Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 98
Здравейте настояще и бъдещи мами Simple Smile
След няколко месеца ми предстои раждане, но не съм на ясно дали да се съгласия да ми "пуснат" окситоцин или да се подпиша, че не желая такъв.
Та ще се радвам, ако ми дадете мнения и съвети, с които да ми помогнете да взема моето окончателно решение.
Благодаря на всички Hug

# 1
 • Мнения: 1 091
Какви са мотивите ти да не искаш? Вариант е да не подпишеш листа за съгласие и така се предполага че са длъжни да те питат за всичко което ти дават по време на раждане.

# 2
 • slovenia
 • Мнения: 805
 Peace
На мен ми сложиха такава система. Не знам дали тя повлияла с нещо.
Казват че ускорява процеса, но казват и че го прави по-болезнен. При мен наистина го ускори - родих за 4 часа. А чак толкова болезненео не беше.
Ако сега ми предложат ще поискам. Само дето тук в Словения не се практикува май - тук са привърженици на напълно естествения процес.

# 3
 • гр.София
 • Мнения: 62
Абсолютно за с две ръце!!!

# 4
 • Мнения: 336
И с двете ми раждания бях с окситоцин. Наистина казват, че боли повече, но пък ускорява.Втория път уж нямаше да ми слагат, но след 4 часа болки само с 4 см разкритие, акушерката ми каза - така и така те боли, поне да има ефект - и хайде системата. След 1 час родих. Така че съм ЗА!
Леко и безболезнено раждане!

# 5
 • Мнения: 4 202
Какво значи ЗА или ПРОТИВ? Има ситуации, които налагат включването на система. Примерно, на мен ми изтекоха изнвиделица водите 23 дена преди термина. Нямах родова дейност и нито сантиметър разкритие. Е, изчакаха няколко часа, слушаха тоновете на бебето и накрая ми поставиха система. Родих четири часа по-късно и съм повече от доволна. Болеше ме в пъти по-малко от първия път, може би защото ми е второ раждане, знам ли.  Rolling Eyes

# 6
 • Мнения: 2 131
На мен ми включиха система - не знам точно с какво, но подозирам, че нещо подобно. Защото ми изтекоха водите, а нямах никакви контракции. Родих за два часа. За мен болката далеч не беше чак толкова страшна, колкото я описват.

# 7
 • Мнения: 9 817
И на мен ми вляха система окситоцин.
Не знам доколко направи раждането по-болезнено, но знам, че го ускори.
А и наистина:
Какво значи ЗА или ПРОТИВ? Има ситуации, които налагат включването на система. .....

# 8
 • София
 • Мнения: 98
Значи, мотива ми е, че с окситоцин раждането е по-болезнено.
А имам предвид естествено и неусложнено раждане, а не "  ситуации, които налагат включването на система. .....", за тогава въпроса ми е излишен.
 
 

# 9
 • Плевен
 • Мнения: 239
Какво значи ЗА или ПРОТИВ? Има ситуации, които налагат включването на система. Примерно, на мен ми изтекоха изнвиделица водите 23 дена преди термина. Нямах родова дейност и нито сантиметър разкритие. Е, изчакаха няколко часа, слушаха тоновете на бебето и накрая ми поставиха система. ....
Лекарите са тези, които преценяват, а не ти. Има хиляди рискови ситуации при едно раждане и точно за това са лекарите. И аз категорично не исках секцио, ама като паднаха тоновете искам, не искам ми го направиха.
Просто им се довери.

# 10
 • Мнения: 518
На мен не ми сложиха и се чудя защо!? А имаше нужда - 12 часа ме болеше без резултат.  На края и тоновете на бебето отслабнаха и по спешност ме качиха на магарето - теглиха я с форцепс , посиниха ми ребрата от натискане. В последните 4 часа преди раждането ме блъскаха само с бузколизин, от който временно си загубих зрението, просто замъглява всичко пред теб. Виждах очертания разни и нищо в детайли. Но не намалява болките, казват че отпускал шийката на матката. Така че, аз съм ЗА!  Peace Не я отказвай, дори си я поискай!
Благодарна съм на Господ, че бебенцето ми е живо и здраво и няма последствия от форцепса!

# 11
 • София
 • Мнения: 11 370
Аз родих с планирано секцио и въпреки това ми пуснаха окситоцин на система преди него. Казаха, че спомага за контрахирането на матката и свиването й след раждането. Така че преценката за или против е на лекарите, а не на родилката. Има ситуации, които ти не можеш да оцениш поради незнанието си на материята.

# 12
 • Мнения: 8 469
Така че преценката за или против е на лекарите, а не на родилката. Има ситуации, които ти не можеш да оцениш поради незнанието си на материята.

и аз така мисля.
чудя се на мен защо ми сложиха след като си бях с контракции и 5 см разкритие като отидох в болницата и болеше зверски от системата, родих 5 часа по-късно. предполагам, че иначе щях да родя 7 часа по-късно, но така или иначе имам доверия на доктора, който ме изражда, той е преценил най-добре

# 13
 • Мнения: 518
Значи, мотива ми е, че с окситоцин раждането е по-болезнено.
А имам предвид естествено и неусложнено раждане, а не "  ситуации, които налагат включването на система. .....", за тогава въпроса ми е излишен.
 
 

Честно да ти кажа, няма безболезнено естествено раждане - така и така ще те боли, едва ли ще усетиш, че с окситоцина ще те боли повече. Въпроса е колко дълго ще те боли? Ето мен ме боля цели 12 часа и повярвай, видяха ми се като 12 дни. После бях ужасно уморена - след като родих направо заспах на магарето докато минат теза 1-2 часа през които трябва да си останеш там за наблюдение и през които по принцип се забранява заспиването. Друго е да те боли 4 часа, да знаеш!!!

# 14
 • Мнения: 8 469
боли доста повече. разбрах го тъй като акушерката, която беше с мен в предродилна увеличаваше и намаляваше притока от системата. като го намалеше болеше силно, но търпимо. като увеличеше направо крещях от болка, единия път имах чувството, че изпадам в безсъзнание от болката.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт