Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 25 окт. 2008, 16:36 ч.
  • Преглеждания  1 804  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 13 476
За втори път ми стават много несполучливи. Първия път ги пекох час и половина на 100 градуса, както четох в една рецепта, втория път на 150 градуса за 10 мин, след което на 140 за още 25 - пак по рецепта. И двата пъти се спльокаха вурху хартията, отгоре бяха розови, а отвътре - сурови. Тестото ми беше добре, при печенето не уцелвам (да спомена, че печката ми е без вентилатор).

Реклама
# 1
  • Мнения: 5 306
те не се пекат, а сушат.

когато поставяш във фурната, тя трябва да е загряла на 250*,  поставяш тавата, изключваш фурната и оставяш вратата отворена. Така "дръпват". Изчакваш да чуеш релето да "цъкне" на 100* и тогава затваряш вратата, включваш на 80-90* и забравяш за 3-4 часа.

# 2
  • на брега на морето
  • Мнения: 2 172
Целувките не се пекат, те се сушат. За пикантност  може да сложиш съвсем мъничко лимонов сок в сместа, готовите целувки имат едва доловима кисела жичка, но  при условие, че не ги употребяваш за сладкиш, а само за хрупкане.  yes yes

# 3
  • Мнения: 13 476
Благодаря за подробното описание, pep-4o. Станаха прекрасни Simple Smile
От лимоновия сок няма ли да спаднат белтъците? Веднъж слагах оцет(пак по една рецепта) и спаднаха мигновено.

# 4
  • на брега на морето
  • Мнения: 2 172
Правех ги така много отдавна и наистина не си спомням, но май се получиха бухнали newsm78 newsm78

# 5
  • Мнения: 5 306
Благодаря за подробното описание, pep-4o. Станаха прекрасни Simple Smile
От лимоновия сок няма ли да спаднат белтъците? Веднъж слагах оцет(пак по една рецепта) и спаднаха мигновено.

не спадат. Аз винаги, когато разбивам белтъци със захар слагам по няколко капки лимонов сок или оцет. Но не повече от 10-12 на 3-4 белтъка

Радвам се, че се успя да ги направиш  Peace

# 6
  • Мнения: 13 476
А лимоновите капки по кое време се прибавят - преди да са разбити белтъците или след като съм ги поразбила и съм добавила и захарта? Предния път сложих оцет към края, заедно с една лъжица царевично брашно и се втечниха веднага. Затова сега само със захар и белтъци се осмелих да забъркам. А белтъци редовно ми изостават, все ми трябват само жълтъци за сладкишите.

# 7
  • Мнения: 5 306
на мен пък все жълътци ми остават, че правя на милото омлети с белтъците пък  Joy Да вземе да си менкаме, ако си по-близо  Wink

Лимоновия сок го слагам още в началото на разбиването - така съм чувала преди години от колежки ли, от мама ли, че по-лесно се разбивали.
НО: щом си ги разбиваш добре и без лимон и оцет, значи така си ги разбивай.
Че няма да забравя как веднъж правих рецепти по чужда рецепта - на една готвачка - те взеха, че не станаха и мъж ми като видя колко се ядосвам още ме вбеси, натяквайки ми защо след като си стават хубави по моята рецепта, аз правя по друга  Embarassed

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт