Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 окт. 2008, 20:00 ч.

хоби:гадаене-хаиде да се пробваме...2 част

 • 47 915
 • 586
 •   1
Отговори

Анкета

да продължавам ли темата.

Опции:

 • софия
 • Мнения: 3
    добре дошли девоичета във втора част на нашата темичка Grinning Hug                                продължавам с гадаенето newsm10

     на линия съм за вас fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover smile3529 smile3530 smile3523  typeuu Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed newsm53 smile3521 newsm10


    наред е enamorata Grinning Hug
после е мъжът и Mr. Green Grinning
да чака madelix Grinning Hug
а междувременно имам още едно на лични
      сега ви желая добра вечер,иумната Grinning Hug

   мирче,хели,буки,гити,мамче,-вие продължаваите да ми асистирате и тук,
знаете,че сте винаги добре дошли в темичката Grinning Hug

                   и всички девоичета,които искат-винаги сте добре дошли Grinning Hug


                               ВСИЧКО КОЕТО Е ХУБАВО И ЗА ОЧИТЕ И ЗА ДУШАТА

                                    е добре дошло в темата newsm10

# 1
 • Мнения: 95
И още нещо, преди да си легна, по повод водата Sunglasses

ВОДАТА ИМА ПАМЕТ
може да лекува, да погуби или създаде живот

Учените установиха невероятния факт, че водата притежава памет. От най-древни времена човечеството е приписвало изумителни свойства на водата. Но едва в последно време се подхожда научно към тях. Редица учени от САЩ, Русия, Япония и България изследват свойствата на водата. Първите изследвания, свързани с “паметта” на водата, са извършени от Дерягин и Чураев през 1971 г.
Японският изследовател Масару Емото от години експериментира с вода, изложена на музика, на изговорено слово, на фотографии, на мисли и думи, написани на хартия и прикрепени към стъклен съд.
В Научноизследователския център по медицинска биофизика (НИЦМБ) в София екип от учени от години изследва уникалните свойства на водата. Центърът е създаден през 1996 година и се занимава с проучване на промените в структурата на водата в резултат на взаимодействиe с лекарства, билки и хомеопатични разтвори. Учените от НИЦМБ доказват очакваните биологични и медицински ефекти в резултат на промените в структурата на водата, за което получават и няколко престижни награди.
Биофизикът и ръководител на НИЦМБ Игнат Игнатов разказва за постигнатите резултати:
" Въпросът за “паметта” на водата е изключително интересен. Едва ли без това нейно свойство може да се обясни зараждането на живата материя- казва Игнатов- доказано е, че водата има огромен потенциал на запаметяване. Тя има необикновени физични и химични свойства. Резултатите от експерименти проведени в много държави показват, че водата възприема и запаметява всяко въздействие, което става около нея. Азбуката на водата е молекулярна структура и знаейки нейната азбука ние можем да четем посланията и. Тя може да бъде "активирана" и да носи информация за живота.

Изключително "активна" е размразената вода. През пролетта се наблюдава увеличаване на амплитудите в спектъра на водата, измерен чрез метода ДНЕС. През пролетта птиците и животните пият вода от размръзнал лед. Растенията също растат бързо от тази вода. Размразената вода има стимулиращ ефект и се използва с успех при възстановяване на болни след операции", обяснява Игнатов.

Кристалната структура на водата се състои от кластери (голяма група молекули). Обидни думи, подобни на "глупак", унищожават кластерите, твърди японският изследовател Масару Емото. Негативните фрази и думи формират или големи кластери, или въобще не се създават такива, а положителните, красиви думи и фрази създават малки, свързани кластери. По-малките кластери вода по-дълго съхраняват информация.

Достатъчно е водата да се докосне до веществото и да разбере свойствата му. Тя записва всичко което чува, вижда и усеща. Тя реагира като нервна система. Емоциите на човека-положителни и отрицателни-въздействат най-силно на водата, категоричен е Емото.

Японският учен провел експеримент, залепвайки два надписа на една бутилка с вода - на единия "благодаря", а на другия "ти си глупак". Водата образувала красиви кристали, което показва, че "благодаря" е по-силно от "ти си глупак". По-този начин Емото доказва, че добрите думи са по-силни от лошите. Любовта повишава енергетиката на водата и я стабилизира, а агресията е понижава. Целта на експеримента е да се намери думата която най- добре пречиства водата и се оказва, че това не е една дума а съчетание от две думи "Любов" и "Благодарност".

Според д-р Емото всичко съществуващо има вибрация, написаните думи - също. Ако напишем думата "Любов", то надписа ще създава вибрация на любов. Водата може да поеме тези вибрации. Красивите думи имат красиви, ясни вибрации, а отрицателните думи създават уродливи, несвързани колебания, които не формират групи.

Японският учен смята, че под влияние на мислите водата се изменя мигновено. Ако човек се обръща с добри мисли към водата, благославя я, казва й "благодаря", качествата и се подобряват и тя има положително въздействие върху човека.

Във всяка от световните религии водата се приема като средство за пречистване. При изследване на светена вода се вижда, че молекулата й има красива, правилна форма на шестоъгълна звезда а тази, взета от чешмата, е с хаотична неправилна форма. Съвременната наука показва, че освен символично значение светената вода има и благотворно енерго-информоционно въздействие върху състоянието на човека.
Хомеопатията използва именно свойството на водата да "помни" енергийно-информационни послания. Когато попаднат в досег с човека, те му предават информация с която са заредени.

Д-р Емото вярва, че водата отразява съзнанието на човечеството и може "да се замърсява духовно". Тя попива цялата злоба, завист и стрес, и когато попадне в организма ни, е почти мъртва. Информационния боклук отравя водата, натрупвайки се в нейната памет. Това може да накара водата да "полудее".

Едно от уникалните й свойства обаче е, че тя може да се пречиства. Когато се изпарява, водата се отърсва от боклука, натрупан в нея и си връща началната структура, т.е. програмата на живота.

# 2
 • софия
 • Мнения: 3
   страхотни сте,момичета Grinning Hug


      enamorada  8.3.84  родена си в четвъртък


   ти имаш мек ,спокоен и слънчев характер.много обичаш да те хвалят и да ти правят комплименти.обичаш и много да помагаш на другите.във всички компании се открояваш и привличаш вниманието.умееш да слушаш другите,без да се налагаш.споделяш проблемите си и търсиш съвети от близките си хора.понякога не ти достига твърдост да отстояваш мнението и възгледите си.избягваш и не обичаш кнфликтите.
  енергията ти е слаба по рождение.има моменти,в които нищо не ти се прави,и искаш само да си почиваш и да си полежиш.после си наваксваш с работата.в жестовете и походката си припряна и подвижна.енергичната и хубава музика,добрата храна,компанията на близките ти хора те зареждат с енергия.по възможност избягваи неприятните ти хора,и такива в компанията на които не се чувстваш добре.
  имаш здраве по рождение,но то не е толкова добро,колкото ти се иска.трябва да го пазиш и укрепваш,и по възможност избягваи тежката физическа работа.
  имаш интереси към науките ,но тои е нестабилен.но при всички случаи една от основните ти цели в живота ще бъде да се дообразоваш.често сменяш интересите си,вероятно ще смениш и няколко професии докато намериш тази,в която ще се чувстваш наи-добре.подхожда ти хуманитарната област,без тези,в които се работи с хора.
  физическия труд не го обичаш,работиш го по задължение,необходимост,от дълг към семеиството,и ако имаш настроение за това.
сигурно ще ти се наложи да работиш и такава работа,но при първа възможност,ще гледаш да си намериш нещо по-леко и по-добро за теб.
  имаш известна доза късмет,които ще ти помага да не допускаш фатални грешки в живота си.винаги като сбъркаш,ще получаваш напомняния,че си се отклонила от правилния път за теб,и трябва да се коригираш.слушаи вътрешния си глас.при взимане на решения,винаги първото,което ти е дошло на ума е обикновено правилното.ако тръгнеш да разсъждаваш,има по-голяма вероятност да сбъркаш.
  имаш чувство на дълг,търпение и добрина към семеиството ти.за теб в живота е важна преди всичко истината.много държиш и на справедливостта във всичко.също така държиш и на справедливото заплащане на труда ти.не си злопаметна.
  имаш много добро самочувствие.гледаш да не се съобразяваш с мнението на хора,които не са важни за теб.поддържаш изряден външен вид и обичаш да получаваш комплименти за това.суобразяваш се и с модните тенденции.
  за финансите:ти си отговорен човек,и знаеш,че трябва да се работи за издръжката на семеиството.но също така за теб е важно човекът до теб да поеме по-голямата отговорност за това.нали за това са мъжете.
  в навиците и привичките си си много стабилна,трудно ги променяш.за обстановката също така държиш да е у1утна и подредена.не обичаш и промените,те ти деистват стресиращо.сигурно си добра домакиня и обичаш чистотата.
  за семеиството:мислите ти за брака са от едната краиност в другата.или,че да си омъжена е наи-доброто нещо на света за теб,или изобщо да не си омъжена.ако си омъжена,значи си имала сгоден случаи,или си срещнала голямата л1убов.за теб във връзката е важно както духовното,така и сексуалното разбирателство.ти имаш огнен темперамент и имаш постоянна нужда от близост.
  имаш силна целеустременост.първо си поставяш целта,и независимо от пречките и възможностите си я постигаш.понякога дори надхвърляш възможностите си и очакванията на хората за теб.
  за теб е важно да определиш интересите си,какво искаш да постигнеш в живота,как ще си наи-щастлива и доволна от себе си,и без да пилееш сили за маловажни неща да постигнеш това,което искаш newsm10

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 3 676
Честита нова тема!  bouquetЕто инфо за Драгалевски манастир плюс снимки.

Драгалевският манастир, именуван “Света Богородица Витошка”, е разположен на 3 км. южно от с. Драгалевци (квартал на София от няколко години) в полите на Витоша. Като един от най-красивите и същевременно лесно достъпни манастири, тази обител би могла да е приятна спирка по време на разходка в планината през уикенда.История и обща информация
Манастирът е основан през 1345 г., по време на Второто Българско Царство (което приключва с османската инвазия по българските земи в края на 14-ти век) и царуването на Иван Александър (1331-1371). В контраст с повечето български манастири, “Света Богородица Витошка” е бил запазен от унищожение от османските нашественици. За съжаление, няколко години по-късно манастира бива изоставен от своите монаси. Скоро след това, той реновиран и върнат към живота от софийския болярин Радослав Мавър. По време на реставрацията, малката манастирска църква е декорирана с красиви стенописи, повечето от които са запазени и то днес. Сред тях присъстват и имащите висока етнографска и артистична стойност портрети на Радослав Мавър, неговата съпруга и двамата му сина. През 17-ти век централната част на църквата е украсена с нови стенописи. През 1932 г. църквата бива разширена с добавянето на нова сграда към нея – днес двете части са едно цяло като единствено архитектурния стил разграничава двете епохи.

Освен с ценните си стенописи, Драгалевският манастир е известен и с килийното училище, което се е помещавало там по време на турското иго. Освен ролята му на културен и учебен център, “Света Богородица Витошка” е типичен представител на все още запазените български манастири със своята активна роля в тайната революционна дейност срещу нашествениците в средата на 19-ти век. Игуменът на манастира – отец Генадий – е бил близък приятел и сътрудник на националния герой Васил Левски и е указвал голяма помощ в организирането на революционни комитети в софийския регион. Докато отец Генадий служи като пощальон на революционния комитет в София, Васил Левски на няколко пъти е ползвал Драгалвския манастир като свое убежище по време на обиколките си из страната с османските войски по петите му. След арестуването на един от най-активните членове на комитета - Димитър Общи, Генадий бяга в Сърбия за да да се включи в дейноста на друг виден наш революционер – Панайот Хитов. Все пак бягството на Генадий не слага край на участието на манастира в подготовката на общонародна революция- отец Игнатий Рилски възобновява тайният революционен комитет в София и следва достойните стъпки на своя предшественик
 
Настаняване и храна
Въпреки че Драгалевския манастир е действащ и включва няколко големи сгради, настаняване и храна не се предлагат, с изключение на безалкохолни напитки и кафе на входа. Наблизо са обаче кв. Драгалевци с многото си хотели и ресторанти, както и механа “Воденицата” по пътя за манастира.
Транспорт
С кола до манастира се стига от София за около 20-30 минути по сравнително добър асфалтов път, който започва от площада на Драгалевци. За съжаление липсват табели за пътя до манастира и поради това е препоръчително да се пита – почти всеки ще може да ви упъти. Като алтернатива на транспорта с кола може да използвате градски автобус до Драгалевци, след което да повървите половин час по преките планински пътеки.

http://www.bulgarianmonastery.com/monastery_photos/dragalevtsi_monastary14.jpg
http://www.bulgarianmonastery.com/monastery_photos/dragalevtsi_m … urch_inside_2.jpg
http://www.bulgarianmonastery.com/monastery_photos/dragalevtsi_m … church_inside.jpg

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 3 676
За лечебните камъни

Скъпоценните камъни и благородните метали оказват добро влияние върху здравето на човека. Най-силно влияние оказва златото, понеже носи в себе си магнетическа сила. Златото е символ на духа - кристализирана слънчева светлина.

В златото има съзнание, не в самото злато, но в онези, които са господари на златото. Ако обичаш тези господари, отваря се тяхното сърце и те ще ти дадат от това, което имат, но първо трябва да се запознаеш с тях. Златото е складирана слънчева енергия, която индусите наричат прана, а от нея зависи здравето на човека. Праната се съдържа в Слънцето. Затова се препоръчва на хората да излизат сутрин рано, да възприемат по-голямо количество прана. Златото е най-добрият проводник на живота, на праната, на жизнената енергия. Който има повече злато в кръвта си, той се радва на повече живот. Ако златото в човек е малко, той често боледува. Духовната наука разполага с формули, чрез които се привлича златото. Като добри проводници на топлината и електричеството златото и среброто могат да се използуват като лечебни средства. Дайте един грам чисто злато на един неразположен човек и ще видите как неразположението му ще мине; среброто - също. Среброто чисти, както Луната, а златото се смята като емблема на живота. Среброто вади нечистотиите, а златото носи живот на падналия духом.

Вземете един грам чисто самородно злато, турете го в десет грама вода и я оставете да стои няколко дни на слънце. Щом сте неразположени, вземете десет капки от тази вода и неразположението ще мине. Болен сте, вземете десет капки от тази вода. Изобщо, каквото и да сте преживели, лекувайте се с тази вода.

Когато се лекувате, турете една златна монета във вода, да стои известно време и след това пийте от нея по една чаена лъжица на ден. Всеки човек има известно количество злато в себе си. И той външно може да бъде толкова богат, колкото органично злато има в кръвта си.

Златото може да лекува неврастения - туря се една златна монета в чиста вода да стои няколко часа. Микроскопически частици от златото ще се разтворят във водата и тя става лековита, ще успокои нервния. Носенето на златни украшения не е без значение. Съветвам ви винаги да носите по една златна монета в себе си.

Среброто лекува. Ако имаш някаква болка, вземи чисто сребро, тури го във вода да стои 24 часа и от време на време после си пий от тази вода.

Като говоря за свойствата на златото, аз имам предвид първичното злато, което е излязло заедно с първия лъч на светлината и минало през истинското слънце, после през тъмното, след това през нашето и с него заедно е дошло на Земята. Това злато съдържа четири ценни свойства в себе си, които носят слънцата, през които е минало. За това злато може да се каже, че е носител на живота. Ако някой се домогне до златото, когато минава през тъмното слънце, той е в състояние да убие човек. Когато някой иска да живее добър, свят живот, това показва, че той се е домогнал до злато, което е минало през четири превращения. Този човек разбира свойствата на златото и ги използува за своите велики строежи и постижения. Когато придобива такова злато, човек трябва да разбере доброто, което се крие в него, да го възприеме и внесе в организма си.

Скъпоценните камъни са носители на живота. Ако някой болен носи диамант, той ще оздравее. Не само скъпоценните камъни, но и благородните метали носят живот; затова бих ви препоръчал да носите поне един златен пръстен или друг златен предмет, който е проводник на живота. Богатите обичат златото, но не знаят как да го използуват. Те го държат затворено в касите си и му стават роби. За в бъдеще от кръвта ще вадят злато за своите пръстени тези, които ще се женят. Да направиш пръстен от злато на своята кръв за своята възлюбена, това ще е истинска и идейна женитба. Скъпоценният камък разлага светлината по особен начин. На тази светлина всеки може да се лекува. Затова е добре човек да носи златни пръстени със скъпоценни камъни. Не всички камъни действуват благотворно върху човешкия организъм и не всеки скъпоценен камък действува лечебно върху всички хора. Има такива камъни, на които трептенията не се съгласуват с трептенията на организма на даден човек, поради което се произвежда дисхармония. Скъпоценният камък пречупва правилно светлината, съвършено различно от обикновения камък или стъкло. Ако насочите скъпоценния камък към една рана, светлината, която той пречупва, ще излекува раната. Ученият пречупва по особен начин светлината на Слънцето със своя ум и може да лекува с тази светлина; обикновеният човек слабо пречупва светлината и затова не може да си помогне, нито на ближните си може да помогне.

Скъпоценният камък носи в себе си специфичен живот и оказва особено лечебно действие, стига да знаеш как да се свържеш с неговите енергии.

И скъпоценните камъни боледуват - тогава изгубват блясъка си. Оздравяват, като ги носи здрав, разположен, добър човек. Боледуват и обикновените камъни. Скъпоценните камъни, амулетите, талисманите помагат срещу лошото влияние на звездите.

Добре е човек да има поне един златен пръстен със скъпоценен камък и всяка сутрин да го туря последователно на всичките си пръсти и да си казва: „Искам да дам ход на Божественото в себе си, да бъда благороден, да бъда справедлив, да бъда музикален със стремеж към красивото и да се отнасям добре с хората.” Голяма сила се крие в скъпоценните камъни.

Пръстените може да носите на първия пръст, на втория и третия пръст на едната ръка, после ще смените на другата ръка.

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 3 676
Параклисче с лековита водаВладислав Николов
24 Октомври 2008, 11:29
Жителите на село Горна Гращица (Кюстендилско) се радват на красиво параклисче, от което тече лековита вода. След целогодишен труд на майсторите и упоритата Рахила Димитрова параклисът бе осветен на 07.09.2008 година. Днес хората ходят в параклиса, пият светена вода и си спомнят за неговата история – баба Фрона (жителка на селото) сънува, че седи в местността Извора (където е и параклисът) и си играе с пръчка. Както си играе, от пръчката започва да тече лека струйка вода. Обръща се на дясно и вижда икона на Света Богородица, обръща се на ляво пак икона в по-малък размер. Присънва й се, че на това място трябва да се построи параклис и там ще тече вода която ще лекува предимно от очи. Това нещо и се повтаря два пъти, като втория път и се присънва "кажи го на Рашка".

Този сън сънува и Ирена Димитрвоа. Р. Димитрова го споделя с жителите в хубавия 8 септември 2007 г. Въпреки че много хора не вярват, се приема параклисът да се направи. Опитни радиестезисти откриват вода на 8 метра и доказват, че тя е лековита. Левче по левче са събрани средства и днес на това място се издига красиво параклисче "Рождество на Пресвета Богородица" с течаща лековита вода.

# 6
 • Мнения: 95
Кристали

Има около 3800 известни минерала, от тях 100-120 се ползват за ювелирни цели, а 45-70 - в езотериката. Най-старите писмени данни са от 425 година пр.Р.Хр. Всички народи, които имат изградена културно-религиозно държавна система, са ползвали минералите за различни нужди, включително и езотерични, и имат писмени данни за тях. Има различни списъци с минерали за нуждите на астрологията, медитацията и други раздели от езотериката, някои от списъците са плод на сериозни наблюдения и проучване, а други са написани и преписвани неизвестно от кой и кога, но са добре разпространени и тиражирани, ето защо човек трябва да има внимателен подход. Съпоставянето на различни (независими) източници и ползването на радиестезия дава добри резултати при ползването на минерали в езотериката.
Единствено само естествените необработени кристали носят потенциала на Земята и имат връзка с Космоса. Те могат да пречистват, хармонизират и преобразуват енергия. Може да се използват за медитация и стимулиране на умствения, и духовен потенциал. От векове се използват за подпомагане при лечението на различни здравословни проблеми и при направата на козметични препарати. Естествените кристали намират широко приложение и във Фън Шуй.
Много от изделията, които се продават на българския пазар, представляват стрит на прах камък, споен с полиестерна смола. Видът му (за неспециалист) е на естествен камък, а всъщност не е. Затова е добре камъни да се купуват от проверени места, с помощта на специалист или да се проверяват на място по радиестезичен начин.
Синтетичните камъни изградени в изкуствена среда, имат единствено физико-химични качества, без енергийния потенциал на Природата.
Добре е камъните да се подбират според индивидуалните характеристики на човека, изчислени по нумерологичен или астрологичен начин.

АМУЛЕТИ И ТАЛИСМАНИ

Амулет – лат. Amuletum – 'висулка', малък предмет, носен на шията за защита от нещастия и болести.
   
Талисман – фр. Talisman от ар./гр. Telesma – 'заплата', 'издръжка'. Предмет, предпазващ от нещастия и носещ на притежателя си щастие и успех, дори му придава свръхестествени сили.
   
Пиктография – лат. Pictus – 'рисувам' и гр. Grapho - 'пиша', картинно писмо. Най-древното писмо, при което предмети, събития и действия са предавани чрез съответните рисунки.
   
Сами по себе си амулетите, талисманите и кристалите, са пасивна защита. Съчетанието на мисловната енергия на човека с подходящо - правилно избран амулет, талисман или кристал, има мощно положително въздействие. Има значение къде и как се носят амулетите, талисманите и кристалите, а също и материала, от който са направени. В Япония се знае, че меча на самурая носи духа и характера на този, който го е изработил. При амулетите и талисманите има начини за енергийно изчистване, а кристалите носят енергията на мястото, на което са се образували. Ползването на биологични материали, пентакли, пръстени и пандативи с руни, знаци на планети, ангелска азбука или други знаци, без да се знае значението им, изисква отговорност от страна на предлагащия и приемащия съответния предмет. На вниманието ви са предложени общоприети и ползвани амулети, талисмани и кристали, от различни култури и религии на различни континенти.
   
В сегашно време те не са отхвърлени, просто са "забравени" и се ползват от определени "служебни" лица, а на тяхно място са предложени или утвърдени други за "масово ползване".
   
Купувайки амулет, може да си припомните, че точно такъв знак е донесъл щастие и късмет на много хора през различни времена. След това в спокойна обстановка вземете амулета в ръка и си представете това, което искате да получите, или от което искате да се избавите, благодарение на него. Съсредоточете се определено време върху тази мисъл, като едновременно усещате амулета в ръката си. Сега вашата ментална връзка с амулета е установена. Всяко припомняне на желанието ви, ще я усилва.
   
Добре е веднъж месечно амулетът да се оставя 20 минути под течаща вода или на силно слънце. Може да използвате и други известни ви методи за енергийно изчистване или да получите съвет от езотеристи.
   
Препоръчително е амулетът или талисманът да се изработва индивидуално за съответния човек или проблем. За избора на подходящи амулети, талисмани и кристали, са нужни трите имена и дата на раждане.
   


АМУЛЕТИ
Из "Хаос и чародейство"
Ник ХолЕдин амулет или муска може да се приготви, за да изпълнява различни функции. Съществуват различни дефиниции за амулет. Лонгмановия Кратък Английски Тълковен Речник дава следната дефиниция: “Малък предмет, носен като муска срещу зло”. Тази дефиниция е прекалено ограничаваща и няма реално практическо приложение, тъй като разглежда амулетите само като защита. Следната дефиниция е по-подходяща за едно практическо разбиране за това, как амулетите могат да се използват в Хаос-чародейството.

          “Амулетът е обект (предмет), който представлява предварително определено желание или воля на лицето, което го е направило. Когато е подходящо зареден със своя собствена жизнена сила, той може да се счита за притежаващ еднопосочно съзнание.”

По такъв начин, амулетът е материална база, заредена от чародея със своя етеричен двойник, за да изпълнява специфична функция.
Традиционно амулетите са били правени така, че да напомнят малък хуманоид или подобни на същество фигури. Не е необходимо съвременният Хаос-чародей да прави амулета да наподобява едното или другото. Материалната база, обаче, би трябвало да представлява волята или желанието на чародея, който я създава, дори ако амулета е направен да предпазва дома на чародея от обир или природни стихии /огън, въздух, вода, земя/, докато е празна. Когато е направен обаче, амулетът не е нужно да напомня непременно на въпросната къща. Трябва да се избягва това, което Питър Карол нарича страст за резултат, която може да провали първоначалното намерение за амулета или в същност – всякаква чародейска работа. Чародеят трябва да се научи да избягва постоянното мислене за предназначението на амулета, след като веднъж вече е бил направен и зареден.

Нужно е чародеят да създаде директна магическа връзка с материалната база, от която е направен амулета. По време на зареждането на амулета, чародея трябва да евокира етеричния двойник и да го вкара в амулета. Това може да се направи по прост начин, като се визуализира или почувства двойника на амулета като трептяща сила, спускаща се в материалната база. Да се върнем на примера за правене на амулет за защита на дома на чародея – за материална база може да се използва някой предмет от къщата – следващото е само пример, който илюстрира използваната техника. Вземи една стара китайска чаша или кана, такава, която е била използвана известен период от теб и я разбий на дребни парченца, казвайки властно: “Пази тази къща от /………………. Попълни/, всеки път, когато я напускам!”. При строшаването на чашата може да се използва гняв, който да евокира необходимата жизнена сила за постигане състояние на гнозис, за да се заредят отломките от чашата със защитна хаос енергия. След като веднъж вече чашата е била строшена на малки парченца, събери ги и ги сложи в едно малко шише, подобно на онези, които съдържат алкохолна инжекция и които могат да се намерят в съответните магазини за спиртни напитки и го носи на врата си или го носи със себе си всеки път, когато си далеч от дома си. За да се засили магическата връзка между чародея и амулета, в бутилката може да се прибавят кръв и плюнка. Вече е била създадена една магическа връзка, поради факта, че чародеят е използвал предмета преди това, в този случай – чашата, която е била унищожена и преродена, като амулет. Това не е вещерско шише, макар че може да напомня за такова – крайната цел е била амулет.

Ако амулетът е бил ефикасно зареден, чародеят ще узнае дали нещо лошо се е случило на неговото имущество, макар че това не би трябвало да става. В този случай амулетът ще действа като сервитор, чиято единствена функция е да защитава имуществото на чародея, когато е необитавано. За препоръчване е на амулета да се дава определена продължителност на живота, заради факта, че след продължителна употреба, подобно на батерия, енергията му ще започне да се изтощава. Когато определеният срок изтече, амулетът би трябвало да се унищожи чрез изгаряне, заравяне или хвърляне в река или в море. След като веднъж вече амулетът е направен и зареден, той би трябвало да се третира като бижу, а действителната му функция да се прогони от ума.

Християнският кръст и св. Кристофър се носят от милиони хора. Св. Кристофър може да се счита за особено защитен амулет срещу всяка опасност, която може да възникне по време на пътуване. Хаос-чародеят може да използва тези образи, но трябва да помни, че християнската религия е отговорна не само за смъртта на хиляди невинни хора, но също и за унищожаването на британските магически практики и племенните култури по целия свят. Един Хаос чародей не се нуждае от тези образи, изобрети свои собствени. Въображението може да унищожи религиозния контрол на ума и догмата.

Амулетът може също да се направи така, че да служи като щит с няколко предназначения. В този случай, амулетът пак може да се зареди, така че да има единично направление – заявяването на намерението трябва да включва заповедта, преди амулета да е зареден. Едно малко изобретение на чародея е идеално за този вид амулет и продължава обобщената преди това традиционна образност, макар и приспособено да подхожда на Хаос-чародейския подход. Например, фигурата можа да бъде направена от глина или издялана от дърво. Тя трябва да е достатъчно малка, за да може да се носи удобно около врата, в джоба или забодена в дрехите. Ако е направена от глина, една малка изрезка от нокът може да се втъкне в образа, докато все още е мек или да се добавят няколко косъмчета от гениталната област или от косата, за да се подсили магическата връзка. Ако е издялан от дърво, може да се намаже със споменатите вече свещени флуиди. Използването на телесни течности /флуиди/ е примитивна чародейска техника, която персонализира амулета и както бе уточнено преди, , създава могъща магическа връзка. Когато фигурата е готова, чародеят може да я зареди по ритуален маниер. Това се прави най-добре нощем и на усамотено място, за да се избегне безпокойство. Едно поле и гора ще позволи на чародея да влезе в контакт с природните стихии на работното място. Когато подходящото място е намерено, амулетът може да бъде зареден. Дръж подобието си /амулета/ над главата си и рецитирай следното заявление на намерението:
“Нека този образ мой ме закриля от всяка вреда за ума или за тялото ми, била тя магическа или друга!”

Това може да се промени, за да отговаря на личните нужди. След като заявлението на намерението е направено, поеми си дълбоко дъх и го издишай върху образа, за да го заредиш със собствената етерична жизнена сила.
Амулетът сега ще те пази, съгласно твоето заявяване на намерение. Той ще действа, макар и да не го съзнаваш. Макар че може да изглежда банален, следващият пример обяснява как действа амулета, за да те пази. Искаш да пресечеш уличното платно, но решаваш да повървиш още малко. Тази промяна в ума ти спасява живота. Ако беше пресякъл платното в този момент, една бърза кола щеше да те е блъснала и убила. Това, разбира се, не може никога да се докаже, но такъв е пътя на магията. Амулетът би трябвало да се унищожава след известен период употреба. Това е необходимо, тъй като след няколко месеца ще съдържа доста отрицателна енергия, която иначе би навредила на тялото и на ума. Първоначалният заряд също би могъл да е намалял, след изпълнението на специфичната задача. Ако чародеят намира за необходимо, може да направи друг образ. Недей да мислиш за предназначението на амулета, както вече бе обяснено, защото това психически ще съсипе енергията, която е била вложена при зареждането му.

Хаосът е могъща сила … нека сам върши работата си, задачата на чародея е само да го манипулира, за да постигне желания ефект или цел.
Амулети могат да се правят също, за да защитават и помагат на други хора. Една полезна техника да се реши как би трябвало да се направи амулета, е да се навлезе в трансово състояние, докато се постигне гнозис и се използва някаква форма на астрално гадаене, за да се открият съответните символи или образи, които може да се издялат в материалната база на амулета. Гнозис /магическо съзнание/ може да се постигне чрез множество различни техники, две от които са безсънието и екстатичния танц, който се използва в много магически системи, такива като вуду. Мънкането е алтернативен метод, който успокоява ума, позволявайки му да достигне до гнозис, както бе коментирано по-рано в тази глава. Полученият образ по време на транса може да бъде от геометрична фигура до животно или демон, за който чародеят не е имал предварителна представа. След като образите са вече получени, посредством астрално гадаене, чародеят можа да ги зареди, докато още подържа гнозиса. След завръщане в нормалното механично съзнание, амулетът можа да се направи така, че да съдържа етеричните символи или демоничните образи в избраната от чародея материална база.
Етнографските и антропологически изследвания са събрали широка и разнообразна информация относно използването на муски, амулети и фетиши от различните култури по целия свят.

Емил Тордей е донесъл в Британия огромна колекция от племенни изкуства, включващи муски, амулети и фетиши от района на Конго в Африка в началото на този век /1900 – 1909/. Хаос-чародеят може да види примери за такива племенни магически инструменти в Мусея на Човешкия Род, Бритиш Мюзиъм /и двата се намират в Лондон/ и Пит Ривърс Мюзиъм в Оксфорд. Музеят на Националната История в Лос Анжелис също съдържа част от оригиналната колекция на Тордей. Тези инструменти на чародейството все още съдържат остатъци от първоначалния си магически заряд и ритуална употреба, така че чародеят може да медитира върху изложените артефакти и да извлече полза от силата, използвана за тяхната направа.

Следващите муски и амулети съставляват част от колекцията на Тордей, също както и чародейските артефакти от други райони на света, където чародейството все още се практикува от туземците. Народът на Куилу Ривър използва хуманоидни фигури, като амулети срещу враждебни духове. Главатарският клан на Куилу дялали дървена муска във формата на ковашки мях /духало/, тъй като ковача се считал за чародей. На муската закачали кожен ремък, украсен със сини стъклени мъниста, така че да може да се носи на врата. Свирки от слонова кост били правени, за да служат като муски на ловците. Войните носели подобни муски за защита по време на война; свирката се използвала, за да призовава духа на животното по време на лов или за да призове духа-закрилник по време на битка, която в повечето случаи била ръкопашен бой.

Народът на Пенде дялали малки дървени глави, които понякога били с рога, използвайки ги като защитни муски по време на посветителната церемония /обряда на прехода/ на момчетата, които стават мъже. Пенде използвали кост и желязо, също както и дърво, за направата на своите амулети и муски и тъй като всички тези материални бази били естествени, а не изкуствени, Пенде вярвали, че съдържат своя собствена магическа сила.

В района Дживаро Ориенте, Южна Америка били носени съсухрени глави като мощни муски и също като символ за смелост и положение в племето. Тази практика е подобна на събирането на човешки скалпове от коренното население на Северна Америка. Най-забележителните практици в този специфичен метод за добиване на материални бази за муски, били войнствените народи, такива като Сиуксите. Наименованието Сиукси идва от френското произношение на една Chippewa дума за змия или враг, Nadowessiou. Войните на Апахите също скалпирали враговете си – думата Апах произлиза от apachi, Zini дума за враг. Апахите били преобладаващо номадско племе в американския юго-запад, те развили една страховита магическа култура, като събирането на човешки скалпове била само една от техните практики. Както при повечето американски шамански племена, собственото им название за самите тях било N’de, Inde или Tinde, което била тяхната дума за “хора”. Един от най-страховитите войнствени народи били Команчите, които били особено добри коневъдци, отглеждащи бързи и пъргави коне и които събирали скалпове като бойни трофеи, те ги използвали също и като защитни муски по време на бой. Спорело се, че практиката на скалпирането била въведена първоначално от европейските заселници, които знаели колко свещена била косата за индианците от равнините.

На Андаманските острови били носени черепи на умрели роднини в плетени торби. Тази практика на използване на череп на умрял роднина включвала и вярата, че черепа действал като мощен амулет, който защитавал духа на мъртвия. Това е друга проява на култа към предците, който е характерен за повечето примитивни култури и който все още се среща и днес.

Народът Куба в Африка дялали човекоподобни муски от дърво. Тези муски се зареждали чрез жертвоприношение, обикновено на млада ярка /кокошка/ (считана за най-нещастното животно в Африка заради честото й използване в жертвоприношенията), за да защити приносителите им от различни злонамерени духове.

ПОКАЗАЛКАТА (ЖЕЗЪЛ)

 

          Думата “показалка” е по-подходяща в смисъла, в който се разбира в чародейството, отколкото думата “жезъл”, тъй като жезъла е по-подходящ да охарактеризира магическия инструмент, който се използва в магическите системи, свързани с висшата магия. Показалката няма никакво отношение към определен алхимичен елемент – това също я различава от жезъла, който се свързва с елемента огън в магическата система, развита в Златната Зора (Голдън Даун).

В африканското чародейство показалката е един от основните инструменти. За разлика от жезъла, показалката не трябва да се прави от клон, отсечен от специално дърво в предварително определено време. Ашици, привързани към края на пръчка били насочвани към някоя жертва, за да го/я сполети проклятие, което често водело до това, което технически се нарича психогенна или вуду смърт. За да се прокълне някого или за други чародейски заклинания, като ефикасна показалка могат да се използват човешки или животински кости, също както и крака от черно петле. Африканските племена Lokotos и Sindamos все още използват неотровни змии за показалки. За тези хора змията е свещено животно, символизиращо живота, плодовитостта и силата. Ако жена от племето е неспособна да забременее, тя отива при чародея, за да получи плодоносната сила на змията. По време на тази операция за плодовитост, чародеят вмъква жива змия във вагината на жената, за да увеличи възможността й да забременее. Чародеят й дава също една змийска муска, която тя носи на колан около кръста си. Змията символизира фалоса, по-скоро проникващата, отколкото възприемащата сексуална енергия в природата. Чародеят проектира енергията си в змията и я използва, за да лекува или унищожава. Локотос и Синдамос използват змията също и за посочване на правилния отговор по време на гадателски работи.

Хаос-чародеят може да използва показалката, за да насочва волята си в даден обект, такъв като муска или амулет, за да го зареди с хаос-енергия. Един амулет може да се зареди просто като се държи показалката в едната ръка и се използва показалеца на другата като показалка, съсредоточавайки енергиен заряд, който излиза от върха на показалеца към амулета. Правейки това, чародеят създава директна магическа връзка с амулета. Много хора изпитват неприятно усещане, когато някой ги посочва с пръст – тази реакция може да води началото си от нашето племенно минало, когато да посочиш с пръст някого било да го прокълнеш или омагьосаш.

Филипинските чародеи, макар и в днешно време да предпочитат да ги наричат лечители, за да спечелят доверие, използват пръстите си като показалки, за да насочват магическата си енергия, без да имат нужда от скалпел при хирургическа работа. След завършването на операцията, по тялото не остава никакъв белег или следа. По такъв начин ръцете са доста мощен магически инструмент. Показалецът може да се използва за ловко насочване на енергия към всеки обект по дискретен начин, за да се избегне привличането на внимание. Един чародей обаче, може да включи показалката в своето магическо снаряжение.

Показалката може да се направи от остатъка от клона, който е бил използван за направата на руните. Тя може да се украси с магически символи или сигили, измислени от чародея, издялани /гравирани/ върху показалката, за да я зареждат и може да бъде заострена в единия си край, така че да прилича на гладък шип. Върху показалката може да се издълбае хаосфера и да се намаже с кръв и/или семенна/вагинална течност, зареждайки готовата показалка по същия начин, както и гадателските инструменти.
Фалосът също е широко използван магически образ, излизащ извън чисто сексуалните подзначения.
   

# 7
 • Мнения: 95
ВСЯКА ЗОДИЯ СИ ИМА АМУЛЕТ

Талисманът винаги е свързан с вашата индивидуалност, активизира силните страни на вашата личност и свежда до минимум недостатъците ви. Различните талисмани непременно са предназначени само за представителите на всяка от зодиите. Всеки който подготви съответната защита, може да се възползва от чудодейните свойства на своя талисман.

• Златото олицетворява познанието и съвършенството. То великолепно подхожда на Овена - първия от огнените знаци. В Египет златото е символизирало дълголетие, за ацтеките е означавало завръщане на пролетта, а в Китай с него са приготвяли напитка за безсмъртие. В труден момент златният талисман трябва да се държи в ръка - бил той самородно злато, слитък, пръстен, бижу или монета.

• Древните са смятали, че Слонът защитава от интригите и лошите погледи на недоброжелателите и дарява мъдрост. В Индия е символ на ума. Ушатият гигант стабилизира положението на своя притежател Телец в обществото, способства за натрупване на богатства, помага за разумните и интелигентни решения в бизнеса.

• Близнаците трябва да притежават ключ. Носете своя талисман в чанта или в десен джоб. Когато сте в затруднение, го подръжте в дясната ръка. Той ще ви помогне да отвоювате победа. Когато се почувствате неразположен, вземете ключа между дланите и ги разтъркайте, докато не усетите топлина.

• Луната носи вдъхновение, любов и семейно благополучие. Символ на женственост, тя изостря чувствителността и предразполага към нежност и отдаване на Раците. Носете в себе си сребърен медальон във вид на полумесец. Ако искате да защитите вашите деца или близки им направете медальон във форма на кръг от същия метал или монета, символизираща весела луна - за да намерят истински приятели.

• Звездата олицетворява реда и движението към успех. Инките са вярвали, че звездите са слуги на Слънцето. Звездата направлява съдбата за Лъвовете и позволява да предвидите бъдещето, използвайки интуицията си. Преди да направите отговорна и важна стъпка, поискайте съвет от талисмана си, който може да бъде от всякакъв прозрачен камък, късче янтар или кристално мънисто.

• Вярната спътница на богинята Атина - Совата - символизира мъдростта и постоянството за Девите. Смята се, че този, който види нейния полет с настъпването на нощта, го очаква прекрасна новина. Ако вие се безпокоите за нещо, изчакайте залеза на Слънцето и вземете глинено изображение на Совата или перо от тази птица в ръка - ситуацията със сигурност скоро ще се проясни.

• Везните имат нужда от сърце. Този талисман символизира жизнените сили, стремежа към познание и успех в разкриването на всевъзможни тайни. Със своето сърце египетският бог Птах създал Вселената. Сърцето подсказва изхода от любовна ситуация даже когато тя е прекалено заплетена. Носете го в себе си във вид на медальон или брошка. Материалът, от който е направен, е без значение.

• Скорпионите трябва да носят жаба. Древните египтяни са смятали, че това земноводно същество символизира разума, плодородието и промяната. Наречена "водна жаба", тя покровителства бременните жени. Фигурката трябва да бъде направена от малахит или зелено стъкло. Докосвайте талисмана в момент на опасност или в минути на неутолими страсти.

• Бръмбарът помага на Стрелеца. Според древните египтяни той символизира възкресението или зараждането на нов живот. Обитателите на долината на Нил са правели фигурки на бръмбар от яспис. Това е емблемата на верността и дълголетието. Подобни талисмани ще ви придадат увереност в собствените сили.

• Козирогът има нужда от костенурка. Твърдата черупка символизира небесния свод. В Япония на младоженците подаряват костенурка като залог за здраво и многодетно семейство. Направете фигурка от пластелин или друг материал, изобразяваща костенурка, когато почувствате, че губите самообладание и силите ви напускат.

• Ангелът - това е вашият двойник, съвестта ви, покровителят на Водолея.

Той изостря интуицията, дарява ви с интелигентност, далновидност, прозорливост. Разговаряйте с порцелановата или стъклена фигурка всеки ден. Помолете го за помощ, когато наистина имате нужда - не трябва да го правите за незначителни неща и дреболии.

• Рибите трябва да имат раковина. Според древните поверия - "Ако хвърлена във вода раковина се задържи на повърхността - това е добро предзнаменование. Ако потъне - трябва да бъдете изключително внимателни". Счита се, че огърлица от раковини предпазва от любовни неприятности. Символ на майчинството, раковината дарява покой и радост. Тя подчертава вашето очарование и ви предпазва от клевети по ваш адрес. Ако ви стане тъжно - поставете я на слънчевия сплит. Символ на сексуалността - раковината възпламенява желание.

# 8
 • Мнения: 379
много сте ранобудни днес всички  Hug !!!
аз оставих малкия на ясла и ми стана много криво cry; цяла седмица бяхме болни и неразделни и сега ми липсва страшно  Sob   
отивам на фитнес да се разсея малко  newsm39

а на вас ви оставям няколко "магически" снимки на кристали

# 9
 • Мнения: 6 145
Добро утро, момичета, радвам се да видя новата темичка. Хелта, това за талисманите го прочетох и на колежките, много им беше интересно.  Hug
Виждам,че и за скъпоценни и полускъпоценни камъни стана въпрос. Ето малко информация за тях от нета:

Полускъпоценни и скъпоценни камъни
В Аюрведа се използват различни скъпоценни и полускъпоценни камъни, съответстващи на личната конституция и срещу различни проблеми със здравето. Камъните се препоръчват за предотвратяване на вредното въздействие на някои планети, както и за засилване влиянието на други. Ведическата астрология и астрономия дават примери за влиянието на планетите върху Земята и нейните жители. Аюрведа, като наука, тясно свързана с астрологията и астрономията на Древна Индия, използва това знание за определяне на индивидуалното влияние на планетите върху личната карма на живите същества, попаднали в човешка форма.

Полускъпоценните и скъпоценни камъни могат да се използват много успешно за лечение на различни здравословни проблеми, в съответствие с индивидуалния хороскоп и диагностика на три-доша. Камъните могат да се прилагат както за външно, така и за вътрешно лечение. За да се приложи вътрешно лечение със скъпоценни, полускъпоценни камъни и кристали е необходимо те да бъдат подготвени и пречистени по специален метод от квалифицирани аюрведически лекари (кавираджи). Така лечението става безопасно за организма и дава много добри резултати при тяхното приемане.

Съществуват древни рецепти за обработка на камъните, които се предават по традиция от учител (гуру) на неговия ученик (шишя). Камъните се пречистват с различни видове субстанции, след което се смилат на фин прах, смесват се с различни вещества и се оформят по определен начин, удобен за вътрешно приемане. Тази технология не е позната в западния свят и предизвиква смесена реакция от страна на академичната общност. За разлика от западните хора, източните народи се доверяват изключително много на тези методи, които си остават традиционни по тези места.

Външно, камъните могат да се прилагат като кристало-терапия, за третиране на чакрите, чрез поставяне на подходящи добре шлифовани, с висок карат полускъпоценни и скъпоценни камъни. Различните кристали имат различно влияние върху чакрите, в чиято област е локализирано оплакването. Разбира се, болният се нуждае от грижа, според всички аспекти на Аюрведа, за да бъде терапията успешна. Друг външен метод за влияние върху енергиите, движещи се в тялото и баланса на три-доша е използването на полускъпоценните и скъпоценни камъни и кристали като украшения. В този случай, най-добре е те да бъдат обработени така, че за по-голямата част от тях да има възможност за директен допир с кожата.

