Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София-Ливан

Мнения: 941
Здравейте, искам да помоля за рецепти за артишок, всякакви варианти, но най-вече искам да е пълнен с кайма.
В момента имам един артошок в буркан, като консерва, но не знам каква му е термичната обработка и доколко е готов,
Цитирай

by the sea

Мнения: 98
Зависи да ли е купешка или домашна консерва. Свекито ми консервира артишоци в марината от зехтин и оцет, просто са идеални за консумация натюр....за предястие или мезе на ракийца примерно. Вземали сме и готови консерви, които обаче но не са чак толкова сполучливи, включително и тия пълнени със сирене, които продават на бройка в Пикадили.
Относно пълнените с кайма....приготвяли сме само сурови, от консервирания не съм убедена, че ще излезе нещо, което пък не ти пречи да опиташ де, вкусове разни.  Издълбава се сърцевината и се смесва с кайма, галета, яйце, настърган пармезан, сол, малко черен пиперец или някоя друга подправка по лично усмотрение. После се запичат на фурна или пък се редят в по-дълбок тиган/тенджера с малко водица, похлупват се и се задушават.
А м/у другото стават и за гарниране на пици.
Ами, това е от мен и наслука с артишока!
Цитирай

в офиса

Мнения: 737
Има рецепта за артишок пълнен с гъби.
http://bgkulinar.net/recepti.php?id=15
Цитирай


Мнения: 2 092
В Турция съм яла пълнен с ориз и беше адски вкусен.
Нямам идея как се прави обаче  Tired
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Моето предложение е за артишок дип.

Цитирай

София-Ливан

Мнения: 941
Pety това е много интересно, нещо като пастет ли става, после на хлебче ли се маже ?
Ciccia ще пробвам твоя вариант за пълнен, имам голям буркан така че мога да направя няколко варианта артишок, много го обичам, дано да стане вкусен
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 096
клара, при нас се готви по няколко на4ина: пълнен с мляно телешко, магданоз,кашкавал стърган, яйце и подправки, овалва се в яйце и се изпържва, след което се рпави сос домати с 4есън смлян и доматено пюре(консерва) и се слагат и кюфтенцата 5 мин преди да се изклю4и!
грах с пиле (агнешко ) и артиШок цели4ки) ,магданозлия!
лапад или спанак с агнешко и артишок! (така наре4ената марк ходра)
ако ти е маринована, можеш да направиш салата, пе4ени на грил тикви4ки, гъби от консерва или задушени, подправки, 4ерни маслини, шукна,бекон, кашкавал4ета на дребно, 4ери доматки и заливка балсамико, смлян 4есън сол и зехтин + риган или босилек пресен!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.