Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Israel

Мнения: 1 366
Момичета, моля да ме извините, ако има такава тема, но не намерих - а наистина търсих.
Имам предвид оня крем, който едно време, като бях дете правеха майка ми и баба ми. Тоест, когато нямаше готов пудинг в магазина или готовите кремчета от типа на "Даноне" (извинете ме, но отдавна не съм в Бг и не познавам продуктите на пазара у вас) ... Ако някой има рецепта ще съм безкрайно благодарна ... Hug
Цитирай

Silicon Valley

Мнения: 216
ето ти за пудинг, а ако искаш за течен шоколад, само си спомням че имаше масло, сухо мляко захар и какао.

http://smittenkitchen.com/2008/02/best-chocolate-pudding/
Цитирай


Мнения: 8 972
maikata, не знам точно кои рецепти са използвали в детството ти, аз имам тези /може би някоя ще ти е позната newsm78/:

първа:
4 с.л. брашно или нишесте + 2 с.л. какао се размиват с 2 ч.ч. вода. Добавят се  3ч.ч. пресно мляко, сгорещено и подсладено с 3/4 - 1ч.ч. захар. Бърка се на огъня до сгъстяване. По желание може да се ароматизира с лъжица ром и да се полее с ванилов сос.

втора:
3 жълтъка се разбиват с 1 с.л. брашно или нишесте и 1 с.л. какао. Прибавят се 1/2л пресно мляко, подсладено с 3/4 ч.ч. захар. Сместта се бърка на огъня до сгъстяване. Бърка се и след сваляне от огъня, докато изстине. Лъжица по лъжица се прибавят разбитите на сняг белтъци , като много леко и внимателно се разбъркват с крема. Може да се поднесе със сметана или ванилов сос.
Цитирай


Мнения: 1 462
точно за този крем се ровя из форума   bouquet
Цитирай

Israel

Мнения: 1 366
Безкрайно съм Ви задължена - благодаря!   bouquet
Цитирай

Home

Мнения: 381
3 жълтъка се разбиват с 1 с.л. брашно или нишесте и 1 с.л. какао. Прибавят се 1/2л пресно мляко, подсладено с 3/4 ч.ч. захар. Сместта се бърка на огъня до сгъстяване. Бърка се и след сваляне от огъня, докато изстине. Лъжица по лъжица се прибавят разбитите на сняг белтъци , като много леко и внимателно се разбъркват с крема. Може да се поднесе със сметана или ванилов сос.
Страхотен десерт е това newsm10
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.