Ето някои от камъните използвани в Аюрведа
и техните основни свойства:

Рубинът се препоръчва за укрепване на сърцето, подобряване на храносмилането и кръвообращението, за възстановяване на стомашния огън (агни) и увеличаване на енергията. Този камък намалява вата и капха-доша, но може да увеличи питта.

Гранатът , като заместител на рубина, има подобно загряващо действие и е подходящ за вата и капха нарушения.

Перлата се използва за подсилване на нервите и тъканите, укрепва детеродните органи, успокоява очите, емоциите и главоболието.

Лунният камък  притежава подобни на перлата свойства. Той успокоява ума, стимулира любовта и разбирателството, охлажда тялото, облекчавайки питта и вата, но може да влоши капха.

Червеният корал може да помогне за укрепване на кръвта и детеродните органи. Препоръчва се при трудно зарастващи рани и констипация. Той дарява безстрашие, повишава енергията и работоспособността, успокоява емоциите и помага при диабет. Белият корал се препоръчва при дерматити и други кожни проблеми.

Изумрудът успокоява ума, регулира нервната система, помага против неврогенни болки и безсъние, подобрява интелекта и речта, укрепва белите дробове, влияе добре на рака и други дегенеративни заболявания.

 Нефрит, жедаит и зелен авантюрин, които се препоръчват като заместители на изумруда, могат да се прилагат и при проблеми с бъбреците, срещу възпаления на жлъчката и черния дроб.

Жълт сапфир се препоръчва при язва и други смущения на храносмилателните органи, загуба на енергия и смущения в баланса на общата жизнена сила на тялото (оджас). Този камък има много добро общо укрепващо действие. Препоръчва се също за регулиране на хормоналната система и при диабет.

Диамантът увеличава творческите и артистични способности. Той подсилва красотата и обаянието, а при тежки заболявания – брани живота.

Прозрачният кварц е камъкът на Венера, непрозрачният – на Луната. Действието на прозрачният кварц е подобно на диаманта, но много по-слабо (препоръчва се използването на полускъпоценни камъни с по-висок карат). Този камък трябва да бъде предварително пречистен и наситен с положителна енергия чрез възпяване на мантри и други методи, за да увеличава само положителното влияние на заобикалящата ни енергия.

Син сапфир се препоръчва при камъни в жлъчката, инфекции, за намаляване на негативната енергия, отоците и теглото. Този красив камък укрепва костите и косата, удължава живота, успокоява нервите и емоциите, като дарява покой, мир и отреченост.

Аметистът се препоръчва като заместител на синия сапфир и дарява благородство, състрадание, надежда и любов. Този камък възстановява баланса на вата и пита, спомагайки за контрол на по-емоционалния темперамент.

Тигровото око е добър стимулатор за нервите. Той може да бъде полезен при психически разстройства, както и за стимулиране на ума.

Черните камъни като обзидан (обсидиан) и оникс се препоръчват за хора с вата конституция и нарушения, но могат и да увеличат капха.

Различните полускъпоценни, скъпоценни камъни и кристали могат да се носят на челото, шията, ушите, носа, китките, кръста, пръстите на ръцете и краката. В древните ведически времена, те не били носени просто за красота или като символ на богатство и власт, а за протекция от вредни влияния и нещастни случаи. Благоприятно им излъчване било използвано за създаване на положителна атмосфера, която предразполага към извисяване на душата.

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 09:30 от buttinsky

# 10
 • Мнения: 6 145
А ето и линк към още една статия по този въпрос:
http://www.maxefect.com/bb/skapotsennite-kamani.lechebni-i-prekrasni.html

# 11
 • In his arms
 • Мнения: 285
Ето и едно "камъче"  от мен Simple Smile

Диамант - най-чистият от всички кристали и най-близкият до биологичното ниво на човека, тъй като не е нищо друго, освен въглеродни атоми. Мощен усилвател на биомагнитните вълни, но оказва подкрепа само на онези, които имат чисти и справедливи помисли. Регулира телесната температура и е яростен защитник на благородните действия.
ДИАМАНТ - сериозен "царски" камък. Носи щастие само ако сте посветен или сте го получили в наследство. Носи огромната енергия на целия Зодиак.Ако вашите сили са несъизмерими с неговата енергия, заплашва ви изтощение. Белите диаманти могат да носят всички. Но за да привикне камъкът към вас, ще трябва да минат не по-малко от 9 години. А дотогава може да го носите само един път в месеца.

# 12
 • Мнения: 95
Аз май съм за тигрово око. Wink Laughing
А иначе снимките на кристали са ... оставят ме безмълвна.
Eто и две снимки на кристалите на водата:


Представяте ли си каква красота ни e ежедневно под носа така да се каже.  Wink

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 12:12 от Heltah

# 13
 • София
 • Мнения: 38
Здравейте и от мен! И аз продължавам да следя и чета всичко, което се публикува. Сега поствам едно много сладко стихотворение и отивам да поизчистя къщата.

Стих за заспалото време

Времето, дето е вечно забързано,
май от препускане се умори.
и както хич не търпи да е вързано
не за час, а за секунда дори,
взе, че поспря веднъж (да си починело).
Но се унесе във сън за беля
и като резултат - бъдеще с минало
във настояще безкрайно се сля.
Всички будилници спряха и времето
как да събудят се чудеха. Как?
Ту със стрелки си почесваха темето,
ту проверяваха се за тик-так.
А бе вселената цяла притихнала.
Що е покоят, разбрала би тя,
ако не бе от космичен прах кихнала -
стресна се то и я пак завъртя.

http://pembicia.com/hit5/ob/index.htm

Снимките са страхотни! Аз обожавам водата. Най-голямата ми слабост са реките.

# 14
 • Мнения: 95
Съжалявам, че е на руски, но при превода усещането и магията се губят:

Я помню чудное мгновенье:
Передо мной явилась ты,
Как мимолетное виденье,
Как гений чистой красоты.

В томленьях грусти безнадежной
В тревогах шумной суеты,
Звучал мне долго голос нежный
И снились милые черты.

Шли годы.  Бурь порыв мятежный
Рассеял прежние мечты,
И я забыл твой голос нежный,
Твой небесные черты.

В глуши, во мраке заточенья
Тянулись тихо дни мои
Без божества, без вдохновенья,
Без слез, без жизни, без любви.

Душе настало пробужденье:
И вот опять явилась ты,
Как мимолетное виденье,
Как гений чистой красоты.

И сердце бьется в упоенье,
И для него воскресли вновь
И божество, и вдохновенье,
И жизнь, и слезы, и любовь.

1825

Александър Пушкин

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт