Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

varna

Мнения: 112
Днес купих калмари,нарязани на шайби ,с готова панировка.Оставаше само да ги изпържа ,да ама не.Станаха страшно жилави.Каква е причината,бясна съм! #Cussing out
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Пържи ли ги в много мазнина и в добре загрята?
Цитирай


Мнения: 2 846
Аз за това не купувам, защото калмарите са много капризни, малко да ги изтървеш и стават кофти.
Цитирай

varna

Мнения: 112
Пържих в много мазнина и силно загрята ,но.....
Цитирай


Мнения: 8 592
Пържих в много мазнина и силно загрята ,но.....

stefi.1979 , сетих се, че имаше темичка за особеностите при приготвяне на калмари, може да ти е от полза. Пърженето трябвало да е съвсем за кратко. Самата аз не съм пържила калмари.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
Стефи от кои калмари купи ?
Цитирай

varna

Мнения: 112
Благодаря ви!От това което прочетох в темичката за калмарите,разбрах че трябва да са пресни,а моите бяха замразени.
Цитирай

София

Мнения: 3 477
Това, че са замразени няма проблем. Трябва първо да ги потопиш във вряла вода, по-точно да ги вариш известно време, иначе стават като гума. Ние също сме купували много калмари, много ги обичаме. Даже последния път купихме замразени, мини калмари. Станаха много вкусни newsm44
Цитирай


Мнения: 1 445
Благодаря ви!От това което прочетох в темичката за калмарите,разбрах че трябва да са пресни,а моите бяха замразени.
Аз също замразени съм правила, от полуфабрикатите /на шайби/,
но в много и сгорещено олио - сполучливи станаха  Thinking
Цитирай


Мнения: 223
Не е причината, че не са сварени предварително или че са били замразени! Проблемът е в това, че си ги пържила повече от необходимото време Wink. Достатъчно им е съвсем кратко потапяне в нагорещена мазнина и са готови.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Не е причината, че не са сварени предварително или че са били замразени! Проблемът е в това, че си ги пържила повече от необходимото време Wink. Достатъчно им е съвсем кратко потапяне в нагорещена мазнина и са готови.

Точно  Peace Мъжът ми обича и редовно купуваме или от готовите (рядко, понеже са основно само панировка  Crazy) или замразени, или пресни цели туби... Никога не стават жилави, тънкостта е просто да се пържат съвсем малко. Всички морски дарове не търпят продължителна топлинна обработка, стават жилави, да. И готовите замразени шайби не се топят в гореща вода, пържат се директно. Размразяват се само целите  Peace
Цитирай

София

Мнения: 197
Искам да приготвя от малките туби - калмари, на скара, трябва ли да ги сваря малки преди скарата, или директно пълнежа и на скарата?
Цитирай

София

Мнения: 28
Винаги когато съм купувала готови панирани калмари са жилави купи си цял калмар режеш го на тънки шайби после ги овалваш всяка по отделно в яйце и после в смесени брашно и галета и пържиш винаги стават много хубави и много са вкусни да си ги топнеш в майонеза.
« Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 17:56 от bri »
Цитирай

Milano / Como

Мнения: 3 388
На скарата аз ги слагам размразени  Peace

Правим съ6о не6о мн вкусно: нарясани на шайби калмари,  леко заду6ени в тиган със зехтин и домати (белени)- перфектен ( много вкусен, бърз и лесен) сос за паста   chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.