Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

при любимите ми хора

Мнения: 149
nqkoi znae li kak se pravat ekleki?no kato onezi ot edno vreme...a ne6to nemoga da namerq recepta... Thinking
Цитирай

София

Мнения: 532
Аз имам рецептата ,мога да ти я напиша утре:) Пробвала съм 2 пъти да правя но не се получиха Blush Проблема им е в печенето  newsm78
Цитирай

USA, FL

Мнения: 249
Значи тестото за еклерите е парено - както и за толумбичките.  Давам ти това, с което са се получавали най-добре! рецептата за тестото е от бг-кулинар - пробвала съм я  chef250 гр. брашно
50 гр краве масло (или маргарин)
450 мл вода
5 яйца
20 гр захар
щипка сол

Водата заедно с маслото, захарта и солта се загрява до завиране. Прибавя се брашното при непрекъснато разбъркване докато се превърне в гладко тесто( и започне да се отделя от стените на съда). Съда се сваля от огъня, оставя се леко да изстине и към него при непрекъснато разбиване се прибавят яйцата(едно по едно). От приготвеното тесто се шприцоват в желаната форма еклерите. Тавичката е най- добре да бъде покрита с пергаментова хартия.  Загряваш фурната предварително до 180 градуса. Слагаш еклерите вътре и НЕ ОТВАРЯШ фурната поне 13-15мин!!! В това тесто има много вода и ако отвориш рискуваш всичката пара да излезе и да си хвърлиш труда на вятъра аз съм го правила затова ти казвам Laughing След тези 13-15 минути увеличаваш градусите до 215-220 и печеш докато еклерите добият златист цвят. Ако не си сигурна, дали са добре опечени - вадиш само един не цялата тава, чупиш го на две... Не трябва да е тестено и мокро вътре. Ако е добре - вадиш цялата тава и оставяш да изстинат.
От тук на татък фантазията ти работи... можеш да ги напълниш с обикновена бита сметана, с крем Ванилия, абе има много варианти - зависи от желанието
За от горе можеш да използваш разтопен шоколад, карамелизирана захар, или просто пудра захар.
Надявам се да се получат:) Hug  chef
Цитирай

София

Мнения: 3 231
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29824.0 - семейна, пробвана и много сполучлива рецепта
Цитирай

София

Мнения: 532
Има разлика от другите рецепти за това реших и аз да напиша моята:
за тестото-
120гр.брашно
0.200 л. вода
0,100 л.олио
щипка сол
4 яйца

за крема/който е разкошен/
1 л. прясно мляко
220 гр. захар
5 яйца
1ч.ч масло
120 гр. брашно
Водата, олиото и солта се загряват. Прибавя се брашното и започва да се бърка докато сместта се отдели от съда.След като поизтине се прибавят едно по едно яйцата и продължава да се бърка.
В намазана тава се шприцоват в желаната форма без да се допират.Пече се на силна фурна /200 градуса/
 Бон апети , аз така и не успях да се справя   chef
мазахме крема като върху палачинки Blush smile3506
Цитирай

при любимите ми хора

Мнения: 149
blagodarq vi mnogo .sledva6tite nqkolko dena 6te se probvam.  chef
dano samo ne stane posle y nas #2gunfire
  bouquet
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
blagodarq vi mnogo .sledva6tite nqkolko dena 6te se probvam.  chef
dano samo ne stane posle y nas #2gunfire
  bouquet
Оооо, бъди сигурна че ще има битка за еклери  Wink
Само да вметна, че еклерите могат да се направят и солени - с пастет от сирене,майонеза, кисели краставички или какъвто ви харесва.
Цитирай

София

Мнения: 3 231
blagodarq vi mnogo .sledva6tite nqkolko dena 6te se probvam.  chef
dano samo ne stane posle y nas #2gunfire
  bouquet
Оооо, бъди сигурна че ще има битка за еклери  Wink
Само да вметна, че еклерите могат да се направят и солени - с пастет от сирене,майонеза, кисели краставички или какъвто ви харесва.
Абсолютно точно - изпреварила си ме, снощи си мислех за това и бях решила днес да си допълня постинга Smile
Тестото е неутрално на вкус и поради това може да се ползва както за сладки, така и за солени вариации.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.