала с вряла вода Peace
Цитирай


Мнения: 2 846
Добави още зеленчуци.
Те ще поемат солта.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
За да я обезсоля преди ядене я изкисвах в топличка вода за няколко минути

и аз си мисля, че това ще е добра идея
Цитирай


Мнения: 4 279
И аз съм чувала за морковите
Цитирай

София

Мнения: 493
   Миналата година,правих една туршия и се оказа,че горчи от сол.Цяла зима си стоя в бурканите и през пролетта,когато  исках да я изхвърлям, реших да опитам да я изкисна във вода и се обезсоли.Дори стана неочаквано добра.Изобщо не беше омекнала и смита,вероятно от солта.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора