Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Проблем с фурна

  • 26 окт. 2008, 09:39 ч.
  • Преглеждания  634  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 394
Преместихме се скоро на квартира и тук фурната ми е много малка, реотаните са много близо до тавата и явно са много силни и не мога да изпека нищо тестено. Всичко става силно препечено отвън и сурово отвътре. Пробвах да завия с фолио, но тогава си загаря отдолу. Пробвах и на по-слаба фурна да пека, пак не стана. Чудя се какво още мога да направя? Мога ли да пека като пускам само горните реотани и пак завивам с фолио и ако трябва да пускам и долните дали да бъде само в началото или само в края? Моля дайте ми съвети какво бих могла да направя, за да се изпича равномерно, не искам да си правя повече експерименти и само да похабявам продуктите.

Реклама
# 1
  • Мнения: 655
ау,лоша работа,ама има и такива случки понякога.според мене докато си вземеш нова фурна,най-удачния вариант е само на горни реотани с фолио,макар че резултата никога няма да е най-добрия,но все пак пробвай Grinning

# 2
  • Мнения: 9 799
Пробвай да печеш на по-малко градуси. Сетих се за Раховец-а на майка ми, той е с тясна фурна, т.е ниски реотани, но се пече добре. Ако имаш индикатор на градусите опитай да печеш тестени неща на 150-160 град. На толкова ги пека и в моята фурна, която е с доста високи реотани, в Раховец-а също. Ако е на степени, печи на 2-ра, т.е опитай, може да стане.

# 3
  • Мнения: 1 665
Не знам за каква фурна става въпрос, но аз бих пускала и долните и горните реотани, като бих завивала с фолио. Градусите на фурната сигурно щях постепенно да повишавам.


С  Labrex сме писали едновременно...

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 394
Ами някаква неизвестна марка е печката -  Амиго, и фурната е по-малка от Раховец. Аз на Раховец се справях, ама на тази явно ще трябва да се поупражнявам още, няма и шанс да я сменя скоро.

# 5
  • София
  • Мнения: 11 054
Пробвай само на долни реотани, аз по принцип така пека кексовете - първо само отдолу, за да се вдигне и после включвам и горните.

# 6
  • София
  • Мнения: 1 341








Преди да си купя вентилаторна печка,  слагах тестените изделия в студена фурна и после включвах.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт