Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 818
Праскови в тесто - стъпка по стъпка





Продукти :
1 кг.половинки праскови от компот
100 гр.твърди бишкоти/от тези,които слагаме в Тирамису-то
100 гр.смлени бадеми
1 ч.л. ванилена захар
кората на 1 лимон
120 гр. конфитюр/мармалад/от праскови
2 листа тесто Нестле/ hojaldre Nestlé -подобно е на бутер тестото,но е по тънко и не се надува много при печене
1 жълтък



Приготвяне :
❧Прасковите  подсушаваме много добре.
Смиламе бадемите/ако нямаме готови смлени/и в голяма купа ги смесваме с натрошените бишкоти,настърганата лимонова кора,ванилената захар и конфитюра,предварително разбъркан с малко вода.От сместа оформяме топчици,колкото орех.



❧Разтиламе единият лист от тестото .Във всяка половинка праскова слагаме топче от бадемовата смес ...



...и ги нареждаме върху листа,с пълнежа надолу.



❧Покриваме прасковките с втория лист тесто и с помоща на чаша изрязваме .Надупчваме с вилица получените сфери и украсяваме с ивички от тестото.



❧Печем ги около 20-25 мин.в предварително загрята на 200º furna.Топли ги поръсваме с пудра захар.

Много са вкусни ...ще си оближете пръстите !

източник : La cocinita de Marisalas

От изреските ,които останаха,направих тези чудесни Бутер - топчета на Абра ...е,моите не станаха красиви като нейните,но бяха много вкусни ...




Цитирай

Германия

Мнения: 899
gaby, както винаги страхотно предложение! Smile
Изглеждат чудесно и вече си ги представям на вкус, даже мисля да пробвам с шоколад, вместо мармалад.
Цитирай

Varna

Мнения: 113
Габи, отново с много оригинална рецепта! Браво! Питам се дали ще се получи добре с бутер тесто Белла? Не съм виждала по магазините от това, по-тънкото тесто. Ще пробвам на всяка цена, благодаря!
  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.