Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

Тук-там

Мнения: 983
Здравейте момичета. Трябва ми вашата помощ. Имам една пъстърва, която и и идея си нямам как се приготвя. Интересува ме този вид риба пържена ли става по-вкусна или във фурната със някакъв сос? Благодаря предварително Hug
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Ами лично ние я предпочитаме печена. Увиваме я във фолио с подправки, лимон и чесън и печем. Става страхотна.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Всякак ми харесва на мен пъстървата....И пържена и печена...
Ако ще я печеш предлагам ти :

*млян черен пипер,бяло вино,3-4 листенца наситнен розмарин,1-2 скилидки пресован чесън.Натърква се рибата и се оставя да престои.Слага се в намазнена тавичка(или се намазнява фолио,рибата се слага,завива се и се пече),завива се с фолио и се пече.



П.П. Преди да правиш каквото и да е с рибката...Остържи я под течаща вода,за да паднат финните люспи които рибата има....
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 918
Аз я пека само със зехтин и сол, но дъщеря ми много я яде и затова не слагам други подправки. Рибата е много вкусна, както и да я направите.
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983
Благодаря много за скоростните отговори. Ще я направя печена Hug
Цитирай


Мнения: 2 846
Ние също предпочитаме пъстървата печена  Peace
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434

П.П. Преди да правиш каквото и да е с рибката...Остържи я под течаща вода,за да паднат финните люспи които рибата има....
Пъстървата е с кожа  Rolling Eyes
Иначе аз я предпочитам печена във фолио с клонка розмарин, чесън, лимон, малко сол, морковче. Накрая разтварям фолиото да хване коричка. Правя и заливка от лимонов сок, малко зехтин, пресован чесън и копър. Пържена също е много вкусна, но трябва да са по-дребни рибета, за да се изпържат добре отвсякъде.
Цитирай

София

Мнения: 5 000

П.П. Преди да правиш каквото и да е с рибката...Остържи я под течаща вода,за да паднат финните люспи които рибата има....
Пъстървата е с кожа  Rolling Eyes
Следващият път я остържи и ще видиш какво ще падне  Laughing Laughing Laughing
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Аз кожа не ям нито рибешка, нито пилешка (само свинска на бекон или сланинка)  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз кожа не ям нито рибешка, нито пилешка (само свинска на бекон или сланинка)  Laughing
35 35 35 35 35 35 Мдаааа,и аз така предпочитам,но и рибешка не отказвам  Laughing Laughing Laughing
Може да не ядеш,но да знаеш,че пъстървата има мъъънички финни люспи.Доста хора познавам,които не ги махат при готвене....Аз ги остъргвам задължително.
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983
Аз не я остъргах, вече я сложих във фурната, ще видим как ще стане и ще знам за следващия път  Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ще стане - ЕКСТРА!   chef
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434

Може да не ядеш,но да знаеш,че пъстървата има мъъънички финни люспи.Доста хора познавам,които не ги махат при готвене....Аз ги остъргвам задължително.
Ох, откъде го измисли сега ще трябва да я чистя  ooooh! Тези люспички не се ли препичат/препържват при готвене  Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 5 000

Може да не ядеш,но да знаеш,че пъстървата има мъъънички финни люспи.Доста хора познавам,които не ги махат при готвене....Аз ги остъргвам задължително.
Ох, откъде го измисли сега ще трябва да я чистя  ooooh! Тези люспички не се ли препичат/препържват при готвене  Mr. Green
Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
хи-хихихихи.... 35 35 35 35
Не е трудно,както с другите люспи.Спокойно! Само остъргваш с ножа под течаща вода и те падат....
Цитирай

София

Мнения: 3 444
Пека я със зехтин и сол под фолио, 10-15 минути преди да я извадя от фурната махам фолиото. Много обичам и пъстърва на скара.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора