Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 6 ноем. 2008, 14:43 ч.
  • Преглеждания  14 827  Мнения  16  Онлайн  1
Отговори
  • В града на хумора...
  • Мнения: 604
Как консервирате в буркани за зимата чушки за пълнене ?

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 11 118
Ами в буркани точно няма как да стане. За пълнене или във фризера или изсушени.

# 2
  • София
  • Мнения: 580
 Майка ми ги бланшира и ги слагам в пликчета във фирзера.

# 3
  • В града на хумора...
  • Мнения: 604
Варианта за фризера отпада , че нямам място в него и затова си мислех дали пък неможе и в буркани да се направят  newsm78

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 16:17 от meridichka

# 4
  • до морето
  • Мнения: 494
Пека чушките на чушкопек. На дъното на буркана слагам 1 аспирин. Когато чушката се опече я пускам още гореща в буркана без да я беля и така ги подреждам  плътно една върху друга, буквално ги тъпча, но да не се късат. Докато пълня буркана съм го завила в някакви кърпи и е затворен с капачка да не изстива. По средата на бурката слагам още един аспирин и отгоре още един. Запечатвам буркана, като се напълни до горе. После го завивам в одеало и така докато си изпека всички чушки. Като изстинат бурканите ги подреждам в килера. Така имам запазени чушки и от миналата година.

# 5
  • В града на хумора...
  • Мнения: 604
Пека чушките на чушкопек. На дъното на буркана слагам 1 аспирин. Когато чушката се опече я пускам още гореща в буркана без да я беля и така ги подреждам  плътно една върху друга, буквално ги тъпча, но да не се късат. Докато пълня буркана съм го завила в някакви кърпи и е затворен с капачка да не изстива. По средата на бурката слагам още един аспирин и отгоре още един. Запечатвам буркана, като се напълни до горе. После го завивам в одеало и така докато си изпека всички чушки. Като изстинат бурканите ги подреждам в килера. Така имам запазени чушки
и от миналата година.





dushka , благодаря ти мила ...но питах за чушки за пълнене

# 6
  • до морето
  • Мнения: 494
Тези от буркана ги пълня с различни плънки, панирам ги, стават за чешки бюрек.
Ако държиш да ги пълниш свежи, както съхраняваните във фризера мисля, че няма вариант да са в буркан.

# 7
  • Мнения: 2 870
И аз мисля, че няма вариант да ги консервираш в буркан.
Освен ако не ти трябват само за чушки-бюрек, тогава - печени.

# 8
  • България / Варна
  • Мнения: 285
Има вариант да са в буркан - майка преди години само така ги правеше. Ставаха идеални за пълнене - не са пе4ени, а блан6ирани и мисля 4е слага6е аспирин на дъното на буркана и после бурканите се варяха. Това е по мои спомени, така 4е то4на рецепта не мога да ти дам за съжаление, но съм сигурна, 4е може. Мисля 4е слага6е и аспирин, въпреки 4е варе6е бурканите, но не съм сигурна.

# 9
  • Варна
  • Мнения: 1 432
Аз не мога да си го представя как става  Blush . Слагам изтръбушени в камерата  Peace

# 10
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
В пликчета във фризера ги слагам,в буркани не съм правила.

# 11
  • София
  • Мнения: 1 340




Преди да си купим фризер ги затварях в буркани:
Чушките се измиват,изтърбушват и се изчистват много добре от семките -
не трябва да има семки!!!!!!Оставят се така поне един ден да поомекнат малко.
Бланшират се само в подсолена вода за съвсем малко - колкото да си променят цвета.
Изваждат се в тава да се охладят и изцедят.Подреждат се в буркана плътно - една ногоре,следващата надолу,нагоре....така заемат по-малко място.
Когато се напълнят бурканите с чушки се сипва от солената вода до половината на буркана.
Варят се съвсем малко,колкото да хване капачката - 5 мин. след завиране.
Дано съм била полезна.

# 12
  • Мнения: 1 517
Аз съм ги приготвяла по следния начин -
пиперките са измити и почистени от семките;
смесвам равни количества захар и сол в купичка,
сипвам с лъжица в пиперката,
разтръсквам я колкото да полепне част от сместа,
неполепналото количество го изсипвам в купичката/и ползвам за следващата/,
пиперките нареждам в тава с върха нагоре, така престояват цяла вечер.
На сутринта са пуснали сокче и са поомекнали,
редя ги в буркани, доливам от сокчето и запечатвам,
заварявам 10-ина минути.
Другият начин е да се бланшират в подсолена вода,
така поомекнали се редят в буркани, долива се водичката,
запечатват се и се заваряват.

# 13
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
За пълнене - само сушени.
В буркани и във фризера - за салати и за готвене.

# 14
  • Мнения: 806
За пьлнене тази година купих 25 кг.С полувината напьлних едно чекмедже вьв фризера,другата полувина нанизах на врьв-за сушене.Взеха да позасьхват вече.

Сухите чушки как се пьлнят -бланшират ли се предварително вьв вода???за пьрви пьт суша чушки...

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт