Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Джолан........

  • 21 окт. 2008, 14:35 ч.
  • Преглеждания  10 785  Мнения  22  Онлайн  1
Отговори
  • плевен
  • Мнения: 853
Мами днес взех един джолан,но как да го приготвя-на гювеч ли  как ли. Дайте моля идея. И благодаря предварително.

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Току-що писах в Любимите за джоланчета  Simple Smile

Джоланчета с кисело зеле и ориз



# 2
  • плевен
  • Мнения: 853
Благодаря ти Блонди за рецептата. Проблемът е че нямам все още кисело зеле, но по-нататък непременно ще го напрвя.

# 3
  • Стара Загора
  • Мнения: 712
Със стар фасул в гювеч става много вкусно. Аз го правя и с много лук, вино, бахар, даф.лист, може и морковче, че и гъбки и  пак в гювеча. Peace

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
В гювеча тогава, с каквито зеленчуци имаш, все става  Peace Simple Smile

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 255
Може и да се опече в гювеч  или под фолио с картофи .

# 6
  • до морето
  • Мнения: 494
Никога не съм приготвяла джолан, а бих искала да сготвя у дома.
Моля каже ти ми ще трябва ли предварително да го въря или нещо друго или направо да го сложав гювече да се пече със зеленчуците?

# 7
  • Стара Загора
  • Мнения: 712
Моля каже ти ми ще трябва ли предварително да го въря или нещо друго или направо да го сложав гювече да се пече със зеленчуците?
Аз не го варя. Печа го на бавен огън във фурната и после само като го тръснеш и само се обезкостява  Wink

# 8
  • плевен
  • Мнения: 853
Мен пък жената в магазина ми каза малко да го поваря и после да го сложа в гювече. Мисля докато го варя да пусна във водата зрънца черен пипер и дафинови листа.

# 9
  • Варна
  • Мнения: 2 039
Веднага казвам егна фантастична рецепта, която съм заимствала от тук, но съм я попроменила малко!

Джоланчето шпиковаме с чесън( и моркови по желание). Натриваме го със сол, черен и червен пипер. Слагаме го в гювеча. Отделно почистваме и нарязваме на кубчета глава целина и прибавяме. Нарязваме моркови на дебели пръчки и слабаме и тях. После-гъби на едри парчета. Може и картофи на едро. Посипваме с листа прясна целина. Заливаме с вода( или кисело зеле при наличност на подобно). Увиваме отвора на гювеча с фолио, отгоре слагаме капака(за по-сигурно). Печем 3,5ч. на умерена фурна-150-200. Резултатът е гарантиран, става нещо невероятно  Crazy Peace

http://media.snimka.bg/1099/008453389.jpg

# 10
  • Бургас
  • Мнения: 3 127
Най-вкусен ми е с вино, лук и дафинов лист в гювеча; със зрял фасул или на джолан-чорба Peace

# 11
  • Мнения: 2 998
Тъкмо джоланче готвих тази вечер. Купих няколко джолана без кост, сварих ги в тенджерата под налягане с лук, дафинов лист, морков, целина и бахар. Единия веднага метнах на фурна с прясно зеле, а другите заминаха във фризера за съботен гювеч  Grinning. От бульона утре ще направя супа или ориз.

# 12
  • Мнения: 1 775
Аз го мятам в тава с бира  и мерудии разни.
Всеки път различни,понякога слагам лук и чесън,понякога сос Уорчестър,с вино - без вино  Mr. Green
С картофи и разни зеленчуци  или без...
Пече се 3 часа под фолио или в тава с капак,за 30 мин на 300,след това на 180-200.
Ако искаш можеш да добавиш и 1 буркан/кутия/ домати.
Махам фолиото и запичам  още малко за загар.
Тази година вече около 15-тина пъти пекох,мъжО тази зима ще е на джолани явно  Tired.
В този ред на мисли да ви питам и вашите ли са така:като харесат нещо и  искат да го ядат едва ли не все ден  newsm78.
П.п ако искаш нещо по подробно като рецепта кажи,исках да кажа че джоланите носят много импровизации,и според мъжлето - все са вкусни  Crazy.

# 13
  • до морето
  • Мнения: 494
Благодаря за съветите! И аз ще го сготвя това нещо, надявам се да го направя сполучливо.

# 14
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 736
свински или телешки е джоланът?

Блонди, удавих се в лиги  Crazy

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт