Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
мамчета, знаете ли къде могат да се намерят адресите на институциите в София, които издават съответните документи (изключвам Районния съд, който е всеизвестен, личната лекарка и общината по постоянен адрес). Досега съм открила само Следствената служба - бул. ГМДимитров (от 4-ти километър към Дървеница, след желязната ограда е входът на протиера и там се подават молбите за удосоверения). С туб-диспансера и психо-диспансера удрям "на камък" откъм данни за местонахождение...

# 1
 • София
 • Мнения: 690
Туб диспансера - ул."Кирил и Методий" № 78. Това е пресечка на Мария Луйза, като тръгнеш от Халите към Лъвов мост, от страната на ЦУМ, мисля, че е втората пресечка. Самата улица е крива и малко преди завоя, пада се в ляво. Само че, има двама доктори, разделени по райони и работят на много странни смени. Може да се наложи да отидеш два пъти, ако не уцелиш твоя доктор и смяната. Иначе бележката се дава за минути. За психо то не мога да помогна - там мъжО имаше задачата. Мисля, че е на ул. Искър, до СМГ и пожарната, ама да не те объркам. Успех!

# 2
 • Вън от пространство и време
 • Мнения: 2 277
ул. "Кирил и Методий" е първата пресечка на "Мария Луиза" от Лъвов мост към Халите като тръгнеш. Завива се по посока "Раковска" и диспансерът се пада вляво - в едно дворче се влиза първо.
Психодиспансерът е на "Искър", номер не помня обаче пак от "Мария Луиза" се тръгва към "Раковска" и пак е вляво. Голяма нова сграда, добре обозначена с табели. (До СМГ беше преди в едни бараки)

Относно Следствената служба newsm78 Аз ходих единия път в Централния затвор (някакъв страничен вход беше - като застанеш пред централния вход тръгваш наляво от него, завиваш покрай  стената и там някъде е този вход, улицата беше с името на някакъв майор или подполковник). Втория път ходих в сградата на Съдебната палата, мисля че на втория етаж беше (там по-бързо става). За друг адрес не знаех...

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 18:18 от Gankata

# 3
 • София
 • Мнения: 690
Столична следствена служба много отдавна не е на Майор Векилски №2. От година всички следователи ги събраха в сградата на бившите общежития за бежанци - на ъгъла на Монтевидео и Народно хоро. А удостоверение за липса на заведени дела издават от НСС, на Г.М.Димитров. Съвет на мъжО (човека от системата) - в НСС по бързо ще стане.

# 4
 • Вън от пространство и време
 • Мнения: 2 277
Без бой признавам: виноват Embarassed.
Не знаех, че съм толкова "стара осиновителка". Кога минаха тези години!?!
Успех по институциите на всички сега тръгващи по пътя   Simple Smile  bouquet

# 5
Психото е на Екзарх Йосиф 59 по точно ъгъла на Е.Йосиф и ул. Будапеща

# 6
 • София
 • Мнения: 76
Аз пък имам проблем с документа от Общината. Издадоха ми документ за семейно положение, а от Възраждане, където ще подавам документите за осиновяване ми искат документ, че не са ми отнети родителските права. Какъв е този документ?

# 7
 • София
 • Мнения: 76
Документа, за който питаш от Следствена служба, че нямаш дела: ние ходихме в Районния съд-намира се до Римската стена. Качваш се на 3 ет. в Прокуратурата ст. 314 мисля, че беше /срещу стълбите-казаха ми я от информацията/. Попълваш заявление в два екземпляра, подава се лично от теб и съпруга ти. Подадохме ги на 10.01.2009г. ще са готови на 13.01.2009 г. след 16 ч. Това е районна прокуратура. Нищо не се заплаща. Можеш да използваш ходенето ти до там да си подадеш свидетелство за съдимост долу на партера /има банка внасяш за двамата общи 11 лева по сметка-там я знаят коя е /. Като си вземеш документа трябва да отидеш в Градската прокуратура, която се намира в съдебната палата, да ти сложат друг печат ет.1. Аз ще питам в сряда, така, че ако не ти е спешно изчакай да мина през инстанциите и ще ти кажа точно къде и какво трябва да направиш.

# 8
 • София
 • Мнения: 1 843
А, така!
Още едни като мен.

Светла, това разтакаване до прокуратурата е излишно! Няма смисъл. Документа, който ще ви поискат е че "нямате заведени дела от общ характер на цялата територия на РБългария" и се вади в НСС.

Не си губи времето.

# 9
 • София
 • Мнения: 76
Добре де каква е разликата? Документа не е ли един и същ? Този от Районната Прокуратура няма ли да ми ги признаят?

# 10
 • София
 • Мнения: 76
Разбрах, каква е разликата. От Национална следствена служба се издава документ, че в момента срещу нас не се водят дела, а от прокуратурата, че не сме осъждани. Гадост, трябва да ходя и до там.

# 11
 • София
 • Мнения: 690
s_j74 , правилно си разбрала разликата- едното е за неосъждан, другото е за следствен.
А за документа за родителските права - издава се от общината по местоживеене и е удостоверение, че в регистрите на населението /ЛРК/ няма постъпило решение от районен съд за лишаване от родителски права и правни ограничения. (Преписах дословно изречението, нали съм буквояд и от всичко си пазя копия). Бави се точно 7 дни издаването му, поне в Люлин спазват този срок, да не говорим, че трябваше да чакам кмета да се натутка да го подпише още два дни и да вдигна олелия ...

# 12
 • Вън от пространство и време
 • Мнения: 2 277
Ох, момичета, аз в общината, нашата (Оборище), имам приятелка и не усетих как ми издаде тези документи. Обадих й се и тя ми каза кога да отида да си ги взема. Само помня, че бяха по два документа за всеки един от нас със съпруга ми.

s_j74, ако още имаш проблем в общината, пиши ми на лични точно какъв е и ще се обадя да питам.  Simple Smile

# 13
 • София
 • Мнения: 76
Благодаря ти, но разговарях с шефката на Възраждане и тя каза, че ще ми издаде документа веднага. Трябва да напиша молба свободен текст и да го заведа в деловодството. На съпруга ми например в община Искър му издадоха документа от ЕСГРАОН. Да се чудиш тези хора не работят ли по едни и същи разпоредби newsm78

# 14
 • София
 • Мнения: 1 843
Пак е ГРАО. Но в община "Възраждане" направиха ремонт. Сега не влизаш да се гнявиш в едно стайче като повечето такива служби, а има три-четири гишета. На първото май беше, е деловодството. Просто е по-удобно е не висиш на километрични опашки.

Знай едно за ОЗД-то във Възраждане: и да ти напиша документите, които съм правила преди 2 години и половина, няма гаранции, че няма да ти поискат и други. По-късно ще извадя папките да видим какво точно беше.

Социалните там са стриктни и реагират според конкретния случай.

Възможно е да ти предложат обучение.
Ако решиш да приемеш, зареди се с търпение и спокойствие. Wink

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт