Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 11 645
За втори път ми стават много несполучливи. Първия път ги пекох час и половина на 100 градуса, както четох в една рецепта, втория път на 150 градуса за 10 мин, след което на 140 за още 25 - пак по рецепта. И двата пъти се спльокаха вурху хартията, отгоре бяха розови, а отвътре - сурови. Тестото ми беше добре, при печенето не уцелвам (да спомена, че печката ми е без вентилатор).
Цитирай


Мнения: 4 735
те не се пекат, а сушат.

когато поставяш във фурната, тя трябва да е загряла на 250*,  поставяш тавата, изключваш фурната и оставяш вратата отворена. Така "дръпват". Изчакваш да чуеш релето да "цъкне" на 100* и тогава затваряш вратата, включваш на 80-90* и забравяш за 3-4 часа.
Цитирай

на брега на морето

Мнения: 1 780
Целувките не се пекат, те се сушат. За пикантност  може да сложиш съвсем мъничко лимонов сок в сместа, готовите целувки имат едва доловима кисела жичка, но  при условие, че не ги употребяваш за сладкиш, а само за хрупкане.  yes yes
Цитирай


Мнения: 11 645
Благодаря за подробното описание, pep-4o. Станаха прекрасни Smile
От лимоновия сок няма ли да спаднат белтъците? Веднъж слагах оцет(пак по една рецепта) и спаднаха мигновено.
Цитирай

на брега на морето

Мнения: 1 780
Правех ги така много отдавна и наистина не си спомням, но май се получиха бухнали newsm78 newsm78
Цитирай


Мнения: 4 735
Благодаря за подробното описание, pep-4o. Станаха прекрасни Smile
От лимоновия сок няма ли да спаднат белтъците? Веднъж слагах оцет(пак по една рецепта) и спаднаха мигновено.

не спадат. Аз винаги, когато разбивам белтъци със захар слагам по няколко капки лимонов сок или оцет. Но не повече от 10-12 на 3-4 белтъка

Радвам се, че се успя да ги направиш  Peace
Цитирай


Мнения: 11 645
А лимоновите капки по кое време се прибавят - преди да са разбити белтъците или след като съм ги поразбила и съм добавила и захарта? Предния път сложих оцет към края, заедно с една лъжица царевично брашно и се втечниха веднага. Затова сега само със захар и белтъци се осмелих да забъркам. А белтъци редовно ми изостават, все ми трябват само жълтъци за сладкишите.
Цитирай


Мнения: 4 735
на мен пък все жълътци ми остават, че правя на милото омлети с белтъците пък  35 Да вземе да си менкаме, ако си по-близо  Wink

Лимоновия сок го слагам още в началото на разбиването - така съм чувала преди години от колежки ли, от мама ли, че по-лесно се разбивали.
НО: щом си ги разбиваш добре и без лимон и оцет, значи така си ги разбивай.
Че няма да забравя как веднъж правих рецепти по чужда рецепта - на една готвачка - те взеха, че не станаха и мъж ми като видя колко се ядосвам още ме вбеси, натяквайки ми защо след като си стават хубави по моята рецепта, аз правя по друга  Embarassed
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.