Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 25 окт. 2008, 16:13 ч.
  • Преглеждания  893  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • sofiа
  • Мнения: 67
Лекарката ни каза да не давам само каша а да почна и киселите.Обаче аз съм забравила как се прави. На баткото май му смесвах с 1/2 пюре, но какво нишесте ползвах съм забравила.Ставали с обикновен но царевични нишесте например -ванилия. Или има специални такива?

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 16:38 от violeta gryn4

Реклама
# 1
  • София, България
  • Мнения: 3 718
Замисли се малко дали има смисъл да даваш кисел. Кисела е нишесте с аромати и оцветители и в идеалния случай съдържа сварен плод и мляко. Нишестето е или пшенично или царевично или май и картофено се предлагаше. Обработено е доста. Та не е ли по добре да дадеш безмлечна (ориз, царевица, елда) каша и да добавиш плод/пюре от плод.
Иначе се продават натурални нишестета в магазините. Има и от онези с миризмите на плодове, но това си е голям изкуственяк. Струва ми се, че от киселите няма никакъв смисъл на тази възраст, че и доста по късно.

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 673
И аз мисля, че няма смисъл от кисели не само за бебенца, но и за пораснали дечица. По-добре пюре с каша (Шаманката ти е дала много добри предложения) или със сварени овесени ядки, например.  Peace

# 3
  • Мнения: 1 967
 Отказах се да давам кисели (правех с натурални царевично или пшеничено нишесте , плюс АМ, плюс плодове пюре или плод) поради причините , посочени по-горе
Има си достатъчно нишестета из самите плодови и зеленчукови пюрета и наистина не си струва.
Кашата редувам с овесени ядки с плодове, грис с плодове или ванилия (готов от бурканче), а след 8 месеца - извара с плодове или йогурт с плодове.

# 4
  • София, България
  • Мнения: 3 718
И аз мисля, че няма смисъл от кисели не само за бебенца, но и за пораснали дечица. По-добре пюре с каша (Шаманката ти е дала много добри предложения) или със сварени овесени ядки, например.  Peace


Само имай предвид, че овеса съдържа глутен и е хубаво да го отложиш за малко по късно.

# 5
  • Мнения: 7 630
Никога не съм приготвяла кисел вкъщи. След годинката записах дъщеря ми на кухня и там десертът  е кисел, крем или грис, давам тях.

# 6
  • Разград
  • Мнения: 2 077
Аз кисели не съм правила на бебето. Записах го на Детска млечна кухня, когато беше навършил 5 месеца и оттам вземах готови.

# 7
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 2 523
Ами моето бебе отказва кашите, та и аз май ще бъркам кисел! Значи, до колкото си спомням... 1 ч.л. натурално нишесте се сварява в 100 гр. вода и се прибавя пл. пюле и адапте за да е млечно ! А също съм чумвала че и със пл. сок се прави !

# 8
  • София
  • Мнения: 308
Никога не съм давала кисел на малката. Не мисля че нишестето има кой знае каква хранителна стойност. А и при такова разнообразие на хубави каши, не виждам смисъл да й наблъсквам стомахчето с празни калории.
Предпочитам да й правя каши с плод. А безглутенови каши съм давала освен оризова, също елда, ориз и царевица, просо.

# 9
  • София
  • Мнения: 2 613
Всъщност,една голяма част от готовите каши съдържат нишесте.Аз съм правила и още правя понякога.От натурално царевично нишесте,АМ,суров плод или плодово пюре.Плодовете слагам накрая,а не ги варя с нишестето,за да не се губят витамините им.Киселите не са били основна храна на дъщеря ми,но редувах различни видове закуски,за да постигна разнообразие.За една седмица редувах 2 вида готови каши,домашна каша от елда,когато захраних с глутен и овесени ядки и бисквити,които също правех на каша.Всичко това винаги смесено с плодове.

# 10
  • Варна
  • Мнения: 2 443
За първи път правих кисел на сина ми,когато беше на 8 месеца.
Сварявах някакъв плод,пасирах го,добавях АМ и 1 ч.л.натурално нишесте(без оцветители,подобрители,захар).
Давах 2-3 седмично.После го записах на ДК,а там киселите са в ежедневното меню.

# 11
  • В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце
  • Мнения: 2 099
Не съм правила кисел, давала съм, но не го хареса, което пък на мен незнайно защо ми допадна  Laughing

# 12
  • София
  • Мнения: 4
Аз също не мисля да давам Кисел, особено когато прочетах ,че има и захар в него освен др.озветители и подобрители! Сега и правя оризова каша с АМ и вътре слагам малко настъргана ябълка, или круша....всеки път с различен плод, става супер ....след което мисля да пробвам с нишесте и плод..

# 13
  • Мнения: 304
  chefкисела го правя с компот и нешесте

# 14
  • Варна
  • Мнения: 1 554
Кисел си хапна за първи път като го записах на кухня Peace (осем месечен)

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт