Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 244
Здравейте момичета!

Хич не ми се иска да пиша тук... толкова много съм ви чела... без лоши чувства...  Love

Оптитваме немного сериозно от 8 мсеца и съвсем сериозно от 4 ... аз съм а 32, а той на 38... и двамата нямаме предишни бременостти. Мисля, че е време зз изследвания. Моля да ме насочите към доктор за пълно хормонално изследване за мен и спремпграма за него.  Трябва ми дата за петък - 14.10. защото, ще е 3ти ден след МЦ....ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ!
П.П. Става дума за София.

П.П.П. Четох много за началото на този форум ииии...  ви се възхищавам момичета! Дано на никого не са налага да мине през това.... поне аз се надявам, въпреки, че не мисля, че ще ми се размине.... ОБИЧАМ ВИ!
« Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 23:32 от mihaella77 »
Цитирай

Хасково

Мнения: 339
Мисля,че при Владимиров правят хормонални и спермограма макар да не си негов пациент.
Ако искаш обади се и попитай Peace
Цитирай

София

Мнения: 6 131
mihaella77, препоръчвам спермограмата да направите в клиника по стерилитет. А и по принцип е добре да се ориентирате към такава, да изберете доктор и да започнете стъпка по стъпка. Това в никакъв случай не значи, че при вас има проблем. Времето на досегашните ви опити не е много. Най-лошото е да се стресирате и двамата на тази тема.
Аз съм пациентка на клиника Щерев. Много съм доволна, всички са много мили, любезни, действат в екип и са професионалисти. Желая ти успех!
Цитирай

софия

Мнения: 4 582
mihaella77 както са ти казали и другите момичета можете да се насочите към клиника по стерилитет.
Също така спермограма може да се направи при д-р Кцаров, който се води един от най-добрите лекари при мъжки фактор.
А ти можеш да пуснеш хормони където си искаш, например Кандиларов. Личната ти лекарка да ти даде направление за някои от гхормоните, понеже за съжаление касата не ги покрива.

 Д-р Кацаров 0888620246, 02/8525852
адрес на частният му кабинет: София, ул." Ш.Петьофи"39

Успех
Цитирай

Бургас

Мнения: 356
mihaella77, препоръчвам спермограмата да направите в клиника по стерилитет. А и по принцип е добре да се ориентирате към такава, да изберете доктор и да започнете стъпка по стъпка.
mihaella77 както са ти казали и другите момичета можете да се насочите към клиника по стерилитет.

 Peace подкрепям изцяло!
Цитирай

София

Мнения: 2 244
Много ви благодаря момичета! Ще послушам съветите ви и в петък ще пиша как е минало.
Цитирай

София

Мнения: 2 244
Здравейте,

Малко се забавих с писането, но сега всички хормони са готови.

Хормони:

LH 7,29
FSH 11,44
Estradiol 54
Prolactin 5,20
Testosteron 0,65
FT4 12,71 - реф. граници - 11,00 - 22,60
TSH 2,207 - реф. граници - 0,35 - 5,00
TAT 10,80 - дo 34
MAT 3,40 - до 12

Имунология:

Анти-кардиолипинови ALC 0,54 - < 1 - отрицателен, 1 - 1,2  граничен, > 1,2 положителен
АнтиБета 2 гликопротеин 0,50 - < 1 - отрицателен, 1 - 1,4  граничен, > 1,4 положителен



Моля за коментар.  Praynig

П.П. Изследванията са правени в клиниката на Щерев на 4 ден от МЦ.
Цитирай

София

Мнения: 2 244
Никой ли няма коментар?

П.П. Спемограмата е: олигоастенозооспермия  Sad Според д-р Андреева, е добре да се повтори, за да сме сигурни в резултатите. Мисля да го съчетая с фоликуметрия, така че ще стане след двайсетина дни.
Цитирай

Хасково

Мнения: 339
За хормоналните нищо немога да ти кажа(съжалявам).
Спермограмата разширена ли беше?
Напиши и процентите на подвижни и неподвижни.
Цитирай

София

Мнения: 2 868
Напиши реф.стойности на репродуктивните хормони но като цяло ФСХ ми се вижда завишено най-вероятно е на горна граница.
Да попитам и аз за спермограмата-разширена ли е,има ли морфология,защо не я публикуваш?
Цитирай

София

Мнения: 2 244
За съжаление нямам реф.стойности на част от хормоните. Преди 2,3 дни ги гледах в една тема, но сега не мога да ги открия. Всичко е в норма май, само ме притеснява разликата между LH 7,29 и FSH 11,44, до колкото разбрах е добре да е 1/1, максимум 1/1,5. Може ли някой да ми обясни какво точно какво изразява тази зависимост?

Спермограмата е обикновена. Микробиологията е перфектна.

Цитирай

The QC to be!!!

Мнения: 3 978
За съжаление нямам реф.стойности на част от хормоните. Преди 2,3 дни ги гледах в една тема, но сега не мога да ги открия. Всичко е в норма май, само ме притеснява разликата между LH 7,29 и FSH 11,44, до колкото разбрах е добре да е 1/1, максимум 1/1,5. Може ли някой да ми обясни какво точно какво изразява тази зависимост?

Спермограмата е обикновена. Микробиологията е перфектна.


Важно е да има референтните стойности и едениците! Ето какво използва моята клиника която е в САЩ, но пак казвам референтните може да са различни:

FSH (day 3)
Follicular 6.2(2.8-11.3)
Mid-Cycle 13.6(5.8-21.0)
Luteal 3.4(1.2-9.0)
Post-menoapusal 90.5(21.7-153.0)
Adult Male 38(0.7-11.1)

Estradiol (day 3)
Follicular 42(ND-160)
Mid-Cycle 133(34-400)
Luteal 93(27-246)
Post-menoapusal ND(ND-30)
Adult Male 29.7(ND-56)

TSH
hypothyroid >4.0
Euthyroid 0.4-4.0 това означава нормално
Hyperthyroid (0.01- <0.4)

Prolactin
Follicular 9.4(1.9-25)
Mid-Cycle 9.4(1.9-25)
Luteal 9.4(1.9-25)
Post-menoapusal 9.4(1.9-25)
Adult Male 6.2(2.5-17)

Зависимоста между FSH и Е2 е по-важна, от това зависи колко добре ще отговориш на стимулацията. Твойто Е2 не е чак толкоз високо, обикновенно под 75 се счита за Ок, но пък FSH ти е малко по завишено. Но е най-добре да седнеш с твоят лекар и да ги разясните тези резултати. Ще ти стискам палци  Praynig Hug


Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.