Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-10 от 10 отговора

Под звездите

Мнения: 352
Момичета,имам много шипки и изкам да направя вино,но незная как.
Ако има някой,който може да ми помогне нека ми напише рецептата подробно.
Цитирай

София

Мнения: 4 993
Две шепи шипки се счукват (ако са сухи) или нарязват(ако са пресни),слагат се да врат около 15-ина минути.Оставя се да изстине,прецежда се и се подслажда на вкус.Налива се в някаво шише(аз пълня в 3 литрово от лимонада "Горна Баня" ) и го оставяш капачката незавита(за да може да "диша".....След около седмица до 10 дена е готово.

П.П. Шипките може да се използват за още една доза.....
Цитирай

София

Мнения: 246
Малко извън темата за виното, но лятото ме гощаваха със зелева салата с оцет от шипки - страхотно беше !
Цитирай

София

Мнения: 4 993
Малко извън темата за виното, но лятото ме гощаваха със зелева салата с оцет от шипки - страхотно беше !
И на мен миналата зима ми остана една бутилка,която не изпихме бързо и вкисна....Стана си оцет....Изядохме го на салати по същия начин.... Laughing Laughing Laughing
Цитирай

Под звездите

Мнения: 352
TheNMaster,благодаря за рецептата ще я пробвам.
Цитирай

София

Мнения: 9 590
Майка ми го прави в дамаджана. Слага шипките, захар и налива гореща вода. И оставя до парното на топло да си ферментира.
Цитирай

София

Мнения: 4 993
Майка ми го прави в дамаджана. Слага шипките, захар и налива гореща вода. И оставя до парното на топло да си ферментира.
И така става,ама остават власинки от шипките  и не ми допада(въпрос на вкус,разбира се)....Затова аз прецеждам отварата....
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 5 993
колко шипки на литър вода? newsm78

виното после киселее ли?
какво става на цвят? като розе ли?
Цитирай

София

Мнения: 4 993
Асе,аз слагам две пълни шепи шипки на 1 1/2 вода.По толкова правя за един път,защото "виното" не е много трайно и трябва да се пие бързичко.Не е хубаво да се държи в хладилник,разрушават му се витамините....Ако преседи,тогава започва да киселее.
На цвят е ..... по-скоро като чай  Laughing Laughing Laughing ,но с по-розов ...Винен отенък Laughing Laughing Laughing
« Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 09:14 от TheNMaster »
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 5 993
мерси  Hug

уикенда ще видя има ли в парка шипки  Crazy
нали шипката е дива роза?
да не набера нещо друго newsm78
Цитирай

София

Мнения: 4 993
същото  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-10 от 10 отговора