Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-3 от 3 отговора


Мнения: 2 619
Не мога и не мога да ги направя тези пилешки хапки с корнфлейкс.
Или корнфлейкса ми се пръска из целия тиган и по хапките нищо не остава, или пък изобщо не ми полепва добре.
Как ги правите?
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 5 641
оваляй филето само в леко разбит белтък, после в корнфлейкса и остави да изсъхне.
после в силно сгорещена мазнина пържиш на силен огън...
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 5 150
Брашно (обикновено царевично, но може и соево или нишесте, каквото има) - разбито яйце - корнфлейкс. Колкото по на ситно е натрошен, толкова по-добре полепва.
Пържа в маслена баня с добре сгорещена мазнина и вадя с решетъчна лъжица. Добре е да не се бърка много-много.
В интерес на истината, отдавна не съм правила хапки. Обикновено панирам пилешки шницели. Хапките ги правя с гъби, сметана и пушено сирене. Хем става по-бързо, хем е и по-вкусно. А и няма нужда от гарнитура - сосът е достатъчен.  Wink Laughing
Цитирай

София

Мнения: 578
 Аз правя пилешки хапки с корнфлейкс и винаги стават страхотни.Рецептата съм си я измислила сама като съм миксирала няколко идеи.Първо измивам и нарязвам пилешкото филе.Слагам го в дълбока купа и прибавям вътре соев сос, майонеза, горчица, чесън, чаена лъжичка мед, вегета за пиле, малко зехтин.Обърквам хубаво и пъхам в хладилника.След няколко часа (или на другия ден, ако ме домързи да готвя) овалвам маринованите филенца в предварително натрошен корнфлейкс и пържа в добре загрято олио.Корнфлейкса винаги залепва много добре по маринованото месо.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-3 от 3 отговора