Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

плевен

Мнения: 782
Мами днес взех един джолан,но как да го приготвя-на гювеч ли  как ли. Дайте моля идея. И благодаря предварително.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Току-що писах в Любимите за джоланчета  Smile

Джоланчета с кисело зеле и ориз



Цитирай

плевен

Мнения: 782
Благодаря ти Блонди за рецептата. Проблемът е че нямам все още кисело зеле, но по-нататък непременно ще го напрвя.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
Със стар фасул в гювеч става много вкусно. Аз го правя и с много лук, вино, бахар, даф.лист, може и морковче, че и гъбки и  пак в гювеча. Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
В гювеча тогава, с каквито зеленчуци имаш, все става  Peace Smile
Цитирай

Бургас

Мнения: 253
Може и да се опече в гювеч  или под фолио с картофи .
Цитирай

до морето

Мнения: 494
Никога не съм приготвяла джолан, а бих искала да сготвя у дома.
Моля каже ти ми ще трябва ли предварително да го въря или нещо друго или направо да го сложав гювече да се пече със зеленчуците?
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
Моля каже ти ми ще трябва ли предварително да го въря или нещо друго или направо да го сложав гювече да се пече със зеленчуците?
Аз не го варя. Печа го на бавен огън във фурната и после само като го тръснеш и само се обезкостява  Wink
Цитирай

плевен

Мнения: 782
Мен пък жената в магазина ми каза малко да го поваря и после да го сложа в гювече. Мисля докато го варя да пусна във водата зрънца черен пипер и дафинови листа.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 039
Веднага казвам егна фантастична рецепта, която съм заимствала от тук, но съм я попроменила малко!

Джоланчето шпиковаме с чесън( и моркови по желание). Натриваме го със сол, черен и червен пипер. Слагаме го в гювеча. Отделно почистваме и нарязваме на кубчета глава целина и прибавяме. Нарязваме моркови на дебели пръчки и слабаме и тях. После-гъби на едри парчета. Може и картофи на едро. Посипваме с листа прясна целина. Заливаме с вода( или кисело зеле при наличност на подобно). Увиваме отвора на гювеча с фолио, отгоре слагаме капака(за по-сигурно). Печем 3,5ч. на умерена фурна-150-200. Резултатът е гарантиран, става нещо невероятно  Crazy Peace

http://media.snimka.bg/1099/008453389.jpg
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 942
Най-вкусен ми е с вино, лук и дафинов лист в гювеча; със зрял фасул или на джолан-чорба Peace
Цитирай


Мнения: 2 507
Тъкмо джоланче готвих тази вечер. Купих няколко джолана без кост, сварих ги в тенджерата под налягане с лук, дафинов лист, морков, целина и бахар. Единия веднага метнах на фурна с прясно зеле, а другите заминаха във фризера за съботен гювеч  Very Happy. От бульона утре ще направя супа или ориз.
Цитирай


Мнения: 1 646
Аз го мятам в тава с бира  и мерудии разни.
Всеки път различни,понякога слагам лук и чесън,понякога сос Уорчестър,с вино - без вино  Mr. Green
С картофи и разни зеленчуци  или без...
Пече се 3 часа под фолио или в тава с капак,за 30 мин на 300,след това на 180-200.
Ако искаш можеш да добавиш и 1 буркан/кутия/ домати.
Махам фолиото и запичам  още малко за загар.
Тази година вече около 15-тина пъти пекох,мъжО тази зима ще е на джолани явно  Tired.
В този ред на мисли да ви питам и вашите ли са така:като харесат нещо и  искат да го ядат едва ли не все ден  newsm78.
П.п ако искаш нещо по подробно като рецепта кажи,исках да кажа че джоланите носят много импровизации,и според мъжлето - все са вкусни  Crazy.
Цитирай

до морето

Мнения: 494
Благодаря за съветите! И аз ще го сготвя това нещо, надявам се да го направя сполучливо.
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 619
свински или телешки е джоланът?

Блонди, удавих се в лиги  Crazy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора