Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 ноем. 2008, 01:37 ч.
  • Преглеждания  9 211  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
  • Woolton-on-Thames
  • Мнения: 110
Момичета помагайте, спомням си навремето майка ми правеше праскови, круши, сливи и още какво ли не ,но тя в момента е в чужбина а аз не мога да намеря рецептата, моля ви помогнете.Спомням си че се лепят с мармалад и се боядисват със сладкарска боя, но нищо повече, моля дайте ми рецепта и малко обяснения как да ги приготвя как да направя формата.
Благодаря предварително.

Реклама
# 1
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 725
Ето една тема за прасковките  Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=287848.0;all

# 2
  • Мнения: 707
Ако намериш рецептата за прасковките, дето се дълбаеха, а после пълнеха - направи тях. Те са много по-сочни и вкусни!

# 3
  • в капчица роса
  • Мнения: 800

http://images23.snimka.bg/005046060.jpg
 а ако изчакаш до понеделник, ще дам и точната рецепта. Мойте са с пълнеж- домашен крем, орехи и трохите от издълбаното. С пълнеж са много ме хубави и мекички

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 10:00 от Шилан & Шиар

# 4
  • Woolton-on-Thames
  • Мнения: 110

http://images23.snimka.bg/005046060.jpg
 а ако изчакаш до понеделник, ще дам и точната рецепта. Мой те са с пълнеж- домашен крем, орехи и трохите от издълбаното. С пълнеж са много ме хубави и лекички

Много ти благодаря, ще чакам до Понеделник имам време, искам да направя настина нещо хубаво.

# 5
  • Мнения: 224
Прасковки
4 яйца
4 каф. ч. захар
2 каф. чаши олио
2 каф. чаши прясно мляко
1 ч. л. амон. сода
2 ванилии
Брашно, колкото поеме
шипков мармалад
боя за сладки
захар за поръсване

Яйцата и захарта се разбирват до побеляване. При непрекъснато бъркане е прибавя олиото на части, прясното мляко в което е развоена ам. сода и брашното, за да се получи гъста каша. Оставя се да престои 2,3 часа. След това се замесва средно твърдо тесто и се оформят топчета, колкото орех. Нареждат се в слабо намазана тава с равно дъно на разстояние едно отдруго, за да не се слепят. Пекат се в умерено силна фурна до лео порозовяване. След като изстинат, се издълбават от долната страна пълнят се смармалад, поставя се бадемова ядка и се слепат с белтък-две по две. Боядисватсе с четчица със слабо жълто ил розово цветен захарен сироп. Овалат се в захар. Там, където са слепени двете сладки, се забожда листенце от чемшир.

Това е рецептата.  Не сме я правили точно от онова време  Embarassed с това избилие в магазините. Но аз съм фен на всичко домашно. Сподели резултата  Hug

# 6
  • При най-страхотния мъж...
  • Мнения: 8 199
valia001 , не знам рецептата на Шилан & Шиар ,но ето рецептата от моята майка...стават страхотни.

Праскови
4 яйца
2 ч ч захар
1 ч ч олио
1 ч ч прясно мляко
1 ванилия
1 ч л амонячна сода
брашно,да се меси
От всички продукти се прави тесто,правят се топчета и се пекат.Като изстинат, с ножче внимателно се издълбават откъм плоската страна.Пълнят се с крем и се слепват .

Крем
700 мл прясно мляко
1 ч ч захар
2 с л какао
трохите от издълбаването
1 ванилия /ч л ром,коняк/

Получените праскови се потапят в жълта и червена сладкарска боя,овалват се в захар.
Майка ми им слагаше по клонче чемшир за дръжка.

джиджи биджи , писали сме заедно...
Малко се различават рецептите
valia001 ,която и да направиш,сподели дали ти е харесала...

# 7
  • Woolton-on-Thames
  • Мнения: 110
valia001 , не знам рецептата на Шилан & Шиар ,но ето рецептата от моята майка...стават страхотни.

Праскови
4 яйца
2 ч ч захар
1 ч ч олио
1 ч ч прясно мляко
1 ванилия
1 ч л амонячна сода
брашно,да се меси
От всички продукти се прави тесто,правят се топчета и се пекат.Като изстинат, с ножче внимателно се издълбават откъм плоската страна.Пълнят се с крем и се слепват .

Крем
700 мл прясно мляко
1 ч ч захар
2 с л какао
трохите от издълбаването
1 ванилия /ч л ром,коняк/

Получените праскови се потапят в жълта и червена сладкарска боя,овалват се в захар.
Майка ми им слагаше по клонче чемшир за дръжка.

Това звучи прекрасно, много благодаря , много сте услужливи ще ги направя и ще споделя резултата.Дайте ми и други идеи ще ги нося в Англия иска ми се да впечатля чужденците, приемам всякакви идеи.Благодаря.

# 8
  • При най-страхотния мъж...
  • Мнения: 8 199
Ето ти още едни бисквитки от едно време...Майка ми ги правеше всяка Нова Година и първи изчезваха...

Розички
/за шприц/

1 ч ч захар
1 ч ч маргарин /тя ги правеше с мас,ставаха много меки/
1 амонячна сода
1 яйце
2-3 с л кисело мляко
2-3 с л олио
брашно,да стане по-твърдо тесто


Омесва се тестото,половината може да се оцвети с какао.Правят се розички с шприц или голям накрайник...и се пекат.Могат да се поръсят със пудра захар.

Като престоят 1-2 дни,стават много мекички...

# 9
  • в капчица роса
  • Мнения: 800
обещала бях и мойта рецепта, ето с малко закъснение:


3 яйца
1 и 1/2 чаша захар
1/2 кофичка кисело мляко
1 равна лъжица сода бикарбонат
1 амонячна сода
1 щипка сол
1 ч.ч. олио

около 1 кг брашно

Замесва се тесто, да не е твърдо. Правят се топчета колкото орех,пече се в подмазана тава на 150С. 

Мама и баба го слепват с марпалад. Аз обичам пълнени с домашен крем, орехи и трохи от изстърганотата среда на прасковките.


Потапят се в жълта и вервена боя, овалват се в кристална захар. Може вместо в захар да се овалят в препечено брашно- имитира мъх по прасковата  Simple Smile

# 10
  • в средата на мъглата
  • Мнения: 3 804
и аз ще следя темата  chef

# 11
  • Бургас
  • Мнения: 3 139
Прасковки
4 яйца
4 каф. ч. захар
2 каф. чаши олио
2 каф. чаши прясно мляко
1 ч. л. амон. сода
2 ванилии
Брашно, колкото поеме
шипков мармалад
боя за сладки
захар за поръсване

Яйцата и захарта се разбирват до побеляване. При непрекъснато бъркане е прибавя олиото на части, прясното мляко в което е развоена ам. сода и брашното, за да се получи гъста каша. Оставя се да престои 2,3 часа. След това се замесва средно твърдо тесто и се оформят топчета, колкото орех. Нареждат се в слабо намазана тава с равно дъно на разстояние едно отдруго, за да не се слепят. Пекат се в умерено силна фурна до лео порозовяване. След като изстинат, се издълбават от долната страна пълнят се смармалад, поставя се бадемова ядка и се слепат с белтък-две по две. Боядисватсе с четчица със слабо жълто ил розово цветен захарен сироп. Овалат се в захар. Там, където са слепени двете сладки, се забожда листенце от чемшир.

Това е рецептата.  Не сме я правили точно от онова време  Embarassed с това избилие в магазините. Но аз съм фен на всичко домашно. Сподели резултата  Hug
Това е и моята рецепта Peace
А тези, които се пълнят с трохите от издълбаното, мляко, какао и т.н. потапяхме наполовина в разтопен шоколад и името им беше "Негърско дупе" Crazy

# 12
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Ето ти още едни бисквитки от едно време...Майка ми ги правеше всяка Нова Година и първи изчезваха...

Розички
/за шприц/


Красимира, тези розички дали ще станат за едновремешните шприцове (или както там се казваха) за бисквитки. Ама и аз голямо обяснение направих - с многото накрайници кръгчета, с които се получават най-различни по форма бисквитки. Имам един такъв и все пробвам разни рецепти за бисквитки, но с този шприц нищо не се получава.

# 13
  • в средата на мъглата
  • Мнения: 3 804
Джиджи -направих твоята рецепта-супер стана    chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт