Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 369
Заръчах на майка ми да купи зехтин, който основно ползвам за готвене на папкането на Гого, но тя (както обикновено) не е купила това, което е най-логично, а някакъв изчанчен зехтин Лайт Sad Не че Коста ДОро е изчанчен...На него обаче не пише extra virgin, а само extra olive oil lite или light (ще ви излъжа, не е пред мен сега). Също така пише, че е с ниско или никакво съдържание на холестерол.

Въпросът ми е з акакво се използва тази разновидност на зехтина и мога ли да го ползвам по-специално за готвене за бебето?

10х
Цитирай

сърцето ми е до морето

Мнения: 1 305
па-добре че е взела такъв защото онзи е много тежък.Този става за готвене и за салатки е супер
Цитирай

София

Мнения: 3 369
Е, добре, тогава няма да й се карам този път Smile

Благодаря!
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Зехтина бива 3 вида: extra virgin, extra olive oil и pomace olive oil.
Еxtra virgin се получава при първото студено пресоване на маслините. Той е най- качествен и съответно най- скъп.
Еxtra оlive oil се получава при второто пресоване. Води се малко по- некачествен, но пак е хубав.
Помачето, вече се получава при незнам си коя обработка на маслините и след като от тях е извлечено доста от ценните вещества.
Аз за салати и за детенце си купувам само extra virgin. За готвене си взимам помачето (щот най- ефтинко) или olive oil. Еxtra virgin по принцип не е чак толкова подходящ за термична обработка.
Това е което съм успяла да прочета по въпроса Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.