Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Момичета, имам нужда от съвет.Бременна съм и от 3 месеца съм на работа-на временен трудов договор за 6 месеца. Когато изтекат тези 6 месеца аз ще бъда в 5 месец и се чудя дали ще ме назначат на постоянен трудов договор.Изобщо в какво положение съм? Имам ли някакви права.Първата ми бременност беше с ужасно повръщане и се чувствах отвратително през цялото време.Може би и сега ще е така и дали ще ме траят като почна с болничните?Моля ви отговорете ми.

# 1
  • Мнения: 7 192
Здравей!След 6-я месец договора ти автоматично става постоянен!А относно болничните можеш да си вземеш,но ако нямаш прекъсване на трудовия стаж през последните 6 месеца.Ако съдя по написаното ти имаш прекъсване и болничен ще можеш да излезеш едва в 6-я месец PeaceНадявам се да съм ти обяснила правилно.Успех и безпроблемна бременност Hug

# 2
  • София
  • Мнения: 1 352
Здравей!След 6-я месец договора ти автоматично става постоянен! - ако работодателя не прекрати договора и продължиш да работиш след изтичане на уговорения срок 5 или повече дни.
А относно болничните можеш да си вземеш,но ако нямаш прекъсване на трудовия стаж през последните 6 месеца.Ако съдя по написаното ти имаш прекъсване и болничен ще можеш да излезеш едва в 6-я месец - можеш да излезеш болничен ако имаш 6 месеца осигурителен стаж въобще т.е този стаж не е необходимо да е точно преди болничния PeaceНадявам се да съм ти обяснила правилно.Успех и безпроблемна бременност Hug
При прекратяването на срочен трудов договор или на трудов договор със срок на изпитване разпоредбата на чл. 333 от КТ, предвиждаща закрила при уволнение на бременна служителка не намира приложение. Това, че към момента на изтичане на срока на договора ще си бременна не е пречка работодателя да ти прекрати договора т.е всичко зависи от добрата воля на работодателя ти.

# 3
  • Мнения: 2 908
Трудовият договор не се променя автоматично в безсрочен,работодателя ти го променя,затова зависиш от добрата му воля-нямаш никакви права сега точно,преди да изтекат 6-те месеца-както anii_ta го е казала.

# 4
  • Плевен
  • Мнения: 707
Бях в същото положение, излязох в болничен че имах тежка браменност и след месец ми пристигна вкъщи прекратяване на трудовия договор. Въпреки, че бях бременна и в болничен имали право защото съм на изпитателен срок.   #Cussing out #2gunfire Но аз си знаех, че дори да изкарам до 6 месец после няма да ми го подновят с постоянен, така че не съжалявам. Добре че буше в началото на бременността, че успях да си намеря фирма да се осигурявам поне. Много е неприятно. Всичко зависи от доброто желание на работодателя, затова те съветвам да говориш с него, да се изясните, ако няма да те назначат после на постоянен поне да имаш време да си намелиш друг работодател да те осигурява. успех!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт