Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце

Мнения: 2 099
....
Цитирай

В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце

Мнения: 2 099
Пилешки дробчета по селски




Продукти:
700 гр. пилешки дробчета
2 големи глави кромид лук
1 връзка зелен лук(ако има)
1 голям морков
300 гр. пресни гъби (по желание)
1-2 чушки
½ к.ч. вино
1-2 с.л. соев сос (по желание)
черен пипер
червен пипер
подправка за пиле или къри
чубрица
2-3 с.л. доматено пюре (½  буркан домати от консерва (може и 2 пресни средни домата)
връзка магданоз
1-2 скилидки чесън
Олио
малко вода

Приготвяне:
Пилешките дробчета се почистват добре, измиват се, подсушават се и се овалват в брашно. В по-дълбок тиган или тенджерка (желателно е да е тефлонова или с незалепващо покритие) се загрява олиото и се изпържват леко дробчетата (да не се зачервяват). След това към тях се добавя нарязания кромид и зелен лук, Разбърква се. Добавя се настъргания морков и изчистени и нарязани на ивички гъби и чушки (ако слагате такива). Разбърква се и се запържва още 5-7 мин. на по-тих огън. След това се прибавя виното (по-добре бяло), по желание 1-2 с.л. соев сос, сол на вкус, 1 к.л. черен пипер, 1 ч.л. червен пипер, подправка за пиле или къри. Разбърква се. Слагат се и 3 с. л. доматено пюре (пресни обелени и нарязани на ситно домати или намачкани домати от консерва). Отново се разбърква и ако се налага се долива малко вода. Оставя се да къкри на бавен огън около 30 мин. докато остане почти на мазнина. Накрая се слагат 1-2 скилидки настърган чесън (по желание) и нарязан магданоз. Разбърква се и след 1-2 мин се сваля.

Цитирай

В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце

Мнения: 2 099
Есенен сладкиш



Продукти:
1 ½ ч. (200 гр.) брашно
½ ч. (90 гр.) фурми без костилки
2/3 ч. (130 гр.) захар
¼ ч.л. сол
1 ч.л. бахар
1 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. канела
1 ч.л. сода
1 ч.(240 мл.) суроватка (приготвя се като към 240 мл прясно мляко се прибави 1 с.л. оцет или лим. киселина, разбърка се и престои 10 мин. преди да бъде използвано)
1/2 ч.(113 гр.) разтопено масло
1/2 ч.л. ванилия
1/2 ч.(65 гр.) стафиди
1/2 ч.(65 гр.) тъмни стафиди
1/2 ч.(65 гр.) бели стафиди

Приготвяне:
Загрейте фурната до 165 градуса и сложете тавичката вътре. Намазнете и набрашнете тавичка с размери 23 по 13 по 8см.

Поставете върху дъска за рязане около ½ ч. брашно (65гр.) и овъргаляйте фурмите в него, след което ги нарежете на едро. Брашното не позволява фурмите да се деформират и да омекнат при печенето.

Сложете сместа с фурмите заедно с останалото брашно в купа. Към брашното добавете захарта, солта, подправките и содата. Разбъркайте. В отделна купа смесете суроватката, разтопеното масло и ванилията. Разбъркайте сместа и останалите сушени плодове заедно с брашняната смес добре. Веднага изсипете в предварително приготвената тава, заглаждайки със шпатула или обратното на лъжицата.

Печете в предварително загрятата фурна около 50-55 мин. или докато стане златно кафяв и се отдръпне леко от краищата на тавата. Извадете и оставете да се охлади около 10мин преди да го извадите от тавата. Кейкът е хубав когато стои на стайна температура или е топъл. Може да се покрие и съхранява на стайна температура или в хладилника няколко дни.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.