Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 905
Днес посрещах кръстниците на Боби с печен заек. Стана добре и споделям рецептата собствено производство. Можете да го видите тук (2 снимки):
http://community.webshots.com/photo/220224794/391319631zNGHGf

Печен заек "Рая"

1 голям заек - цял
по един среден картоф на порция + 2 резерва
3-4 големи глави лук
500 гр. моркови
500 гр. гъби
200 гр. масло
400 гр. бяло вино
3 глави чесън
сол. червен пипер, естрагон, карамфил и черен пипер.

За плънката
2 к.ч. булгур (ако слагате ориз количеството е по-малко)
магданоз
около 1 шепа нарязана на кубчета целина
нарязана на кубчета сланина

Намазах заека със сол и червен пипер отвсякъде. Разбърках плънката, напълних го и го заших. Нарязах гъбите на много едро (бяха мутантчета), посолих ги със сол и естрагон. Нарязах морковите на едро. Нарязах лука на големи шайби. Разрязах всички картофи на две и ги посолих със сол и черен пипер. Наредих всички зеленчуци по отедлно. Наръсих всичко добре с парченца масло. Сипах във виното малко карамфил и го добавих в тавата. Чесъна го сложих около заека, както си е на цели глави. Завих с фолио и пекох на 170 градуса два часа. После отвих и пекох още близо час на 250 градуса.

Другият път ще шпиковам месото със сланинка. Беше ароматно но леко сухо особено на бутчетата.

Дано ви хареса.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.