Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 окт. 2008, 16:36 ч.

Как да опека целувки?

  • 1 843
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 14 113
За втори път ми стават много несполучливи. Първия път ги пекох час и половина на 100 градуса, както четох в една рецепта, втория път на 150 градуса за 10 мин, след което на 140 за още 25 - пак по рецепта. И двата пъти се спльокаха вурху хартията, отгоре бяха розови, а отвътре - сурови. Тестото ми беше добре, при печенето не уцелвам (да спомена, че печката ми е без вентилатор).

# 1
  • Мнения: 5 660
те не се пекат, а сушат.

когато поставяш във фурната, тя трябва да е загряла на 250*,  поставяш тавата, изключваш фурната и оставяш вратата отворена. Така "дръпват". Изчакваш да чуеш релето да "цъкне" на 100* и тогава затваряш вратата, включваш на 80-90* и забравяш за 3-4 часа.

# 2
  • на брега на морето
  • Мнения: 2 331
Целувките не се пекат, те се сушат. За пикантност  може да сложиш съвсем мъничко лимонов сок в сместа, готовите целувки имат едва доловима кисела жичка, но  при условие, че не ги употребяваш за сладкиш, а само за хрупкане.  yes yes

# 3
  • Мнения: 14 113
Благодаря за подробното описание, pep-4o. Станаха прекрасни Simple Smile
От лимоновия сок няма ли да спаднат белтъците? Веднъж слагах оцет(пак по една рецепта) и спаднаха мигновено.

# 4
  • на брега на морето
  • Мнения: 2 331
Правех ги така много отдавна и наистина не си спомням, но май се получиха бухнали newsm78 newsm78

# 5
  • Мнения: 5 660
Благодаря за подробното описание, pep-4o. Станаха прекрасни Simple Smile
От лимоновия сок няма ли да спаднат белтъците? Веднъж слагах оцет(пак по една рецепта) и спаднаха мигновено.

не спадат. Аз винаги, когато разбивам белтъци със захар слагам по няколко капки лимонов сок или оцет. Но не повече от 10-12 на 3-4 белтъка

Радвам се, че се успя да ги направиш  Peace

# 6
  • Мнения: 14 113
А лимоновите капки по кое време се прибавят - преди да са разбити белтъците или след като съм ги поразбила и съм добавила и захарта? Предния път сложих оцет към края, заедно с една лъжица царевично брашно и се втечниха веднага. Затова сега само със захар и белтъци се осмелих да забъркам. А белтъци редовно ми изостават, все ми трябват само жълтъци за сладкишите.

# 7
  • Мнения: 5 660
на мен пък все жълътци ми остават, че правя на милото омлети с белтъците пък  Joy Да вземе да си менкаме, ако си по-близо  Wink

Лимоновия сок го слагам още в началото на разбиването - така съм чувала преди години от колежки ли, от мама ли, че по-лесно се разбивали.
НО: щом си ги разбиваш добре и без лимон и оцет, значи така си ги разбивай.
Че няма да забравя как веднъж правих рецепти по чужда рецепта - на една готвачка - те взеха, че не станаха и мъж ми като видя колко се ядосвам още ме вбеси, натяквайки ми защо след като си стават хубави по моята рецепта, аз правя по друга  Embarassed

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт