Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Silicon Valley

Мнения: 216
Пиле с лимон и зелени маслини

Искаше ми се и аз да допринеса с някоя приятна рецепта, след като толко идеи сте споделили вие. Това е много лесно и вкусно, безумно сочно пиле, което лесно можете да приготвите както за двама, така и за глутница.

Необходими продукти: ( базирано на порция за 2-ма)

Пилешки гърди( обезкостени и без кожа, 1 гърда за 2 порции)
Свежи лимони- 2 бр.
Зрели зелени маслини 1 .ч.ч.( почистени от костилките-срязани на две)
Бяло вино 1 ч.ч.
пилешки бульон- 1ч.ч ( най-добре от консерва, или отделен от супа)
Масло- 1/2 пакетче( 75, грама)
Брашно- 1 ч.ч.
сол и пипер на вкус
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Срязвате пържолата на две- по дебелина( да се получат две еднакво дебели парчета, като се запази формата на пържолата)

загрявате мазнина на умерен огън в тиган за пържене

отделяте 2 с.л. брашно на страна, и в останалото потапяте пържолите( не ги подсушавайте предварително)

изтръскайте брашното, оставяйки само лек филм по пържолата

повторете с вторатa И запържете за около минута-две от всяка страна( докато най-дебелата част от месото все още поддава, на натиск)
извадете ги и сложете на парче домакинска хартия че да се отцедят от излишната мазнина.


В отделен съд:

Разтопете маслото
добавете двете супени лъжици брашно и запържете дo  златисто
добавете виното и бульона, и сока от единият лимон
разбърквайте постоянно за да няма топчета

когато сместа заври, свалете от огъня и добавете нарязаните маслини, оставете да се накиснат за около 10 мин.

С останалият лимон:

нарежете на не много тънки или дебели шайби, наредете в тавичка посипете с мазнина по избор , малко сол и запечете във фурната, до леко златисто или докато усетите етеричните масла да излизат.

наредете лимоните върху пилето и залейте с винената смес.

оставете да попие поне 20 минути, и сервирайте

Лимоните може да ги приготвите докато пържите пилето, за да се спести време.

Надявам се да ви хареса.

Наздраве!

Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
много интересна рецепта, но току-що сготвих моите пилешки гърдички  Laughing

не става ли кисело с 2 лимона?  newsm78
Цитирай

Silicon Valley

Мнения: 216
много интересна рецепта, но току-що сготвих моите пилешки гърдички  Laughing

не става ли кисело с 2 лимона?  newsm78
препеченият лимон леко сладни даже, и затова мy слагаш сол (по принцип солта маха кисело и горчиво) а сока от вторият лимон се вари в соса и пак не е толко кисело, ами по-скоро ароматно, виж маслинките са по-киселата част, така че по желание може да се намалят. ( зависи си от маслините де)

Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
мерси, ще пробвам лимоните първо Peace
Цитирай

Montreal

Мнения: 1 032
Наистина интересна рецепта. Обаче аз имам горчив  опит и в прекия, и в преносния смисъл на думата, от едно пилешко с лимонови резени. Или рецептата не беше както трявба или аз нещо обърках, но стана много горчиво, не можеше да се яде. От тогава не смея вече да слагам лимони. Сега обаче, по технологията на Lil_Vixen лимоните се запичат отделно със сол и не горчат. Всъщност с корите трябва да се опечат, нали? И ако маслините се изкиснат предварително във вода, може би ще е по-добре или бъркам? Копвам си рецептата, ще ми се да я пробвам.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
мисля, че е важно лимоните да не са обработени.
ако кората им е обработвана с химикали е нормално да горчат и да са гадни на вкус  Peace

аз може да пробвам с лайм, те имат жесток аромат Crazy
Цитирай

Montreal

Мнения: 1 032
asyalein, да, наистина може това да е причината. Мерси, че ме подсети за лайм, сигурно ще пробвам с тях.
Цитирай

Silicon Valley

Мнения: 216
Да , лимоните се режат ели на шайби и се запичат, после честно никoй не яде лимоните, така че не се притеснявайте, за маслините- няма нужда от изкисване, просто ги опитайте преди да ги купите да не са много горчиви, или кисели, по желание може да сложите черни, каламата.
лаим ще му придаде по-мексикански вкус, и ако искате може да добавите силантро( листа от естрагон)
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
силантро( листа от естрагон)


силантрото е зелената част на кориандъра, не е естрагон!!!
Цитирай

Silicon Valley

Мнения: 216
силантро( листа от естрагон)


силантрото е зелената част на кориандъра, не е естрагон!!!
да, бе че съм зле, винаги ги бъркам, мерси за пояснението.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.