Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора

Варна

Мнения: 2 039
Здравейте, кулинарки   bouquet
Имам наболял въпрос-как се пресова чесън до състояние на кашица направо, като крем? Питам, защото явно чрез счукване или с преса не става така, а в някои заведения го сервират така и много ми харесва. Моля, дайте го насам това чудо на техниката  Praynig Hug
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 940
Моят свекър прави страхотен чеснов крем с орехи, изобщо не се усеща по-едра частица от чесъна. Питала съм го много пъти, счуква всичко на ръка в дървено хаванче Rolling Eyes Колкото пъти съм опитвала, не успявам да го докарам до такава гладка консистенция Embarassed Според него тайната е да се счуква чесънът със сол, малко водичка и олио newsm78
Цитирай

out of space

Мнения: 7 337
Аууу прочетох кашлица  Shocked

Според мен чесънът е голямо количество и го разбиват с пасатор като добавят зехтин или олио...дори може вода...  Rolling Eyes
Цитирай

Варна

Мнения: 2 039
Аууу прочетох кашлица  Shocked

Според мен чесънът е голямо количество и го разбиват с пасатор като добавят зехтин или олио...дори може вода...  Rolling Eyes
Аууу, да, не бях се сещала! Значи няма как вкъщи да стане, освен да пробвам със сол, вода и олио и...на ръчна  Laughing
Цитирай

out of space

Мнения: 7 337
Мисля, че може...ако първо го пресоваш, а после го чукнеш в хаванче?  Rolling Eyes Естествено със сол  Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 2 039
Нямам преса, не знам защо, ама ги чупя, вече смлях 2 и от тогава карам с дървено чукче и хаванче. Но явно ще купувам нова преса  Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
...
« Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 10:32 от Блонди »
Цитирай

Варна

Мнения: 2 039
Продава се готов, казват му чеснова паста. Може да го докараш нещо подобно и в домашни условия, ако го прекараш през марля и го сгъстиш после с нещо... Абе, трудно ще е  Confused
Аз си правя чесново масло  Peace
Да ти кажа, едва ли в механата в село Рибарица например ползват купена паста  Smile Правена е тя, ама как?! Трябва ми мини пасаторче за чесън, ама не знам дали продават  Laughing
Цитирай

out of space

Мнения: 7 337
Ха, Рибарица!  Very Happy Ще питам свеки, мъжът ми е от там, та ще разбера със сигурност...
Хрумна ми да го нарежеш на ситно и после в хаванчето, но пак си е играчка....
Възможно е да го стържат на ренде, те там стържат почти всичко....
Цитирай

Варна

Мнения: 2 039
Рибарица-невероятно местенце, влюбена съм  Love Кръчмата е Старата Рибарица, дето слагат на чушките ей такава чеснова история  Peace Толкова вкусно място, чееее  Crazy Blush
Цитирай

out of space

Мнения: 7 337
Оооо имам възможност да питам точно единия собственик- обещавам да напиша.  Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 2 039
Оооо имам възможност да питам точно единия собственик- обещавам да напиша.  Smile

 Hug
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
...
« Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 10:32 от Блонди »
Цитирай


Мнения: 1 645

Първо го смачква с пресата и после в хаванче с малко олио,сол и оцет .
Става на кашичка ,много гладък ,точно като крем както си се изразила,и не е чак такава играчка не се плаши  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 4 743
Продава се готов, казват му чеснова паста. Може да го докараш нещо подобно и в домашни условия, ако го прекараш през марля и го сгъстиш после с нещо... Абе, трудно ще е  Confused
Аз си правя чесново масло  Peace
Да ти кажа, едва ли в механата в село Рибарица например ползват купена паста  Smile Правена е тя, ама как?! Трябва ми мини пасаторче за чесън, ама не знам дали продават  Laughing

Не ти трябва преса за чесън - още повече тези, които се продават тук са от една сплав, която наистина се чупи  Peace пробвах няколко  Laughing

Нарязваш го на дребно, счукваш в хаванче със сол много хубаво. От там прехвърляш в метална купа, в която освен, че продължаваш да чукаш, наливаш и по малко олио - на тънка струя. Така става на паста.

Другия вариант е с пасатора - направо чесън сол и олио/зехтин и е готов. 

Оцет се слага само ако ще го ползваш за разни чорби или манджи.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора