Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

За или против създаването на подфорум Осиновени към форума Осиновяване

Опции:

* Гласуването приключено: нд, 16 ное 2008, 07:21

 • Враца
 • Мнения: 4 534
Здравейте,
отдавна мисля, че осиновените пишещи в този форум имат нужда от свое местенце, а не само закованата тема. Затова след разговор с администратори предлагам да гласувате за създаването на такова местенце.
Подфорумът ще бъде към този форум, в него ще бъдат темите разисквани от осиновените, темите за търсене на биологични родители и т.н
Искам да уточня, че анкетата и идеята за създаването на този подфорум нямат нищо общо с горещите теми и отношенията осиновители-осиновени от последните дни!

Срокът за гласуване е 10 дни от днес!

# 1
 • Мнения: 1 249
Добро утро Вава,

Мерси за отделеното време и усилия,  както и за обективното и винаги на ниво поведение като модератор.  bouquet

На мен ми е трудно да отговоря. Исках да кажа не, но се въздържах да гласувам.
Аз лично, да пиша и да си отварям душата, повече не бих опитала.
Като имам малко време ще си изтрия поетапно и ще си копирам някъде лично постовете.
Възможно е аз да съм слаба или с по-ограничени възможности, но унижението от помията, която се излива, ми е непосилно. Да си разбиеш делниците и празниците, а тук е засмукваща бездна, после и да те обвиняват, че си подлъгал хората и си вредял и то да го подвърлят завоалирано, неграмотно , арогантно и елементарно -  не си заслужава. Има доста деца, които четат, но да се подложат на това - не си и помислят. а като реално сме добросъвестни и добронамерени - с това още повече дразним и си навличаме гняв. Толкова свестни родители  вече не пишат тук.  Като дойдат нови деца  и не може да се прочете какво е ставало сега, предполагам пак някой ще се излъже да е искрен и да балансира засмукващата дупка тук с живота си. Кръговрат и нищо ново под слънцето.Децата сме като една душа, обречена да обикаля три образа и не е чудно, Cry Cry Cry че не и остава време за нищо и е вечно хиперактивна и отнесена.

Първото дете е обречено да не живее повече, няма как да си запази самоличността, с нея плаща за физическото оцеляване на тялото. (Тук с почуда видях деца, от които родителите не искат тази цена, явно светът се развива). Спряха достъпа до Северна Америка, трият се постове и пр. И това е нормалната защита на общесвото от деца, за които е постигнат консенсус, да ги няма. Не е шега или ирония, моля да ме разберете.

Второ - Има дълг да вдъхне живот на нероденото дете на осиновителите. Хората по правило са изстрадали и са свестни и си заслужава да се стараеш и 40 и 50 години да даваш живот на този призрак, колкото и да боли от влизането и излизането от него. Дори на знам какъв би бил той, но от сърце давам най-доброто, на което съм способна, за да го представя и да зарадвам хората поне малко. Може и да се конкурирам с него, знам ли. Може да е най-глупавото, което съм правила някога, но това е. Так ограбвам децата си, но имам задължения, които като воденичен камък ми е матнала на врата милата био-авторка, за да получи срещу тях свободата си.

А третият е този, който все пак трябва да е в действителността, да си гледа децата, да има връзка с партн*ор, да си почине и да се развива. Е, както става ясно, не му остава много време. А той е супер-добре приет и тук и там и няма нужда да се отделя форум и пр. за него.

Не съм луда, не страдам от раздвоение/разтроение на личността и пр. Образите са символични.
В отделни моменти един от тримата взима превес. Затова искам да знам как се е справила Еднократно и дали с нещо се е справила или са само планове нейното.

НО първото дете у всеки от нас понякога тихо стене и има нужда да  се утеши със себеподобни, за да може да продължи,  но тези разговори не са запред хората и затова едно отделяне за тях не би помогнало, ако и други четат.


Деца, които са с нови бащи, но майката не ги е оставила, осиновени осиновители, осиновени, сега насочващи се към осиновяване, както и немалкото случаи преди десетилетия, при които жена успява да осинови със съпруга си свое дете от извънбрачна връзка и пр. и пр. са други пиеси и  имат други нужди.
И много е нелепо като ни ги пъхате в размазаните от сълзи лица и ги сочите за пример, а когато те сами се дават за такъв, ми иде да викам от мъка и безсилие.


Кой разбрал - разбрал.
Извинявам се искрено и дълбоко  на останалите.


А ако е само информационно в стил "какво, къде, кога" - не мога да преценя.

Шега: Ама ако това е условието да влезе Еднократно и да каже на колко е години и какво е свършила с живота си дотук (и да намеря къде греша и къде съм тъгнала по невярната пътека)  или всичко са само планове - отивам да се запиша да уча ИТ, че аз да направя новия подфорум и да не я изпусна.
На моменти си мисля, че е бъдеща мама, която иска да моделира и проучи как се приема образа на детето, което тя се надява да възпита. А може да са още сто варианта.

Респектирана съм и дълбоко уважавам младите хора, които стават родители чрез осиновяване сега.
 И моите набори също, звъннаха ми да ми кажат какво съм изтърсила  Sunglasses, не само младите, разбира се.
Именно затова сме тръни в очите на някои тук, имненно защото не сме недобронамерени, хулиганстващи и пр. 

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 10:01 от Miraetta

# 2
 • Мнения: 2 123
Ами да, обаче с две условия, които са обосновани от съществуващата практика:
1. Много строг модераторски контрол
2. напомняне и подчертаване, че във форума следва да пишат ПРЕДИМНО осиновени

Не съм вярвала, че ще кажа подобно нещо  Laughing, но го казвам:

трябва да има модераторска забрана за писане на други лица освен осиновени ... Няма да цитирам поредните публикувани простащини, които ме накараха да напиша това.

Употребих няколко дни в търсене на интернет пространство, в което пишат осиновени деца. За съжаление не открих. Мислех да отворя дискусия в Зачатие, но просто не му е там мястото... На специализираните сайтове не се е получило нищо...

Според мен причината не е в липсата на необходимост, а в липсата на толерантност и страха у децата, че отново някой ще им дава посока на мислите...

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 12:46 от Fussii

# 3
 • Враца
 • Мнения: 4 534
Ами да, обаче с две условия, които са обосновани от съществуващата практика:
2. напомняне и подчертаване, че във форума следва да пишат ПРЕДИМНО осиновени
а да имаш предложения как да стане това? защото не се получава, а пъдарите са винаги мразени

# 4
 • Мнения: 2 123
 Mr. Green
Направете мен модератор - дреме ми, че ще съм мразена  Joy

И една рационална идея - всички мнения, постнати в отделните теми на подфорума, написани от хора, които не са осиновени - се режат и се слагат в една обща тема "Коментари".

Така осиновените хем ще имат пространство, в което няма да четат "мъдри мисли на велики хора", хем няма да има цензура (хем ще си личи и общата нагласа спрямо осиновените, което не че е за показване, но може да накара някой да се замисли)

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 13:00 от Fussii

# 5
 • Мнения: 1 843
Леле!

Сложете и телени огради (по 4 метра поне) и зидове, ама по-дебелшки. Модератор - не един, поне пет, с бичове! Малко водолейски хумор на тема свобода, позволен ли е?  Mr. Green

Дали искат или не отделен форум, ще си кажат осиновените, не е моя работа, но би било хубаво да си имат систематизирана разна информация, касаеща именно "децата", а не родителските проблеми/питания/процедури и т.н.

Другото няма да се реши с форуми, подфоруми и обичани или не модератори. Ако сами не се модерираме, ако не се четем, ако си вадим бързо изводи (субективни), а не се питаме: чакай, мари, какво имаш предвид? Ако не се приемаме и ако не приемаме, че хората се променят, променят мисленето си, възгледите си, може би, благодарение И на този форум... зандан да вдигнем, все тая.

Според мен причината не е в липсата на необходимост, а в липсата на толерантност и страха у децата, че отново някой ще им дава посока на мислите...

А с това не мога да се съглася.
Не съм търсила, но наизуст мога да ти посоча едно място, където съм канила лично редица осиновени да пишат, с гаранции, че публикациите им ще останат чисти и недокоснати.
Страх?
Страх изпитваме всички. Аз със сигурност. Да ме разберат погрешно (често се случва), да извадя прекалено лични неща, да използват споделеното срещу децата и мен, да извадя най-болното, най-страшното с цел да помогна, а вместо това да ме осмеят и назидаят... страхове бол. Но изборът е наш. Или пишем, или не пишем. Да роптаем срещу собствените си страхове е най-малкото нелепо.
Такава мярка на защита в подфорум, бих предприела само в случай, че пишещите там наистина са деца, например - под 18 години.
Не става въпрос за това, че не приемам децата в пишещите осиновени "деца".

Иначе ви остават доста крути мерки: постване само от регистрирани потребители, минали през съответната проверка (препоръчани от други гарантирани потребители), допускане в съответния форум с допълнителна парола и изобщо маса регламенти, които... абе, вие си решавайте.


ПП. Ще те разочаровам, Фуска... Асц Скорпион е и моят.
smile3534

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 13:42 от ДарЗаМен

# 6
 • Мнения: 2 123
Не!
щото асц скорпион ще е модератор smile3533

# 7
 • Мнения: 3 673
Против.

Абсолютна загуба на време и място. Колко ще пишат там? 

Да направим и подфорум Осиновители, където осиновителите да си споделят тревогите, без да бъдат нападани. Ситуацията е абсолютно идентична.

Пък някой ако иска да се чувства велик и да избива комплекси, да става модератор, това само ще го направи по-велик в собствените му очи и толкоз.

# 8
 • Мнения: 115

Дали искат или не отделен форум, ще си кажат осиновените, не е моя работа, но би било хубаво да си имат систематизирана разна информация, касаеща именно "децата", а не родителските проблеми/питания/процедури и т.н.

...........................

Не става въпрос за това, че не приемам децата в пишещите осиновени "деца".


За първото си абсолютно права, няколко подтеми тук го подсказват. Вярно е, че си имаме специфични нужди от взаимопомощ и следователно отделен подфорум е добра идея.

За второто - не знам, ДарЗаМен - но нека не лицемерничим, нещата са много ясни. Ето и поста на Кудкудяка го потвърждава, като трън в очите ви сме, а като сме отделно белким ни стане ясно, че имаме повече нужда едни от други, отколкото си мислим.

Всъщност затова гласувах ЗА, въпреки че мразя апартейда  Joy

# 9
 • Мнения: 4 138
аз съм ЗА.
след година  може да обсъждаме и създаването на подфоруми по месеци на осиновяване. токувиж тези, които са осиновени през септември, имат повече какво да кажат Wink

# 10
 • Мнения: 3 673
Абе, Мина, не мога да разбера ти защо генерализираш от моя пост за всички? Точно мен да обвиняваш, че пишещите осиновени са ми трън в очите е меко казано нелепо.

Досега се спирах да го кажа, но, вие, осиновените не можете ли да разберете, че и осиновителите имат нужда да пишат неща, без да бъдат нападани и обвинявани в какво ли не. Досега съм била против в темата на осиновените да пишат осиновители и съм го казвала, ама разберете, че и ние родителите имаме нужда да си споделим неща, без вие да се месите. Честно казано на мен ми омръзна вече, цялата тази ситуация граничи с лудост.

# 11
 • Мнения: 677
Аз не мисля,че трябва да сме отделени.
Защо да не пишат и в нашите теми и родители на по-малките деца.Човек винаги може дори от една дума в писанието да почувства лекота,разбиране за себе си и това вътрешно чувство на успокоение.Аз чета някой неща и когато чувствам вътрешен подтик да споделя или напиша нещо като отговор го правя,независимо дали съм прочела осиновен или родител на осиновен.
Така мисля аз.

# 12
 • Мнения: 1 612
Аз съм против.
Винаги имаш какво да научиш от другите. Това важи и за осиновителите и за осиновените.
Не виждам нищо лошо и едните и другите да изказват мнение по общи въпроси. Аз лично искам да имам поглед и върху двете гледни точки.

# 13
 • Мнения: 115
Абе, Мина, не мога да разбера ти защо генерализираш от моя пост за всички? Точно мен да обвиняваш, че пишещите осиновени са ми трън в очите е меко казано нелепо.

Досега се спирах да го кажа, но, вие, осиновените не можете ли да разберете, че и осиновителите имат нужда да пишат неща, без да бъдат нападани и обвинявани в какво ли не. Досега съм била против в темата на осиновените да пишат осиновители и съм го казвала, ама разберете, че и ние родителите имаме нужда да си споделим неща, без вие да се месите. Честно казано на мен ми омръзна вече, цялата тази ситуация граничи с лудост.

Кудкудяка, нищо лично към теб нямам, просто постът ти веднага след този на Дар и с това съдържание е просто показателен за отношението на някои от вас към нас.

Колкото до това, че вие мамите имате нужда да споделяте неща помежду си, напълно съм съгласна и подкрепям. Ако съм се намесвала с някое мнение е било като майка, а не като осиновена.

Затова е добре да се отделим, па дано мирясаме. Във форума на другите ще можем да четем, без да коментираме, или коментарите - отделно в друга подтема, който иска да чете.

Та толкова беше, момичета, пътя, дето трябваше да извървим помежду си - това беше до кръстопътя, където пътищата ни разделиха - дали от липса на толерантност или на други липси - не знам... Може би след време пак ще се кръстосат, но засега - така е по-добре за всички.

# 14
 • Вън от пространство и време
 • Мнения: 2 277
Още сутринта гласувах "за".

Считам, че по този начин форумът ще бъде по-полезен за всички.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт