Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Дупница
  • Мнения: 132
За тортичката са необходими около половин килограм малки еклерчета,крем"Какаова фантазия" и крем"Златните мостове"!  Simple Smile

Крем"Какаова фантазия"
-1 ч.ч бита сметана;
-1/2ч.ч маргарин
-1ч.ч кафява захар;
-1ч.ч какао(по рецептата)-аз лично слагам чаша нескуик;
-2 прахчета ванилия;

Маргаринът се разтопява на слаб огън и с непрекъснато бъркане се смесва със захарта и сметаната.Когато се разстопи напълно се изсипват ванилията и какаото.Сместа се разбърква добре и когато изстине напълно се поставя в хладилник за 1 нощ да стегне.


Крем"Златните мостове"
-650мл сметана;
-100гр шоколад;
-захар на вкус;
-15гр нес кафе;
-20гр желатин;
-малко коняк;

Сметаната и захарта се разбиват добре,прибавят се разстопеният шоколад,разтворения желатин,кафето и конякът.Всичко се разбива много  добре.



В подходящ съд се прави 1 ред с еклери,слага се върху тях първо единия крем,после от другия крем,пак еклери и т.н.Трябва да се охлади много добре преди косумация.


П.С. Съжалявам,че немога да покажа снимки,но тортата наистина е невероятно вкусна и никой няма да съжалява ,ако я пробва.

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 17:18 от irkata1984

# 1
  • на границата
  • Мнения: 324
Направо се редят еклерчета във формата, без основа от бисквити или блат, така ли?

# 2
  • Дупница
  • Мнения: 132
Направо се редят еклерчета във формата, без основа от бисквити или блат, така ли?

Да,направо се редят еклерите  Simple Smile

# 3
  • Мнения: 10 089
Да, наистина звучи много вкусно! Копвам си рецептата. Благодаря, irkata1984 bouquet

# 4
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Струва ми се доста връткава,но пък страхотно изкушение.
Ще я направя ,когато се върне щерката ,за да я изкуша с нещо сладко.
Само да попитам,понеже нямам коняк ,може ли да го заместя с уиски?

# 5
  • на границата
  • Мнения: 324
Направо се редят еклерчета във формата, без основа от бисквити или блат, така ли?

Да,направо се редят еклерите  Simple Smile

Страхотно! Ще я направя още утре Grinning Благодаря!

# 6
  • София
  • Мнения: 1 968
На мен пък какаото ми се струва много- 1ч.ч.  newsm78 не става ли горчив крема?

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 7 166
На мен пък какаото ми се струва много- 1ч.ч.  newsm78 не става ли горчив крема?
  Да не е 1 ч.Л.? newsm78

# 8
  • Дупница
  • Мнения: 132
На мен пък какаото ми се струва много- 1ч.ч.  newsm78 не става ли горчив крема?
  Да не е 1 ч.Л.? newsm78

Не момичета,1 чаша си е какаото,но е добре да е по-сладко.Аз слагам нескуик.   bouquet

# 9
  • Мнения: 2 804
Благодаря ти за рецептата, Копвам си я и ще я пробвам.  bouquet

# 10
  • София
  • Мнения: 1 968
Не момичета,1 чаша си е какаото,но е добре да е по-сладко.Аз слагам нескуик.   bouquet
Това е съществена подробност. Нескуик-а е доста различен от истинското какао.

# 11
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Звучи вкусноооооооооо Hug

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 7 166


Не момичета,1 чаша си е какаото,но е добре да е по-сладко.Аз слагам нескуик.   bouquet
  Според мен си струва да натиснеш ''редактирай'' на първия си постинг и да отбележиш тази подробност в рецептата,защото разликата между какаото и нескуика е огромна.Втория хем съдържа захар(а това влияе на вкуса на крема),хем е гранулиран и ще се разтвори,а не,както какаото....
   Редактирай се! Simple Smile

# 13
  • Дупница
  • Мнения: 132


Не момичета,1 чаша си е какаото,но е добре да е по-сладко.Аз слагам нескуик.   bouquet
  Според мен си струва да натиснеш ''редактирай'' на първия си постинг и да отбележиш тази подробност в рецептата,защото разликата между какаото и нескуика е огромна.Втория хем съдържа захар(а това влияе на вкуса на крема),хем е гранулиран и ще се разтвори,а не,както какаото....
   Редактирай се! Simple Smile

Заповедта е изпълнена!  bowuu

# 14
  • Мнения: 350


Крем"Златните мостове"
-650мл сметана;
-100гр шоколад;
-15гр нес кафе;
-20гр желатин;
-малко коняк;

Сметаната и захарта се разбиват добре,прибавят се разстопеният шоколад,разтворения желатин,кафето и конякът.Всичко се разбива много  добре.


[/quote]


Колко захар?




Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт