Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 8
Здравейте!
Темата не е нова, но буди въпроси... Опитахме ги в Панагюрище в една механа, нищо особено, не приличаха даже на ЯП Smile. Обаче в ресторант "Петрелийски" в с. Огняново направо ни разбиха. Яйцата бяха забулени, но рохки и горещи, върху вкусно чесново кисело мляко, богато наръсени с качествено сирене и поляти със запържен, но не препържен в масло червен пипер. От един месец вече се мъча да зарадвам булката, ама не стават така... Даже купихме яйца от "свободни" кокошки, супер овче сирене, скъп и готин зехтин, ама не е същото. Забулените ми стават на парцали, като ги сипвам от тях тече вода и т. н. Дайте съвет... Имам ми снимка, ама не знам как да я кача. Като натисна иконката се получава това:
Дядо Серги
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Моят съвет следващият път....
*Яйцата се слагат във вряща подсолена вода+1 с.л. оцет.След това се намалява котлона за да къкрят ,а не да врят буйно.Така не стават на парцали и стоят цели.Изваждат се от водата с решетъчна лъжица(за да не са водни) когато се забулят се внимава жълтъка да остане рохкав.
*Маслото се загрява,маха се от котлона,слага се червеният пипер и още докато "джъзва" се поливат яйцата в порцията
Цитирай

Sofia

Мнения: 8
Долу - горе и аз така. Изглежда пипам грубо. А и не знаех, че пипера се слага при свален от огъня тиган. Благодаря ти. Ще разказвам след опита.
Дядо Серги
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ето виж тук има тема за яйцата по панагюрски....Може още някой чалъм да откриеш...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=338647.0
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Яйца по панагюрски ги правя така:

В дълбок тиган или тенджера слагаш вода да заври и тогава чукваш 4-6 яйца във водата. След минута добавяш половин суп. лъжица сол. Така ги оставяш да се варят за 5-7 минути.

Отделно в тиган запържваш съвсем леко червен пипер(лесно загаря и започва да горчи) + малко сол.
След като са сварени и извадени яйцата, се поливат със запържения червен пипер и така се поднасят.

Може да се сервират и с лъжичка-две кисело мляко.

Наистина яйцата се варят, а не се пържат.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.