Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора


Мнения: 120
Здравейте!Това е една лесна и вкусна рецепта и понеже днес това ще ни бъде менюто,ще я споделя с вас.Съжалявам че не мога да пусна снимки.
Продукти:500 г свинско месо/или ребра/
5-6 стръка праз лук
1/2 ч.ч. (100мл) червено вино
200 г топено сирене
6-7 бр. печурки
 1-2 с.л.доматено пюре
          Празът се нарязва на едро, а месото се запържва в мазнина, добавя се и виното. Всичко това се прехвърля в глинен съд/може и в съд от йена глас и се пече за 20-25 минути. Гъбите се изпържват в малко мазнина и вода, разбъркват се с топеното сирене и доматеното пюре. След това ястието се отхлупва и се залива с така приготвения сос. Запича за 10 минути без капак. Сервира се с варен ориз или картофено пюре.

Цитирай

Пловдив

Мнения: 450
Задължително ще го пробвам,мъжа ми много харесва всичко приготвено в глинен гювеч,а и в къщи много обичаме праз!
Цитирай


Мнения: 1 282
Ооооо, това съм го правила, много е вкусно! Благодаря ти, че ме подсети, като го направя ще го снимам  bouquet Аз бях сложила и пушен бекон и пушен суджук.
Цитирай


Мнения: 120
Ооооо, това съм го правила, много е вкусно! Благодаря ти, че ме подсети, като го направя ще го снимам  bouquet Аз бях сложила и пушен бекон и пушен суджук.
Това е добра идея,другия път и аз ще прибавя бекон и суджук.
pepika разгледах Твоята кухня и направо нямам думи-страхотни творения.Браво!
Цитирай

Montreal

Мнения: 1 032
Бях предвидила за утре свинско с праз на фурна.Понякога го готвя със зрял боб, става много вкусно. Досега никога не съм прибавяла гъби или пък топено сирене. Ще пробвам по твоята рецепта dida. Празът го слагаш суров в гювеча, нали? За колко време горе-долу се изпича ястието? Обаче сега погледнах, че нямам достатъчно топено сирене, няма и да пазарувам тези дни, дали мога да го заместя с нещо друго? С кашкавал например? Хм, ами аз и червено вино нямам, май ще отложа това ястие за друг път или ще сложа кашкавал и бяло вино.
Цитирай

... при вятъра и вълните

Мнения: 190
И аз съм правила нещо подобно, само че с пилешки гърди, праз, сметана и топено сирене- става невероятно.
Цитирай


Мнения: 120
Бях предвидила за утре свинско с праз на фурна.Понякога го готвя със зрял боб, става много вкусно. Досега никога не съм прибавяла гъби или пък топено сирене. Ще пробвам по твоята рецепта dida. Празът го слагаш суров в гювеча, нали? За колко време горе-долу се изпича ястието? Обаче сега погледнах, че нямам достатъчно топено сирене, няма и да пазарувам тези дни, дали мога да го заместя с нещо друго? С кашкавал например? Хм, ами аз и червено вино нямам, май ще отложа това ястие за друг път или ще сложа кашкавал и бяло вино.
Слагала съм го и суров,но повече ми харесва като го запържа малко в мазнината в която съм изпържила месото.За кашкавала незнам дали ще стане-топеното сирене се разтапя и заедно с доматеното пюре става като сос,но със заквасена сметана също ще стане.
Цитирай

у нас-на 5-ия етаж

Мнения: 216
Ще се пробва,благодаря за рецептата   bouquet
Цитирай

Montreal

Мнения: 1 032
...Празът го слагаш суров в гювеча,нали?...
Слагала съм го и суров,но повече ми харесва като го запържа малко в мазнината в която съм изпържила месото...
Аз винаги предварително го задушавам с малко мазнина, но понеже ти не си писала в рецептата дали го обработваш предварително, предположих, че го слагаш суров. Пък и ми се искаше да избегна миризмата на запържен праз  Laughing . Топеното сирене ще го заменя със заквасена сметана, намерих и малко червено винце, извадих свински ребърца от камерата и довечера смятам да го направя и да се умириша хубавичко на праз  Very Happy .
Цитирай

къде ли не

Мнения: 774
dida, благодарности за рецептата! Много вкусно стана!  bouquet   

« Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 12:10 от yagodka »
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Звучи много изкушаващо!  Peace
Цитирай

Montreal

Мнения: 1 032
Направих го през почивните дни, стана чудесно. Първо запържих леко и след това задуших гъбите, праза и ребърцата. Леко посолих, ръснах малко черно пиперче, наредих всичко в гювеча и залях с разбити предварително доматен сок, вино и заквасена сметана. Сложих във фурната, отначало на по-високи градуси, после намалих и го "забравих". Понеже го готвих доста късно вечерта, не можах да го опитам преди да си легна, но сутринта като се събудих реших да видя какво се е получило. И...о, изненада, половината гозбица я нямаше в гювеча. Мъжът ми така и не си призна дали е вечерял в късни доби или е закусвал hahaha. Наистина много вкусно се получи.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Правила съм подобно, ама без гъбите и със свински ребърца. Ще пробвам и този вариант, много обичам праз  Blush
Цитирай


Мнения: 1 282
Ето го и последното ми свинско с праз, гъби, топено сирене, сложих малко пармезан и обикновен кашкавал.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
pepika, изглежда умопомрачително!   bouquet
Но да се надяваме, че е поредното, а не последното!  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора