Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 ноем. 2008, 09:47 ч.

за Невролакс и бременност?

  • 2 373
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 217
Здравеите,
от няколко месеца чета този страхотен форум...не съм очаквала,че ще намеря  толкова необходима и изчерпателна информация...Благодаря на създателите му и на всички,които споделят мнения....
Имам един въпрос....Искаме да имаме бебе...от 1 месец правим опити...е първия път не стана,....но продължаваме....та имам алергия-Уртикария и през ден взимам НЕВРОЛАКС...много се притеснявам....ако забременея,това лекарство ще има ли странични ефекти?говорила съм с няколко доктори-просто приятели...и те вдигат глава...и незнаят...та ако има тук някои с моя проблем ще се радвам да разбера...как да деистваме от тук насетне?

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 15:43 от ambur

# 1
  • Мнения: 41
Пише се Уртикария ,успех! 

ДЕЙСТВИЕ


Невролакс премахва страха, напрежението, безпокойството. Притежава успокояващо (седативно), противоалергично (антихистаминово), и антиеметично (противоповръщащо) действие. Води до разхлабване на гладката мускулатура и понижаване на кръвното налягане. Приет в по-големи дози е възможно да доведе до намаляване количеството на отделената урина. ПОКАЗАНИЯ
Прилага се за намаляване на безпокойството, напрегнатостта и възбудимостта при емоционален стрес и невротични разстройства, както и в комплексното лечение на заболявания, при които е налице тревожност. Подходящ е за облекчаване на сърбежа при алергични заболявания (хронична уртикария, атопични и контактни дерматози), както и за премедикация в анестезиологията.


ИНФОРМАЦИЯ. НЕОБХОДИМА ПРЕЛИ УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ
 
 
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

• Свръхчувствителност към лекарственото и/или някои от помощните вещества на продукта

• Закритоъгълна глаукома

• Доброкачествена хиперплазия на простатата

• Нарушения в отделянето на урината

• Бременност

• Дихателна недостатъчност

• Порфирия

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Продуктът не се приема едновременно с алкохол, МАО - инхибитори. Потиска позивите за повръщане и така може да затрудни диагностицирането на апендицит, да прикрие признаци на токсичност при предозиране на други продукти.
Продуктът може да промени резултатите при изследването на някои лабораторни показатели (фалшиво повишаване на 17-хидрокси-кортикостероиди в урината, фалшиво-негативно отчитане на кожно алергичните тестове), поради което лекарят провеждащ изследването трябва да бъде информиран за приема на лекарството. Кожно алергичните тестове се провеждат не по-рано от 72 часа след прекратяване приема на продукта, поради възможност за потискане на реакциите на кожата спрямо хистамин.
Възможно е да маскира увреждащия слуха ефект на някои продукти (аминогликозиди). Невролакс може да провокира повишена чувствителност към светлината.

При едновременно лечение с хемокоагуланти е необходимо контролиране на показателите на кръвосъсирването.
ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Невролакс засилва ефекта на потискащи ЦНС продукти (алкохол, барбитурати, хипнотици, опиоидни аналгетици, анксиолитици, МАО-инхибитори, антихистаминови продукти невролептици), което налага намаляване на дозата. Намалява ефекта на апоморфин, който провокира повръщане и се използва при лечение на отравяния. Продуктът потенцира действието на атропин и трицикличните антидепресанти. Невролакс променя антиконвулсивния ефект на фенитоин.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ПРИ СПЕЦИАЛНИ ГРУПИ ПАЦИЕНТИ

Възрастните пациенти са с повишена чувствителност спрямо действието на продукта (повишена възбудимост на ЦНС, склонност към гърчове), което налага намаляване на дозите.
Не е желателно продуктът да се прилага при пациенти с нарушено освобождаване на стомашно-чревния тракт, болни с епилепсия, тежки нарушения в сърдечната и нервно-мускулна проводимост, чернодробните и дихателни функции.


ПРИЛОЖЕНИЕ ПРИ БРЕМЕННИ И В ПЕРИОДА НА КЪРМЕНЕ

Не се прилага по време на бременност и в периода на кърмене. Може да предизвика необичайно раздразнение и възбуда при кърмачето.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Не се прилага при пациенти, чиято дейност изисква повишено внимание, бързи психически и двигателни реакции.

ДАННИ ЗА ПОМОЩНИТЕ ВЕЩЕСТВА

В състава на помощните вещества е включено пшенично нишесте, което представлява опасност за хора с глутенова ентеропатия.

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРАВИЛНАТА УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ
 
ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

• възрастни - дневна доза 50 - 100 mg четири пъти дневно; при пруритус се препоръчва началото на лечението да започне с доза 25 mg приета вечер и при нужда дозата да се повиши до 75 - 100 mg, разделена в няколко приема;

• деца над 6 год. - 12,5 - 25 mg дневно; при необходимост дневната доза може да бъде повишена до 50- 100 mg, в 3 или 4 приема; Лекарствената форма не е подходяща за деца под 6 годишна възраст.
За премедикация в анестезиологията:

• при възрастни - 50 - 100 mg еднократно дневно;

• при деца: 0.60 mg/kg т.м. еднократно дневно.

При възрастни пациенти лечението започва с по-ниски дози като повишаването на дозата е постепенно до настъпване на желания ефект. Продължителността на лечението не следва да надвишава 4 месеца. Прилага се перорално по лекарско предписание. Лекуващият лекар е необходимо периодично да контролира ефективността на лечението и индивидуалния отговор на пациента.
Предозиране

Симптомите на предозиране са предимно от страна на стомашно -чревния тракт и ЦНС - гадене, повръщане, нарушения в движенията, треперене, възбуда, повишение на телесната температура (по-често при деца), при възрастните по-често се наблюдава потиснатост сънливост, кома. В тези случаи приемът на продукта незабавно се прекратява. Лечението се провежда със симптоматични средства.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

От страна на нервната система - най-често се наблюдават сънливост, отпадналост, слабост, замаяност, нарушения в равновесието, шум в ушите, главоболие, парастезии, двойно виждане.

От страна на гастро-интестиналната систма - сухота в устата, запек, стомашен рефлукс, загуба на апетит, гадене, повръщане, диарични изхождалия, болки в областта на стомаха.

От страна отделителната система - затруднения в уринирането, задръжка на урината,

Алергични реакции - кожни обриви, фоточувствителност.

Други - сгъстяване на секретите в дихателната система, забавяне на сърдечната дейност, понижаване на кръвното налягане, намаляване броя на белите кръвни клетки и еритроцитите.

СЪХРАНЕНИЕ

Съхранява се на сухо и защитено от светлина място при температура под 25°С.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца!


СРОК НА ГОДНОСТ

3 (три) години от датата на производството.


# 2
  • Мнения: 217
грешка

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 13:55 от ambur

# 3
  • Мнения: 217
грешка

# 4
  • Мнения: 41
каква грашка?


Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 12:42 от divi4ka

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт