Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 585
Как се приготвя свинско  с прясно зеле в тенджера под налягане? Трябва ли предварително да сваря свинското или да го задуша? Колко време се вари?
Опитах да си задам въпроса в тази тема, но е доста стара и не ми позволи. Благодаря ви предварително.

Цитирай

София

Мнения: 10 816
Аз винаги пържа месото преди да го готвя. Не обичам да ми тече кръв в манджата, ако го сложа сурово. Така че го запържи предварително. След това слагаш зелето, месото, подправките и вода, колкото прецениш и вариш.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз го приготвям така:

Леко запържвам месото в мазнина(директно в тенджерата),колкото да се запечата(да си промени цвета от всички страни)+ 1 голям глава лук нарязан като за запръжка.Прибавям нарязаното зеле(ако е прясно е леко претрито с 3-4 щипки сол),1 к.ч. вода.Похлупвам.Когато зелето също си промени цвета,добавям 1 с.л. червен пипер,1 дафинов лист и черен пипер на вкус.Затварям тенджерата и варя 15-20 мин.(след като започне да съска вентила).След като спадне налягането,отварям и прехвърлям в тава.Запичам във фурната за вид и готово.


П.П. Ако зелето е прясно(а не кисело) слагам и домати от консерва или дом пюре,магданоз
Цитирай


Мнения: 7 473
Преди запържвах месото, сега съм на диета и не пържа (разлика особена не виждам).
Слагам зелето(намачквам го със сол) и домати (консерва или пюре), понякога и ориз добавям и подправки(сол,чесън на прах или бульони). За около 35 мин. е готово. Crazy
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Преди запържвах месото, сега съм на диета и не пържа (разлика особена не виждам).

Като е сурово пуска кръв в манджата. Лично на мен ми става  Sick
Цитирай

София

Мнения: 1 585
Преди запържвах месото, сега съм на диета и не пържа (разлика особена не виждам).

Като е сурово пуска кръв в манджата. Лично на мен ми става  Sick
nana77, как ще пуска кръв в манджата?  Laughing Може да е останало малко кръв по месото, но аз затова го мия преди да го готвя.

Благодаря ви за отговорите.
Да питам и друго 1 к.ч. вода ще е ли достатъчна, защото аз като готвя в обикновена тенджера слагам на око и ако е малко досипвам, ама в тази ми е трудно.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ами и зелето ще пусне още вода....Ако искаш сложи 1 ч.ч. за да се застраховаш...В тенджерата под налягане няма откъде да се изпари течност и колкото сложиш-толкова остава.В този случай и зелето ще пусне течност и така....
Аз когато не знаех си слагах вода колкото да го покрие зелето и после като отворя тенджерата  ooooh! Всичко плува в много,много сос...И се налага да изсипвам....
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.