Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 6 ноем. 2008, 19:54 ч.
  • Преглеждания  9 690  Мнения  3  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 2 870
Не мога и не мога да ги направя тези пилешки хапки с корнфлейкс.
Или корнфлейкса ми се пръска из целия тиган и по хапките нищо не остава, или пък изобщо не ми полепва добре.
Как ги правите?

Реклама
# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 468
оваляй филето само в леко разбит белтък, после в корнфлейкса и остави да изсъхне.
после в силно сгорещена мазнина пържиш на силен огън...

# 2
  • Мнения: 13 514
Брашно (обикновено царевично, но може и соево или нишесте, каквото има) - разбито яйце - корнфлейкс. Колкото по на ситно е натрошен, толкова по-добре полепва.
Пържа в маслена баня с добре сгорещена мазнина и вадя с решетъчна лъжица. Добре е да не се бърка много-много.
В интерес на истината, отдавна не съм правила хапки. Обикновено панирам пилешки шницели. Хапките ги правя с гъби, сметана и пушено сирене. Хем става по-бързо, хем е и по-вкусно. А и няма нужда от гарнитура - сосът е достатъчен.  Wink Laughing

# 3
  • София
  • Мнения: 580
 Аз правя пилешки хапки с корнфлейкс и винаги стават страхотни.Рецептата съм си я измислила сама като съм миксирала няколко идеи.Първо измивам и нарязвам пилешкото филе.Слагам го в дълбока купа и прибавям вътре соев сос, майонеза, горчица, чесън, чаена лъжичка мед, вегета за пиле, малко зехтин.Обърквам хубаво и пъхам в хладилника.След няколко часа (или на другия ден, ако ме домързи да готвя) овалвам маринованите филенца в предварително натрошен корнфлейкс и пържа в добре загрято олио.Корнфлейкса винаги залепва много добре по маринованото месо.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт