Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Sf
 • Мнения: 11
Казвам се Елена Александрова и пишейки това се надявам да предпазя дори един, стопанин на куче,котка или друг домашен любимец от фаталната грешка,която допуснахме ние!!!
Имаме болонка на 11г. – Мишел.Здраво и жизнено куче,въпреки възрастта си.За жалост, както не рядко се случва при дребните женски кученца,се разви доброкачествено тумор на млечните жлези.Не я оперирахме веднага,защото вече веднъж бяхме изгубили куче след такава „навременна” операция,а и лекарите,с които се консултирахме бяха на мнение,че туморът в един момент може да спре да расте и Мишето да си изживее годинките,които Господ й е отредил.
Неин лекар,откакто се е родила, е доц.МИЛАШКИ.Той единствен смяташе и ни повтаряше години наред,че кучето трябва да се оперира.А тя си беше дори повече от жизнена и ние от страх не предприемахме нищо.Миналия месец Мишето отново бе на консултация при доцента и той вече под формата на молба взе да ни убеждава,че трябва да я оперираме.”Моля ви,вие сте интелигентни хора!Дайте шанс на кучето да живее!Това е животоспасяваща операция и аз вярвам,че с общи усилия ще разрешим този проблем!” – цитирам го буквално! В подкрепа на думите си той добави,че операцията ще бъде извършена от най-добрия ветеринарен хирург,професор при това ,който дори президентското куче бил оперирал!!! Името на това „светило” е БОГДАН АМИНКОВ. Е,след всички тези гръмки приказки и увещения,ние решихме,че трябва да „дадем шанс” на Мишето. Един понеделник  великият Аминков й направи изследвания на кръвта и рентгенова снимка,които показаха,че с органите й всичко е наред,имало и херния,но туморът просто се е захванал „като карфиол” за коремната стена.Махаме „карфиола” и всичко е наред!
Операцията беше насрочена за следващия понеделник и нашето притеснение беше свързано само с това,дали Мишето ще преживее упойката (но нали сърцето й все пак беше добре…).На следващия ден тя вдигна температура.По съвет на Милашки й дадохме аналгин и на следващия ден я заведохме при него- „може да е настинала” – каза той, и взе да й бие някакви подготвящи инжекции за предстоящата операция. Вечерта кученцето пак вдигна температура,пак пи аналгин и на следващия ден пак при Милашки.Още два дни инжекции и аналгин – тя спря да се храни,а туморът взе да се подува.Попитахме доктора дали не се влошава от инжекциите,които й слага,а той взе че се обиди,задето поставяме под съмнение работата му!И продължи да й бие подготвящите инжекции.От петък състоянието съвсем се влоши – туморът се поду още повече и посиня  и Милашки настоя операцията да се извърши още в събота.Да,ама не  случихме момента,защото на светилото Аминков очевидно никак не му се работеше тоя ден!Заведохме Мишето на пожар и цялата в кръв,защото тя дори успя да спука израстъка ,но след като почакахме около час си бяхме изпратени в къщи по живо по здраво,защото на професора,за да оперира, му трябвала „здрава тъкан”?!? Превърза я така,че тя не можеше да диша,що ли пък да ходи и ни каза да я заведем както сме се разбрали в понеделник.Още тогава ми мина през ума,че май не му се занимава,защото как е възможно кървяща рана да се превърне в здрава тъкан само за два дни…Така и не дочакахме понеделник,защото на следващия ден Мишето започна и да повръща и Милашки ни каза „ НИЕ да се разбираме” с професора за операция още същия ден. Е,нямаше как,прие я,при все че от километър му личеше колко му е неприятно,че го разкарваме в почивния му ден. По план трябваше да изреже тумора,хернията и матката. След не повече от час ни я връчиха ни жива ни умряла с постното обяснение,че положението е критично и нищо повече не може да се направи – кръвоносните съдове били тромбозирали и той едвам я бил закърпил.Едва успяхме да изкопчим още дума или две,защото професорът миг по-късно просто си отиде и ни остави пребити от мъка там,край агонизиращото куче. Свързахме се разбира се с нейния загрижен лекар Милашки и той ни каза,че само да преживее нощта и той изцяло я поема.
Е,слава на Бога, изкара я,дори вече осми ден е жива,но дали се подобри – НЕ! В какво се изразява „поемането” от страна на Милашки ли? Ами всеки ден й биеше някакъв „букет” от антибиотици,от които кучето пак започна да повръща,а температурата й падна с повече от 1 градус под нормалното и я държеше на системи за не повече от 30мин. Дневно -да не хаби глюкозата сигурно!Резултатът е,че Мишето не става,не може главата си да държи изправена ,не яде нищо и едвам диша – криза след кризата 8 дни подред! А като го питаш от чиста загриженост,защо тя вместо да се оправя се влошава така, той пак фасони прави и се обижда и ти казва,че инжекциите нямат връзка със състояниети й. Факт е обаче,че повръщането спря със спирането на антибиотика! Що се отнася до храненето – ту давайте й бульони,ту бульоните не са храна,трябва нещо по-сериозно.Не ходи по голяма нужда – дайте й веднъж „Дуфалак”,а после защо само веднъж сте й дали.Смятайте щом от нас „простите” дойде идеята вместо да я мъчим с още химия да й направи клизма,колко досетлив доктор е! А всъщност и нея не успя да направи като хората и когато накрая май сам разбра колко некадърен и безпомощен е като специалист реши да се отърве от „пациентката” си по най-бруталния начин с думите,че повече нищо не може да направи,че кучето няма връзка с глвния мозък щом не се изхожда и,че ниската темпетатура е началото на края й!!!Дори кръвообращение във вените нямала вече,та й бил последните капки глюкоза подкожно!!! „От тук нататък оставям на вас да се оправяте и дано кучето успее само да се пребори!” – това са думите на доц. д-р МИЛАШКИ!!!
Вече наясно с това,че сме връхлетяли на двама некадърници в бели престилки и то в най-неподходящия момент,решихме да потърсим помощ другаде – в клиника „Синият кръст”.Там съмненията ни се потвърдиха – състоянието на кучето няма нищо общо с тромбозирали кръвоносни съдове,а с некадърно направена операция,след която се е развил гноен процес (за една седмица той е увредил всичките й органите ) и още по-неадекватното следоперативно лечение! Когато Милашки е сменял превръзките й е „пропуснал” да каже,че от раната изтича гной,а наглостта му взима връх с изказването „Браво на професор Аминков – изключителна работа е свършил!”.Да,браво професоре!!!
И така,от два дни Мишето е в клиника „Синият кръст” и  д-р Георгиев и екипът му се борят денонощно да направят невъзможното – да поправят последиците от „лечението” на двама некадърници с титли и да върнат кученцето ни към живота! Да,положението е безнадеждно и само чудо може да помогне,но те не се отказват! Дано и Господ и даде сили и шанс за втори живот!
Уважаеми доц.Милашки и проф. Аминков,за пореден път се доказва твърдението,че да владееш теорията не те прави добър в практиката! Титлите,с които толкова се перчите и които  размахвате под носовете на хората са плод на научните ви „трудове” и писания и за мен е повече от очевидно,че нямат нищо общо с прилагането им в реалния живот на горките ви пациенти!Ама нали те не могат и да се оплачат...така само вие си знаете какво умеете и какво не умеете да правите,нали?
Специално се обръщам към доц.Милашки: докторе,когато човек е уверен в знанията и правотата си по даден въпрос никой и нищо не е в състояние да го обиди!Пък вие сте доста обидчив и прихав,не мислите ли?Не успях лично да ви задам и няколко други въпроса:
-   защо според вас,щом главният мозък на кучето не му подава сигнали да се изходи по голяма нужда,то не само,че не се напишква,а дори стиска,защото знае,че в къщи не е позволено? И какво общо има клизмата,по дяволите, с мисловната дейност на човек или пък куче?Как е възможно след клизма дори водата,която сте вкарали да не излезе?Да не би и тя все още да търси връзка с главния мозък?
-   Как  така според вас във вените на кучето „няма кръвопоток и ниската температура бележи началото на края на животното”,а ден по-късно се оказа,че лекарите,при които е Мишето в момента от раз намериха и кръвен път и дори я хоспитализираха,за да я подсилят с ДЕНОНОЩНИ системи и да и възвърнат нормалната температура? Как така вие,който сте неин лекар от 11г. си позволихте да си правите експерименти с нея и най-вече как ви даде сърцето да я изоставите и обречете на сигурна смърт,просто защото нямате нито уменията нито доблестта да се борите за живота,който заедно с прехваления ви професор погубихте???
-   Защо прикрихте Аминков?Защо не ни казахте,че от раната й изтича гной? Очаквали сте,че кучето ще умре и ние така или иначе  няма да разберем от какво ли? Нима толкова глупави сме ви изглеждали,че да оставим нещата на произвола на съдбата и да не потърсим помощ?
-   Защо убихте кучето ми???
Отговорът на всички тези въпроси е само един : всичко това се случи,защото повярвахме сляпо на титлите на тези двама некадърници,така както и те самите са си повярвали!Проклинам ви,макар да знам,че нито ще върна времето назад,нито ще мога да ви откажа от порочната ви практика!Дано само Господ да пази животните на тези,които в незнанието и заблудата си ще ги доведат при вас и сляпо ще ви вярват така както направихме ние!

Нека всички,които прочетат това да се помолят на Господ да направи чудо и Мишето да оживее!!!

# 1
 • Мнения: 15 125
Много съжалявам за кучето ви! Дано има късмет и да се оправи!
За "лекарите" не ми се коментира - нито за хуманните, нито за ветеринарните...  Close
Но защо ми се струва, че тези двамцата съм ги срещала вече в подобна тема? Дано да греша.

# 2
 • Мнения: 159
Много съжалявам за кученцето ви  Cry Разбирам те много добре, защото сме преживели същото преди няколко години.Ние късно стигнахме до клиниката и не можаха да го спасят  Sad Искрено се моля за вас да не е късно и Мишето да се оправи  Praynig  Praynig  Praynig

# 3
 • Мнения: 4 912
Моля се Мишето да се оправи.
Намам думи,искренно ви съчувствам.

# 4
 • Мнения: 143
От цялото си сърце се моля за душичката, дано, дано всичко се оправи и да ви радва още дълги години  Praynig Praynig Praynig

# 5
 • Мнения: 95
Вярвайте, че Мишето ще се оправи. Ако човек много силно иска нещо и концентрира енергията си в тази посока, то ще стане. Стискам палци на Мишето.

# 6
 • Мнения: 1 334
Съжалявам, че минавате през това Sad Дано кученцето се възстанови. Ще чакам добри новини скоро  Praynig
Единият от посочените "лекари" наскоро бе споменат от друг стопанин ... при него обаче края е бил фатален.

Хистологичният анализ какво показа? (Питам, защото съм на мение, че всяко образувание трябва да бъде премахнато своевременно след откриването му)

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 20:53 от arcana

# 7
 • Мнения: 1 334
Има ли някакво подобрение кученцето .... въпреки,че допускам какъв е развоя ...

# 8
 • Мнения: 3 749
Много се надявам Мишето да се оправи.
Благодаря за темата и предупрежденията.
Малко са читавите ветеринарни (а и хуманни) лекари  Cry

# 9
 • Мнения: 11
Стискам палци.Дано да се оправи и да ви радва още дълго newsm17

# 10
 • Мнения: 4 125
Надявам се Мишето да се оправи Praynig

За лекарите не знам какво да кажа Cry И моите впечатления са, че трудно се намират добри ветеринарни лекари. Имаше един, от който бяхме доволни, но той в момента не практикува. Не знаем къде да си водим животните.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт