Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 498
Какво ще кажете? Семейството или социалния живот или как успявате да комбинирате? Ако имате деца дали пожертвахте заради тях този живот или нямате амбиции да имате такъв? Липсата на желание за социална изява ли прави добрата майка? Да си стои в къщи и да знае че там и е мястото с децата и мъжа си. А другото както и когато дойде - примерно да излезе един път на ресторант в годината, никога да не сложи красива рокля, защото няма ни пари , ни повод и т.н. Мислите ли че това е причината известни жени като Нети, Евгения Калканждиева, дори премиершата ни дето сега се изявява в Шоуто по БТВ Simple Smile и т.н. да нямат деца, защото искат блясъка на живота и всички удоволствия,  които той предлага ? Свободата да правиш каквото искаш, без да имаш примерно деца за които си вързан. Какво мислите?
Или известните жените които родиха и си метнаха децата на баби и детегледачки с цел да си довършват кариерата? Желанието да изкарват много пари, а кога са майки, като по цял ден не са в къщи? Как мислите вие....

# 1
 • Мнения: 1 801
Не разбирам защо противопоставяш едното на другото.
Всичко е въпрос на разумен баланс, желание и добра оргарнизация.
Съдейки само по обществено известните дами ли си направи тези изводи? Огледай се и съм сигурна, че около себе си ще намериш много познати жени, които успешно съчетават семейните и професионални отговорности и имат добър социален живот, без ни най-малко да се чувстват жертви.

# 2
 • Мнения: 34 431
Според мен всичко зависи от това какво харесва жената.
Която иска такъв социален живот - намира начин Peace

Аз никога не съм имала такива мераци, нито пък ще облека рокля, просто не съм такъв тип човек. Което не ми пречи да посрещам и да ходя на гости, както и по непретенциозни ресторантчета, когато искам.

# 3
 • Мнения: 4 966
Майчинството и социалният живот могат прекрасно да вървят ръка за ръка. Майка не означава затворник, нито жена с "добър социален живот" означава лоша майка...

# 4
 • Мнения: 5 951
Безспорно влизайки в ролята на майка съм се лишила от известни "светски изяви" , поне докато детето беше малко. Но пък в повечето случаи на такива места има толкова фалш, снобия и надувки, че въобще не съжалявам за пропуснатите събития. А и аз като Никол обичам по-неформалните изяви и даже понякога купоните в службата трудно ги изтърпям. Предпочитам да изляза на пикник с приятели, или пък в уикенда на непретенциозен ресторант. Повярвайте ми - въпрос на вкус е, не е от липса на възможности. Едно е сигурно обаче - не заменям сегашното си битие и за най-бляскавия светски живот!!! А за избора на известните от кориците на списанията дами не мога да говоря аз - всеки знае собствените си мотиви. Но смятам, че ако не искаш или не можеш да се грижиш за едно дете - по-добре да не го създаваш.

# 5
 • Мнения: 498
Да гледах специално известните жени, поне тези които се появяват на екрана или някакси в т.нар. общество. Нима не ви прави впечатление , че нито една квартална майка не е като тях  newsm78 С малки изключения кварталните майки са майки, защото си гледат семействата, готвят, перат, чистят и са изморени, много изморени. Вечер не спят и не могат да стоят всеки ден по 3 часа на фризьор, 1 час на фитнес, 2 часа на пазар за дрехи и т.н. Затова и си мислех дали социалния бляскав живот не е предпоставка жените да не искат или все да отлагат да имат деца. Ето тези жени които споменах са успели имат пари, контакти, приятели, условия, а нямат деца. Всички си имат мъже даже  Mr. Green И ми прави впечатление, че все пак тези жени които родиха веднага буквално до месец два се върнаха, коя да пее по клубове и турнета, коя да си води предаванията и т.н. , а децата им кой ги гледа? Ми те букволно денонощно се някъде и купонясват или работят. Т.е. не се отказват от социалния си живот ни ден заради това децата им да са с тях и д аги гледат те. Мислите ли че наистина този социален живот е по добър от другия, на угрижената майка, която няма пари да си плати на детегледачки и си гледа сама децата с цената буквално на всичко - зарязала е работа, познати, забавления и си стои в къщи и домакинства ще не ще.

# 6
 • Мнения: 1 763
Ами на изброените от теб жени такава им е професията. Аз дори когато работех, преди да ми се роди детето, не съм излизала особено много. Не мога да си представя да купонясвам до зори и на другия ден да се заровя в банкови извлечения и да говоря с изнервени клиенти по телефона. Но и на светските жени не им е лесно- цял ден да си пред камерите, обществото да следи всяка твоя стъпка, това е огромна отговорност, с която аз лично не бих могла да се справя.
Не знам защо някои от тях нямат деца, може пък да опитват в момента. А и това дали имаш деца, не определя дали си добър човек.
А за кварталните майки- на мен винаги ми е било странно, когато видя някоя майка в кварталната градинка нагласена, гримирана и с обувки на висок ток. Просто не е удобно и практично. Може всяка една от тези жени да си има такива дрехи, но да ги облича по друго време на денонощието, когато ти не ги виждаш.
Вярвам, че може да се намери баланс между майчинството и кариерата, а и всеки човек е щастлив от различни неща.

# 7
 • Мнения: 145
Мисля, че те разбирам какво искаш да кажеш, макар и да звучиш доста объркано.по някога на човек наистина му идва до гуша особено ако отглежда сам детето си без чужда помощ. Ставаш сутрин рано, водиш детето на у-ще, от там в офиса до 18:30ч, вземаш детето в 19. Прибирате се, то пише домашни докато ти правиш вечерята, часът станал вече 20:30, вечеря, докато се навечеряте станало 21.30, време за сън за детето, а ти продължаваш, да миеш чинии, да сгъваш дрехи, да му приготвиш сака за следващия ден, чисти дрехи и др.... та накрая вече едва в 11 ч, сядаш пребита като куче на дивана, вземаш си дълбоко въздух и казваш-Е и аз съм човек, малко и аз да седна. На следващия ден същата история, и така ежедневие. Постепенно времето за приятели, разходки, забавления, и лични удоволствия все повече и повече намаля. Месечната заплата разпределяш до цент - ток, вода, храна, такси за градини, ясли и др./а за теб, ако в случай че нещо остане/.Започваш да губиш желание за всичко, свиваш се. Минаваш край фр.салон и си казваш -да, и аз трябва да си оправя коста. връщаш  се във къщи преразглеждаш бюджета, ама нещата не се връзват, е хайде нищо другия месец, и ден след ден, месец, след месец.Умората от ежедневното натоварване те смачква, финансите те притискат до стената.На края си задаваш въпроса-как ли на базата на всичко това да имам желание за нещо.
Дааа, ето така те направиха нашия социален живот.

# 8
 • Мнения: 1 801
Дааа, ето така те направиха нашия социален живот.
Кои са 'те'?

# 9
 • У наше село
 • Мнения: 74
Koй както си го направи. Аз имам две деца, но не съм се лишила от социалният си живот. Разбира се, аз никога не съм водила точно техният начин на живот, но пък и не съм се стремила към такъв.
Стоенето по 3 часа на ден на фризьор по-скоро ми е досадно, отколкото цел. Ходя на фризьор и кометик точно толкова, колкото ми е необходимо.
И ако наистина имаха толкова пари, отглеждането на 1, 2 деца нямаше да им е в тежест и да им пречи на социалният живот.

# 10
 • Мнения: 145
....................

# 11
 • в очите на двама мъже
 • Мнения: 1 367
Въпрос на гледна точка.Ако една жена е свикнала да води непрекъснат социален живот,и едно временно с това иска да стане майка,би трябвало да намери баланса така,че да не ощетява нито себе си,нито детето.В една друга тема бях писала,че и на децата на известните не им е лесно.Да,те имат от всичко по много от материална гледна точка,но много често са лишени от майчината ласка.По-обикновените жени според мен се справят по-добре в намирането на баланса,ако имат нужда от социален живот.Аз имах такъв до голяма степен,преди да се роди синът ми.Просто работата ми го изискваше.Не ми липсва.Когато се върна на работа може би ще го огранича до необходимия минимум,за да не лишавам детето си от присъствие поне вечер.Извън работата си преди не съм имала социален живот в истинския смисъл на думата.Излизали сме,ходили сме на гости и сме канили гости,но абсолютно непретенциозно.

# 12
 • София
 • Мнения: 573
Като ги обсъждате тия жени по партитата, ми прави впечатление, че често се споменават купони до зори. На едно парти такива известни личности ходят по работа и не съм видяла някой да се задържи повече от половин час. Идват, снимат ги, че са били там, разменят по няколко думи с когото трябва да се видят и си тръгват. Обикновено партитата започват в 8, точат се гостите до към 8,30 и към 9,30 повечето са се изнизали. За толкова време всеки може да си остави детето вкъщи на таткото. Също така много известни жени СА майки. И много от тях оставят кариерата за около 6-9 месеца, както правят повечето от нас. 

Но не не разбирам защо се противопоставят обикновените срещу известните жени. Едва ли не едните си имат оправдание като родят да не стъпват при фризьор, да са дебели и опърпани, защото не са богати и известни, обзавели се с гледачки. Да, не е както преди, но чак пък да свършва социалния живот... Аз поне веднъж месечно ходя на някое парти или излизам по женски до малките часове. Детето си има баща, който може да го гледа вечерта и сам. А пари, повод и място за някоя нова рокля винаги се намират.  Simple Smile

# 13
 • София
 • Мнения: 289
Мисля че една добра майка би могла да поддържа и добра кариера - съответно да има социални контакти и да се чувства доволна от себе си. Желанието обаче да бъдем "пърфект" в някое от двете направления, неминуемо ощетява другото.. Една майка, която е идеална домакиня, не приема помощ и държи да види всяка стъпка от израстването на детето си, не би могла да прави кой знае каква кариера.. В същото време, ако държи да се изяви като топ-мениджър или поддържа интензивни светски изяви - няма как да не ограничава времето, прекарано с детето - винаги изникват спешни ангажименти, непредвидени срещи, всички тези неща пък предполагат тя да бъде винаги във форма, с прическа, маникюр, безупречно облекло - и съответно да знае какво да каже  Wink което пък идва с четене, обучения и т.н.
Т.е. перфектен на двата фронта не смятам че е възможно да се постигне.
За себе си съм избрала средния варинат, с разни временни залитания към по-добра кариера, които успявам да туширам  Mr. Green

# 14
Каквото и да си говорим става дума за пари и време. Простираш се според това, с което разполагаш.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт