Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

между два цигански квартала

Мнения: 1 381
ами търсих, търсих и се изнервих . Много правех такъв кекс преди да се омъжа - особенно като срока на годност на к. мляко наближи. Обаче от 4 г. , не съм го правила и не знам какви бяха пропорциите, та дори и на оЧо. Ако някой е правил такъв, моля споделете.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Кекс

250гр.масло(олио)
300гр. кисело мляко
250гр. пудра захар
4яйца
400гр.брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

Маслото и захарта се разбиват на пухкава смес.Прибавят се жълтъците и киселото мляко.Добавя се част от брашното смесено с бакпулвера.Слагат се белтъците разбити на сняг,поръсва се останалото брашно и се разбърква леко,докато се получи еднородна смес.Пече се в умерена фурна(175-180градуса).
По същия начин се прави и кейк с прясно мляко Wink
Цитирай

София

Мнения: 1 655
3 яйца
1ч.ч захар
1ч кисело мляко
1ч.л сода бикарбонат
1/2ч. олио
2 1/2ч. брашно
Яйцата се разбъркват с захарта до бухване.Прибавя се киселото мляко с разтворената в него сода, олиото и всичко отново се разбърква.Накрая се добавя брашното.Отначало се пече при висока Т, а като се бухне се намаля до 150-180градуса.
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
онзи ден правих този:
Канелен сладкиш
1 кофичка кисело мляко, 1 ч.ч. захар, 1 ч.л. сода бикарбонат и половин ч.ч. олио се разбиват с миксер и се оставя 15 минути. След това към сместа се прибавят 2 ч.ч. брашно, половин ч.л. сода бикарбонат и половин канела. Обърканата смес се слага в намазнена тава и се пече.


на всичкото отгоре е без яйца Smile
Цитирай

между два цигански квартала

Мнения: 1 381
страхотни сте благодаря. аз понеже вече се чудя какво да му правя на детенце за вечеря . та си мислех че едно кексче би било разнообразие.
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Хм, аз правя почти всички кексове с кисело мляко newsm78 Много рядко ползвам прясно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.