Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 21 окт. 2008, 11:50 ч.
  • Преглеждания  5 252  Мнения  18  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 6 840
Състои се основно от зелки, тук-таме карфиол, моркови.  Confused

Идеи?  newsm78

Реклама
# 1
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Изплакване в гевгир. Друг начин няма. Peace

# 2
  • Варна
  • Мнения: 6 840
Изплакване в гевгир. Друг начин няма. Peace

Какво имаш предвид? Като си извадим от бидона зелка, да я изплакваме хубаво ли? Това го правим, но пак си е доста солено.  Confused

# 3
  • София
  • Мнения: 4 042
Ако става дума за сурова туршия - прибави още от зеленчуците и готово.
Щи долееш и още малко вода.

# 4
  • Мнения: 161
Чувала съм, че се слага белени, надупчени на места сурови картофи.
Те извличали солта. Ама дали е вярно незнам.  newsm78
Не ти пречи да пробваш.

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Разреди с вода и оцет.
Което са попили зеленчуците, няма да може да се оправи. Ще си ядете по мъничко  Grinning

# 6
  • Варна
  • Мнения: 6 840
 Ядва се е, не е съвсем за изхвърляне, но нали солта е "бялата смърт" в големи кол-ва.  Simple Smile

# 7
  • Мнения: 3 373
По принцип когато пресоли някоя туршия слага моркови, защото те поемат много сол.
Така е и при киселото зеле, когато го пресоли слага 1-2 кг моркови и се нормализира солеността му.
Пробвай с моркови. Нищо не рискуваш!  Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 5 001
Или зелени домати,надупчени с вилица.Те също извличат солта...

# 9
  • Мнения: 806
Аз миналата година пресолих туршията /моркови,карфиол и зелени домати/.За да я обезсоля преди ядене я изкисвах в топличка вода за няколко минути.Изядохме си я .

# 10
  • Мнения: 194
Аз също съм заливала с вряла вода Peace

# 11
  • Мнения: 2 869
Добави още зеленчуци.
Те ще поемат солта.

# 12
  • New Zealand
  • Мнения: 5 184
За да я обезсоля преди ядене я изкисвах в топличка вода за няколко минути

и аз си мисля, че това ще е добра идея

# 13
  • Мнения: 4 279
И аз съм чувала за морковите

# 14
  • София
  • Мнения: 626
   Миналата година,правих една туршия и се оказа,че горчи от сол.Цяла зима си стоя в бурканите и през пролетта,когато  исках да я изхвърлям, реших да опитам да я изкисна във вода и се обезсоли.Дори стана неочаквано добра.Изобщо не беше омекнала и смита,вероятно от солта.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт