Готов блат за торта (Може и пандишпанови домашни)
5-6 ябълки
3 , 4 лъжици захар (зависи от ябълките)
канела (който обича , може и без)
заквасена сметана(2 малки или една голяма кофичка)
Настъргват се ябълките на рендето и се добавя захар и канела.Задушават се в малка тенджерка за 15 мин.Така , че да пунат сок.
Заквасената сметана се разбива с 5, 6 супени лъжици захар.
Поставя се единия блат , след това половината ябълки със сока.Така се сиропира и самия блат.
Върху тях се маже заквасена сметана. Така се процедира и с другия блат.Накрая може да се украси с малко орехи.Оставяме я в хладилника за 5-6 часа.
Много е лесна и вкусна.
Опитайте , няма да съжалявате.