Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Здравейте момичета,тази рецепта я направих случайно защото ми липсваха други подправки и трябваше да импровизирам.Много е лесна а също така е и невероятно вкусна. Smile Smile

за рецептата ви трябват пилешки крилца поне килограм Smile
измивате ги и ги почиствате

маринатата се състои от мед ,соев сос и малко олио.Точни пропорции няма само трябва да внимавате да не е много соевия сос за да не се пресоли.Трябва да стане рядка кашичка в която овалвате крилцата.

Нареждате ги в тавичка,сипвате им вода колкото да се покрият и печете на окло 200 градуса ,като се зачервят от едната страна ги обръщате.

Надявам се че ще ви харесат,пожелавам приятен апетит на всички Smile Smile Smile Hug
Цитирай


Мнения: 4 279
Ммм страхотно вкусно изглеждат  bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Доста бледички изглеждат, с настръхналата им кожичка няма да ги хапна аз поне  Sick
За тази марината се добавя и доматена салца, и малко брашно. Тогава става на кашица.  Peace

Това е единият вариант:

4 с.л. олио
4 с.л. соев сос
2 с.л. доматена салца
1 ч.л. черен пипер (смлян)
50мл бяло вино
3 скилдики пресован чесън
2 с.л. мед
1 ч.л. червен пипер (може и лют, за любителите)
няколко дафинови листа

Или:

2 кафени чашки олио
2 с.л. червен пипер
2 с.л. брашно
2-3 дафинови листа
6-7 скилидки чесън
1 ч.л. чубрица
сол
Цитирай

Варна

Мнения: 80
Aз пък ги правя така:
4 крилца, нарязани по ставите(12 парченца общо)
1с.л с връх мед
чер пипер 1/2 ч.л
сол - 1/2 ч.л
зехтин или олио 2-3 с.л

Загрявам маринатата и бъркам с тел, добавям вода или малко бира(по желание) и овалвам крилцата. Ако не слагам бира, добавям и сока на 1/2 портокал.

Бирата и черния пипер са мои добавки. Маринатата беше предложена от Т.Лолова преди няколко години в едно предаване и много ми хареса.
Цитирай
преди време бях правила нещо подобно на твоята рецепта Блонди,и да ти кажа не ме впечатлиха с нищо,На мойте крилца ми хареса това  че искат малко продукти ,а пък стават много вкусни.
Цитирай


Мнения: 1 148
мммм  не сладнеят ли обаче?

Аз ги правя със пикантина за месо,и пържа стават хрупкави и сочни но са пържени Hug
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
преди време бях правила нещо подобно на твоята рецепта Блонди,и да ти кажа не ме впечатлиха с нищо,На мойте крилца ми хареса това  че искат малко продукти ,а пък стават много вкусни.

 Hug
Как правиш кашичка от соев сос, олио и малко мед, това не разбирам  Thinking

Цитирай
не е точно кашичка,може би съм се изразила неправилно, Thinkingне знам.По скоро при смесването на продуктите целях да е малко по течна субстанцията за да мога да намажа по лесно крилцата.

Извиненния на всички ако  не съм го написала достатъчно ясно. SmileПросто реших да споделя тази моя кулинарна импровизация.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.