Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

plovdiv

Мнения: 9
 LaughingПривет на всички кулинарни мами!Имам питане за рецепта за задушени зеленчуци без ориз.Ако някой знае рецепти да пише, може  и със сметана.По заведенията има много видове и различно вкусни, но аз не знам никакви начини на приготвяне Thinking!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз си ги правя основно така:
зехтин и една кафена чашка зеленчуков бульон. Слагам ги и задушавам. Ако искам, добавям течна сметана 5 мин преди да ги махна от огъня. Това е  Smile
Цитирай

България / Варна

Мнения: 285
Аз купувам от замразените зелен4уци - микс, и слагам в съд малко мазнина ( понякога малко кр. масло, но ако не са за моментална употреба, избягвам, за6тото маслото се втвърдява като изтине) и малко води4ка, Изсипвам зелен4узите в съда и заду6авам. Така ги правя аз - не оби4ам да им добавям подправки, за6тото предпо4итам натуралния им вкус.
Цитирай

В града на хумора...

Мнения: 598
Аз купувам от замразените зелен4уци - микс, и слагам в съд малко мазнина ( понякога малко кр. масло, но ако не са за моментална употреба, избягвам, за6тото маслото се втвърдява като изтине) и малко води4ка, Изсипвам зелен4узите в съда и заду6авам. Така ги правя аз - не оби4ам да им добавям подправки, за6тото предпо4итам натуралния им вкус.



....и аз така ...абсолютно Peace
Цитирай

Montreal

Мнения: 1 032
Вкъщи ги харесваме с масло. Аз ги обичам с малко сол и черен пипер, а мъжът ми иска да му ги приготвям и с малко соев сос.  Ползвам обикновено замразени зеленчуци, малко масло, съвсем малко вода и подправки на вкус. Захлупвам и готвя на бавен огън, от време на време внимателно разбърквам. Гледам да не ги "изпусна" и да се разкашкат, леко хрупкави са ми по-вкусни. Не е трудно за приготвяне. Преди ги правех на котлон, както са обяснили момичетата, но съм пробвала и на фурна под капак, пак стават много хубави. Даже много често когато печа месо във фурната, малко преди да е готово, добавям микс от замразени зеленчуци и така имам и гарнитура към пържолките.
Цитирай


Мнения: 1 202
Вкъщи най-много се харесват с масло, малко чесън и копър. Ползвам най-често от готовите бланширани, стават за минути. Вода добавям съвсем малко, готвя на силен огън.
Цитирай

... при вятъра и вълните

Мнения: 190
Аз купувам от замразените зелен4уци - микс, и слагам в съд малко мазнина ( понякога малко кр. масло, но ако не са за моментална употреба, избягвам, за6тото маслото се втвърдява като изтине) и малко води4ка, Изсипвам зелен4узите в съда и заду6авам. Така ги правя аз - не оби4ам да им добавям подправки, за6тото предпо4итам натуралния им вкус.

И аз така ги правя. Само накрая слагам малко течна сметана магданоз.
Цитирай


Мнения: 1 552
Задувам замразени зеленчуци в масло, после добавям соев сос, копър и настърган кашкавал. Peace
Цитирай

...

Мнения: 2 872
Ползвам замразени зеленчуци - задушавам ги в нагорещена мазнина и малко вода
Цитирай
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.