Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • v raq...
 • Мнения: 94
Ще се опитам да бъда максимално кратка.
Омъжена съм от скоро, с мъжа ми сме заедно от 2г. В началото той не искаше да ме запознава с майка си, защото тя все не одобрявала приятелките му.
Обаче неочаквано като се запознах с майка му си паснахме адски много. И в други теми съм писала, че жената е страхотна и страшно много я обичам. И двете с нея не работим и в общи линии всеки ден сме заедно. Моята майка живее в друг град, вижда ме се рядко, но за сметка на това се чуваме всеки ден по телефона. И аз естествено и разказвам за свекърва ми и колко много се разбирам с нея и така. Тук малко технически данни - свекърва ми е на 45г. със силикон, други пластични интервенци и изглежда много добре. Майка ми съвем обикновенна жена на 48г.
В следствие на тези 2г. в които съм с мъжа ми възприемам свекърва ми като най-добрата ми приятелка, говоря си с нея на абсолютно всички теми/нещо което с майка ми не съм правела/ и се чувствам много добре в нейната компания.
И така проблема настъпи преди няколко дни, когато беше рожденния ден на мъжа ми. Майка ми дойде и бяхме излезли 3-те майка ми, свекърва ми и аз по магазините и на кафе. Майка ми претендира, че съм я била изолирала и съм си говорила само със свекървата което не е вярно!
Вечерта на рождения ден свекърва ми направи едно изречение - че съм дъщерята, която никога не е имала, при което майка ми пред всички гости се изцепи "но все пак това си е моята дъщеря" #2gunfire #Cussing out Sick.Много кофти се получи...на следващия ден майка ми си замина и от тогава ме е направила на 5ст. по телефона как съм я била пренебрегвала, как съм говорела само за свекърва ми, едва ли не съм я обичала повече и от мъжа ми. И все глупости в тоя род. И тъй като със свекърва ми ще ходим на екскурзия до Малта..сега майка ми ми е сърдита и въобще не и се е говорело с мен. Sick
Естествено аз много обичам майка си...тук съм описала само част от поведението, просто стана много дълго/за което Ви се извинявам/!

# 1
 • на Зеления път към Стария Светльо
 • Мнения: 1 750
Осиновете ме Mr. Green

# 2
 • Мнения: 15 756
Ок, чудесно е че се разбирате толкова добре със свекърва си (интересно ми е защо на 45г не работи, но това е друга тема.).
Но в крайна сметка при гостуването на майка ти е трябвало да и обърнеш малко повече внимание. Нея не я виждаш всеки ден, докато със свеки сте постоянно заедно, както сама го казваш. Нормално е според мен жената да се почувства малко пренебрегната, дори и на теб да ти се струва, че не си го направила.
Извини се и толкова, не е много трудно да се направи.

# 3
 • v raq...
 • Мнения: 94
Мъжа ми и свекър ми имат голям семеен бизнес и ние с нея не работим само помагаме тук там ако се наложи нещо.
Във въпросния ден майка пристигна сутринта - до следобеда/15ч./ сме били само двете. После излязохме със свекърва ми. После бяхме с гостите. На другия ден преди да си замине сме били пак 3-4 часа само двете смятам, че съм и обърнала достатъчно внимание.

# 4
 • v raq...
 • Мнения: 94
Майка ми няма да има против да те осинови сигурно Laughing Laughing Laughing Laughing

# 5
 • София
 • Мнения: 63
Разбрираемо е,че заради обстоятелствата - се виждаш по-често със свекърва си, отколкото с майка си и че си станала толкова близка с нея. Но честно казано, (макар че все още нямям детенце, колкото и да се опитваме с мъжа ми) и аз да бях на мястото на твоята майка - и аз щях да се обидя. Да не кажа по-силна дума. Ревнива съм (не ме упреквайте, моля, всеки си има своите недостатъци) и знам, макар че все оше нямам дете, че ще реагирам така.
А за да не се чувста зле майка ти - намери повече време за нея - дали по телефона да си споделяте повече, дали да идете за 1 уикенд само двете някъде и недей толкова много да говориш за свекърва си.
Не забравяй, че имаш 1 майка и колкото и да се разбираш със свекърва си - тя никога няма да даде всичко за теб, както би нашравила родната ти майка. Тя е една - никога не го забравяй.

# 6
 • v raq...
 • Мнения: 94
milli_vanilli първо ти пожелавам скоро едно детенце  bouquet Аз също още нямам деца и не мога точно да я разбера. Предлага съм и да идем някъде само двете, но тя работи и има само по 1 почивен ден в седмицата и много трудно се измъква от работа. Аз естествено не искам да се карам с майка ми, но мисля, че и нейното държание е доста остро.

# 7
 • Мнения: 0
Още докато четох ми стана ясно откъде идва проблемът. Описала си свекито с нотка на възхищение - силикон, много добре потдържана, с добър бизнес и на всичкото отгоре и стахотна като човек, а за мама  спомена само , че е  една обикновена женица. Майка ти много ясно е усетила въодушевението с което говориш, но не за нея самата, а за другата -майката на мъжа ти!!! Тя може би се чувства изместена и това отприщва нейната майчинска ревност смесена с яд и огорчение.

# 8
 • Горна Оряховица
 • Мнения: 59
Не се притеснявай,ще и мине на майка ти.Вероятно много и е било домъчняло за теб,затова е реагирала така.Струва ми се само на нея да беше обръщала внимание пак щеше така да се получи.А и нали знаеш,че винаги има недоволни.Дори и да смяташ,че си права най-добре и се извини-със сигурност ще се почувства по-добре.А и вземете я и нея на екскурзията,че иначе съвсем ще се нацупи.  Crossing Arms Hug

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 08:23 от adriana112

# 9
 • Utopia
 • Мнения: 258
Claudia_Spensar, ще бъда малко остра в изказването си, но не се сърди - потърсила си съвет, така че трябва да си подготвена да приемеш и критика. Винаги е добре да се види какво мисли и трета страна при проблем между двама души, защото при двамата има емоции, а страничния наблюдател поради липса на такива е по-добър съдник.

Казваш свекървата докато срещна теб била много люта на снахи и с теб - хоп, всичко наред. ОК. Схващам обаче от думите ти, че ти и се възхищаваш някак си, а единственото описание , което даваш за нея е - страхотна, силикон, пластика, не работеща поради материлана и финансова обезпеченост - все качества, достойни за възхищение. Сигурно има и положителни черти жената, незнам. А пък аз да ти кажа - и аз харесвам хора, които ми се възхищават. Дотук всичко звучи логично, нали? И изведнъж идва майка ти и не може да те познае. Според мен тя те е възпитавала по един начин и не е очаквала такъв обрат в ценностната ти система и точно това е проблема, но тя не желае да ти го каже директно, съжалявам за силните думи - според мен си я разочаровала.

Съвет ако искаш - поговори с майка си. Помисли как са ви минали часовете от уикенда заедно - за какво говорихте, как ти се видя тя, и т.н. Тя се радва, със сигурност, че си добре материално, но човешкото се губи някъде ....  Помисли какво искаш да бъдеш ти след 10 години....

# 10
 • София
 • Мнения: 49
Хм, интересна ситуация. Но мисля, че разбирам откъде идва огорчението на майка ти. Не знам дали е така, но ми се струва, че след като си се омъжила стандарта на живот на двете ви коренно се е променил. Ти очевидно разполагаш с възможности, които майка ти няма. Сама казваш, че има само един почивен ден в седмицата, което за мен означава, че работи много. А ти в същото време имаш цялото време за себе си. И го прекарваш със свекърва си. А и говориш за нея с възхищение. Просто на майка ти й е станало мъчно. Тя, разбира се, се радва за живота, който водиш. Но може би някак е почувствала, че те губи. Намери път към нея, убедена съм, че знаеш как.
Хубаво е, че се разбираш със свекърва си. Макар че аз винаги съм била за разумната дистанция, дори когато свекървата е прекрасен човек.
И, разбира се, мисля, че е хубаво една жена да има възможност и сама да се издържа. Не го приемай като критика, моля те. Просто като едно мнение. А и както казваше майката на най-добрата ми приятелка, една жена трябва да може и сама да си изкарва хляба. Защото животът е голям шегаджия понякога и не знаеш утре какво може да се случи.
Ще се оправите с майка ти. Тя наистина се е почувствала изолирана от живота ти. Все едно, че вече няма място в него. Затова е реагирала така. Не й се сърди. По-добре се опитай да разбереш какво чувства.
Знаеш ли, когато се омъжих живеехме в началото с родителите на съпруга ми. Обръщах се към тях с "майко" и "татко". Моята майка така ме беше посъветвала. Обаче когато се събирахме заедно, баща ми много ревнуваше от това обръщение към бащата на съпруга ми. Сега и на двама ни е смешно, защото той е единственият мой татко, но тогава той сериозно се цупеше.

# 11
 • София
 • Мнения: 1 906
И аз разбирам майка ти, мила. Доловила е разликата в отношението ти към двата дзвера (така наричам аз свекървата и тъщата  Twisted Evil).
Но спокойно, ще й мине. Хубавото е, че ти е майка и всичко ще ти прости. Което не е валидно за чуждите хора. Просто й се обади и й кажи, че я обичаш. Или нещо друго мило.

# 12
 • София
 • Мнения: 349
...като покана до Малта , да  речем.

# 13
 • София
 • Мнения: 11 370
Хубаво е това, че се разбираш със свекърва ти, но майката е една. И за мен лично никой друг не може да стъпи дори на малкия пръст на моята майка. В този дух на размисли винаги моето внимание ще е насочено към нея, защото тя е човекът, който ме е родил, възпитал и отгледал. Свекърва ти едва ли ще преживее тежко, ако един ден не е поканена на кафе и разходки. А и щом е страхотен човек - ще разбере и ще се оттегли.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 377
И аз разбирам майка ти, мила. Доловила е разликата в отношението ти към двата дзвера (така наричам аз свекървата и тъщата  Twisted Evil).
Но спокойно, ще й мине. Хубавото е, че ти е майка и всичко ще ти прости. Което не е валидно за чуждите хора. Просто й се обади и й кажи, че я обичаш. Или нещо друго мило.
Това със сигурност ще и стопли сърчицето,аз също бих се чувствала обидена все пак не се виждате всеки ден и явно много я е заболяла,обясни и,че никой не може да я замести,прецтавяш ли си какво и далеч в друг град,сигурно и се къса сърцето там.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт