Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • гр. София
 • Мнения: 131
Това е - ходи на ясла 2-3 дни, стои си вкъщи следващите 9-10 дни! Изчаквам напълно да се стабилизира и тогава я пускам вече напълно оздравяла (тук дори бих отбелязала, че според педиатърката й, може да я дам още на 3-тия ден престой вкъщи, но аз взимам 5 дни болничен + съботите и неделите се събира солидно време за възстановяване и напълно оздравяване)

След два дни ходене на ясла се започва със зелените сополи, не закъснява температурата и хоп - пак сме болни официално!

Сестрите в нейната ясла признават, че там е пълно с болни деца и те не могат "да се разберат с родителите" (цитирах техните думи)!

Всички ходим на работа, това е ясно - аз също вече съм на нож в моята работа заради честото боледуване, но не си позволявам лукса да я дам със зелени заразни сополи на ясла

Иска ми се да се спре да се приемат сополиви деца, с температура и видими признаци, че са болни! Още на врата трябва да се спират - з/то трябва здравите да страдат заради безотговорността на такива родители!!!!!!!!!!!!

# 1
 • Мнения: 458
Напълно те подкрепян, защото и при нас положението е същото. Но само така с писане тук във форума няма да стане. Веднага ще се включат майки, които ще кажат че сополивите деца не били болни, ще те обявят за безотговорна към работата ти , защото си позволяваш често да си вземаш болнични и др. тем подобни глупости.

# 2
 • Мнения: 166
Сигурна съм ,че в тази тема ще прочетеш различни мнения.Моето е също,че болни деца не бива да посещават ясли и градини.Всички работим,но това не е оправдание.Моите са по- големи-скоро ще станат на 3 год.,но не съм ги пуснала на градина-ползвам детегледачка,колкото и да ми е трудно-искам децата ми да са здрави и ако мога да им спестя с нещо честото боледуване-бих го направила.А и мисля,че колкото по-голямо е детето,толкова по-лесно се справя с инфекциите/въпреки коментарите болни деца ще продължават да посещават тези заведения/-все пак имунната система е изградена и започва да действа.

# 3
 • Мнения: 9 817
Стига да, но за съжаление няма.
Всеки ден се водят на ДГ сериозно болни деца.
Уж има "филтър", уж медицинската сестра трябва да връща тези деца, но не.
Не мога да разбера защо то правят и родителите, които си водят болните деца и медицинския персонал, които ги приема.
Знам и за ДГ, в които родителите носят и антибиотика и сиропа за кашлица, а учителките дават.
Всеки работи и всеки изпада в затруднено положение, когато детето му се разболее.
Но преди всичко страдат най-вече болните деца. В ДГ никога няма да получат адекватното лечение, което биха получили у дома. Така една хрема често се превръща в бронхит. Страдат и другите деца.
През последните две седмици се нагледах на разни майчета дето карат децата си да се изхрачат в салфетка преди да влязат в ДГ Sick, родители, чието дете е видимо болно, но те носят бележка от ЛК, че детето е здраво и не е заразно.....

# 4
 • Мнения: 34 793
Не познавам човек, който да заведе детето си с Т, отпаднало или повръщащо.
Но докато симптомите се появят, болното дете пак заразява. Няма как да се предвиди кое ще се раболее след 3 дни, за да се спре предварително и да не зарази останалите.

Факторите:
- стрес от отделянето от майката
- сух въздух, от там податливи на вируси лигавици
- нездравословна храна
- продължително стоене в затворено помещение
- наследственост
- 200 вируса, с които детето ви няма как да се размине, въпросът е правилно лечение и режим, за да ги кара леко

И на нашата родителска среща се повдигна този въпрос.
Никога не съм си мислела, че има проблем конкретно в нея Rolling Eyes

# 5
 • Мнения: 277


След два дни ходене на ясла се започва със зелените сополи, не закъснява температурата и хоп - пак сме болни официално!

Сестрите в нейната ясла признават, че там е пълно с болни деца и те не могат "да се разберат с родителите" (цитирах техните думи)!


Поискай да й вземат секретче от носа! Не е възможно на 2-3 дена да тръгнат от раз зелени сополки! Възможно е да се изолира бакретия и след като я излекувате - ще боледува по-рядко.
Но има и едно друго положение - може би след около месец-два ходене ще премине този адаптационене период на организма и вече няма да боледувате толкова често! От сърце ви го пожелавам!

ПП - Няма оправдание за водещите болните си деца родители! И на мен ми е писнало да се обяснявам с майките от групата като им виждам децата с мътни (зелено мръсни на цвят) сополки и те казват - ама в събота и неделя ги лекувахме и ги спряхме, те сега си ги доизчистват! Ще взема с лични средства да финансирам изследването на секрет за цялата група ! Close 
А най ми е любим термина - "чистеща кашлица", която не е заразна, а е от незаразните секрети в носа стичащи се към гърлото и сега "чистим", няма страшно! Close

# 6
 • София
 • Мнения: 5 467
Ехе...кога беше времето, когато и аз се ядосвах за това. Ама няма оправия. Никой няма да помръдне и на милиметър от позицията си. Което успее да оцелее - оцелее, което не успее - остава в къщи. Майката... също.
Теми безброй е имало тук за това, но майките пишат, че болното им дете, не е болно. Въобще - китка  Crazy.
Напълно ти съчувствам. Разбирам, за какво говориш Tired.

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 2 950
И моята дъщеря сега е с "чистеща кашлица" , ама си я държа в къщи. Трудно ми е с трите деца, ама не ми дава сърце да я пусна с кашлица на градина и да зарази другите хлапета. Затова съм се шашнала какво ще правя, като тръгна на работа с болничните, но... това е друга тема newsm78

# 8
 • Варна
 • Мнения: 3 102
напълно съм съгласна с мнението на никол, точно така мисля и аз
аз познавам деца на които като им текне носа и по 20 дни си тече , а видимо нищо друго им няма - наистина незнам кои работодател ще даде 20 дни болнични заради това
според мен  освен всичко друго там от стреса им отслабва имунитета

# 9
 • Варна
 • Мнения: 962
Не познавам човек, който да заведе детето си с Т, отпаднало или повръщащо.
Но докато симптомите се появят, болното дете пак заразява. Няма как да се предвиди кое ще се раболее след 3 дни, за да се спре предварително и да не зарази останалите.


И аз така мисля. И не обвинявам другите родители, когато моето дете се разболее.

# 10
 • в моя свят на мир и любов
 • Мнения: 1 996
Сигурно е много удобно да се отсъства всеки месец от работа, криейки се зад уж неоздравялото дете.
Интересно как става така, че лекарят е дал три или пет дни за оздравяване на детето, но пък другите решават, че то трябва да си стои десет или двадесет дена вкъщи?

Някои майки развиват синдром някакъв, че само те са най-добрите майки на света и всички останали са родили децата си само за да ги измъчват, да ги захвърлят в детските ясли, да се стараят да ходят на работа за да се отърват от тях, или пък нарочно да водят горките дечица, едва ли не припадащи от болести и изтощение в детската градина.
И непрекъснато се оплакват, как майките - грешници им пречат, позволявайки си да си смесват болните, кашлящи, сополиви отрочета с техните фини и блестящи от здраве и добро гледане дечица.

# 11
 • София
 • Мнения: 244
аз мисля че някой майки действително са притиснати да си водят децата полуздравели на градина за да може да си запазят работата #Cussing out в петък  докато си  взимах детето сестрата държеше сироп за кашлица за някое от децата  Sick ние се прибрахме и след час детето имаше зверско разтройство и нон стоп температура 2 дена #Cussing out и това е от недоизлекувани деца  защото вируса се предава от едно на друго.... и да бясна съм и то точно на майките които си водят неоздравелите деца!!!!

# 12
 • Мнения: 14 732
Съчувствам ти, много добре знам за какво става дума. Няма да спрат да водят болните си  деца. Имам чувството, че някои родители са дебилни - водят очевидно болните деца там, където е най-голяма вероятността да заразят още поне 10 други. Днес в кукления театър до нас се настани една майка, която водеше детенце, съдиращо се от кашлица, хем пречи, защото нищо не можеш да чуеш от него, хем ще си пръсне секретите навсякъде. Утре същата идиотка ще си заведе детето на градина, защото не е заразно  Tired

# 13
 • София
 • Мнения: 581
Не познавам човек, който да заведе детето си с Т, отпаднало или повръщащо.

За шестте години, през които детето ми посещаваше ясла и ДГ съм се нагледала на какво ли не.Видях с очите си майка, която доведе полуспящо дете с температура и избяга (буквално) от градината докато сестрата се опитваше да го върне и се гонеха по коридорите.
 Виждала съм и дете с висящи зелени сополи до брадата, което сестрата се опитва да върне, но майката тържествено вади бележка от личния лекар и в този случай мед. лице в градината не може да не го приеме.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 371
Най-вероятно и Luda е права като казва, че има майки, които се вманиачават на тази тема, но пък аз лично никога не съм спирала детето си от контакт с болно дете. Само дето един ден отивам да я заведа на градина и учителката ме посреща с думите "Ако имаш възможност си я задръж, че има много болни в групата."
Е! Хвана ме филтърът.
Ние и без това не стигаме и половин такса.....

Но пък една майка се е заканила, че постоянно ще подава оплаквания в ХЕИ, дали ще има ефект??? Кой знае?!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт