Надявам се някоя мама да може да ми помогне със съвет по следния казус:
След 1 година майчинство се върнах на работа като прехвърлих майчинството на свекър ми. За съжаление излизането ми по майчинство съвпадна с приемането на минималните браншови прагове. По съвет на "счетоводителката "  за 1 месец  преди раждането не било нужно да ми коригира статуса - и всъщност ме осигуряваха на ниска позиция Търговски помощник на 130лв. При връщането ми на работа след 1 година и по договорка с шефа ми тази позиция беше коригирана на аналитичен специалист - каквато съм и всъщност. По ведомост по фиш всичко е наред - пише че ме осигуряват на 350 лв. Дотук всичко е наред до вчера когато моя приятелка / секретарката на фирмата е подслушала разговор между Личен състав и Счетоводителката, че тъй като не са подали зачвление до Нои за промяна на позицията а едновременно с това са ми внасяли по -високи осигуровки и то с иформация че съм аналитичен специалист НОИ име съставил акт за нарушение. И двете търсят как да се оправят със ситуацията.
На пръв поглед нещата са ясни : Плащат си глобата и нищо не е в мой ущърб.
Да, но доколкото познавам тези 2 персони биха могли да направят някаква измама - като например да кажат че всъщност съм търговски помощник но с по-високи осигуровки само и само да да не разбере шефът ни и да не платят глобата.
От друга страна не мога да отида при него само с голословни твърдения и информация от подслушани разговори.
Много моля, някой да ме посъветва къде точно да отида в НОИ , за да получа информация за точното състояние на нещата, за да мога вече с факти да разговарям с шефа си.